10 motive pentru a bea cafea

10 motive pentru a bea cafea

0 Shares
0
0
0

La un adult sanatos, 2 cani de cafea (2 × 100 ml) pe zi nu provoaca probleme de sanatate. Dimpotriva, cofeina (un alcaloid din familia metilxantinelor), consumata in doze moderate, poate avea chiar efecte pozitive asupra organismului: poate facilita digestia sau poate opri durerile de cap, printre altele. Prin urmare exista multe motive pentru a consuma cafea.

Informatii nutritionale : 100 ml de espresso din capsule Illy sau cafea preparata contin 98 g de apa, 0,18 mg de vitamina B2, 5,2 NE* si 80 mg de magneziu.

10 motive bune pentru a bea cafea

Diferitele studii care au fost facute pentru a afla daca cafeaua este sau nu sanatoasa pentru sanatatea ta difera. Toti oamenii de stiinta ofera raspunsuri contradictorii, dar iata 10 motive pentru care cafeaua este buna pentru sanatatea ta.

  • Cafeaua este la fel de hidratanta ca apa simpla. Intr-adevar, s-a spus adesea ca o cafea are efecte diuretice, dar un sondaj a dovedit ca pana la o cantitate de 550 mg (echivalent cu 6 cani de cafea), nu exista nicio diferenta cu apa.
  • Cafeaua scade problemele cardiace si cu siguranta nu creste riscul de stop cardiac. Desi multi oameni cred ca aceasta bautura este daunatoare pentru inima, nicio cercetare nu a putut confirma acest efect. Cercetarile arata ca nu exista nicio diferenta cu bauturile care nu contin cafea. Patru cesti de cafea pe zi ar putea reduce riscul de disfunctie a ritmului cardiac cu 18% .
  • Consumul de cafea nu este cancerigen. S-a dovedit ca majoritatea oamenilor care beau cafea au alte obiceiuri nesanatoase, cum ar fi fumatul sau consumul de alcool. Acestea, la randul lor, cresc riscul de cancer. Pe de alta parte, consumul a 2 pana la 3 cani de cafea in fiecare zi scade riscul de cancer la ficat.
  • Cofeina scade insertia de calciu in organism, ceea ce este rau pentru sanatate. Pe de alta parte, cafeaua cu lapte isi pierde aceasta proprietate.
  • Cafeaua ofera oamenilor un sentiment de bine. Concentrarea generala, fitness-ul si buna dispozitie cresc prin consumul regulat de cafea.
  • Un studiu a aratat ca un consum a 3 pana la 5 cani de cafea pe zi nu are efecte nocive.
  • Consumul a 3 cesti de cafea pe zi ajuta femeile sa-si pastreze tineretea! Dupa varsta mijlocie, creierul incepe sa piarda materia cenusie. Aceasta materie cenusie este responsabila pentru realizarea conexiunii dintre neuronii din creier. Pentru femeile care beau 3 cesti de cafea pe zi, pierderea materiei cenusii este mai lenta. Prin urmare, putem spune ca iti mentii mintea limpede mai mult timp.
  • Cafeina naturala gasita in cafea are un efect supresor asupra cresterii receptorului IP3R, acesta fiind receptorul care poate fi direct legat de cea mai agresiva forma de tumora cerebrala.
  • Consumul a 3 cesti (sau mai multe) de cafea sau ceai zilnic reduce riscul de a avea diabet de tip II cu aproximativ 40%.
  • Cofeina ar putea face bautorii de cafea activi timp de aproximativ 10 minute, iar puterile active ale cofeinei ar putea dura 2 sau 3 ore.
0 Shares
You May Also Like