De ce aplicatiile mobile sunt atat de necesare?

De ce aplicatiile mobile sunt atat de necesare?

0 Shares
0
0
0

Aplicatiile mobile sunt din ce in ce mai frecvente daca ceea ce ne dorim este sa avem mai multe informatii despre companii, desi misiunea reala a aplicatiilor mobile este mai presus de toate sa ne conectam cu utilizatorii.

Suntem conectati permanent prin aplicatiile noastre mobile si mobile sunt instrumentul pe care il folosim pentru a accesa internetul. Acest lucru se datoreaza faptului ca experienta utilizatorului este mai buna datorita aplicatiilor mobile. Nimeni nu ne scapa ca gradul de utilizare oferit de aplicatiile mobile, datorita diferentelor lor in ceea ce priveste PC-urile, este mult mai satisfacator decat daca navigam pe Internet printr-o pagina web.

Aplicatiile mobile reprezinta un pas mai departe in marketing si comunicare. Este un semn de maturitate a companiilor si un efort de adaptare la noile obiceiuri ale utilizatorilor, care fac ca designul aplicatiilor mobile sa fie esential pentru companii. Odata ce site-ul nostru este adaptat telefoanelor mobile, adica este un web receptiv, companiile trebuie sa mearga mai departe, trecand de la oferirea de informatii sau continut corporativ la oferirea altor functionalitati, in functie de tipul de afacere si in special de clientul catre care suntem directionati. Daca telefonul nu mai sta mult in aplicatii, pune un acumulator original.

Toate companiile trebuie sa dezvolte o aplicatie mobila

Aplicatiile mobile sunt o alta forma de comunicare, care devine mai importanta in timp. Probabil ca intr-un timp scurt vor deveni singurul mod folosit de utilizatori pentru a interactiona cu unele branduri, in special cu cele care apartin sectorului de retail, adica cel in care clientul lor final este special.

In prezent, nevoia de aplicatii mobile este legata de functionalitatile pe care le pot oferi dincolo de informatiile pe care le poate oferi un site web. Adica nu are la fel de mult sens pentru o companie sa proiecteze o aplicatie mobila doar pentru ca utilizatorii sa-si poata citi articolele. Desi ar putea exista exceptii, deoarece un brand ar putea fi interesat sa ofere continut special conceput pentru a fi citit pe mobil.

Trebuie sa distingem marcile care se nasc ca o aplicatie mobila, deoarece ofera o functionalitate specifica, fiind ratiunea de a fi a companiei, cum ar fi o aplicatie pentru achizitionarea si vanzarea de produse second-hand sau o aplicatie pentru flirt, care sunt strans legate de dispozitiv, de marcile care nu isi sustin afacerea intr-o aplicatie mobila, dar vor sa ofere si alte servicii care imbunatatesc experienta clientilor. Ambele posibilitati pot supravietui.

In acest articol vom vorbi nu despre companii care se bazeaza pe aplicatii mobile, care in multe cazuri nu au un site web, ci despre avantajele oferite de aplicatiile mobile altor companii, fiind o valoare adaugata, un avantaj competitiv, o modalitate de a se conecta cu utilizatorii lor.

Ce functionalitati poate oferi o aplicatie mobila?

  • Oferta de continut:special conceputa pentru mobil, imbunatatind experienta web. Cum ar fi ziarele.
  • Divertisment: muzica, videoclipuri, jocuri… acest continut va fi generat in special pentru dispozitivele mobile, imbunatatindu-si consumul in comparatie cu un site web conventional.
  • Notificari: aplicatiile mobile ne ofera posibilitatea de a avea o comunicare constanta cu clientii nostri sau cu potentialii clienti.

 

0 Shares
You May Also Like