Ce sunt placile compactoare?

0 Shares
0
0
0

Un compactor pentru placi este o piesa denumita si echipament de constructie, folosita pentru netezirea si nivelarea pamantului. Un astfel de utilaj este compus dintr-o placa de otel gre, montata pe baza unei masini si are o asemanare foarte mare cu o masina de tuns iarba in forma de impingere sau de calarie.

Compactatorul de placi foloseste fie o actiune vibranta sau de lovire pentru a aplatiza terenul de sub placa pentru a pregati pavajul, amenajarea peisajului sau alte lucrari.

Aceste aparate pot fi achizitionate pentru uz casnic sau de afaceri, desi majoritatea utilizatorilor casual prefera sa inchirieze una pentru o zi accesand link-ul https://www.sculedeinchiriat.ro/utilaje-pentru-constructii.

Toti cei care isi doresc sa inchirieze un astfel de utilaj pentru constructii de pe https://www.sculedeinchiriat.ro/utilaje-pentru-constructii, trebuie sa stie ca persoanelor fizice le este foarte usor sa faca acest lucru. Au nevoie doar de un buletin, de o copie a buletinului si de o factura utilitati (adresa de pe factura sa corespunda cu cea de pe buletin).

Chiar si persoanele fizice au posibilitatea de a inchiria o asemenea masinarie, sau alte echipamente de constructii. Pentru ca firmele sa poata inchiria de pe https://www.sculedeinchiriat.ro/utilaje-pentru-constructii, au nevoie de o copie certificat de inmatriculare al societatii, semnat stampilat cf.cu originalul si de o copie a buletinului persoanei care preia utilajul.

Constructorii si peisagistii pot alege dintre mai multe tipuri de modele de compactare a placilor, care difera ca dimensiune, putere si mecanism de functionare.

Modelele de tampon sunt concepute pentru a ridica si cobori placa pentru a bate pamantul cu forta extrema, in timp ce unitatile vibrante pur si simplu vibreaza placa pentru a forta buzunarele de aer din sol, ceea ce duce la compactare.

Unitatile de mers pe jos se aseamana cu o masina de tuns iarba si sunt utile pentru spatii mici. Unitatile mai mari ofera putere si forta mai mari, dar sunt mult mai scumpe si dificil de utilizat. In general, cu cat compactorul de placi este mai mare, cu atat este mai mare presiunea pe care o poate produce.

Aceste utilaje sunt utile intr-o varietate de proiecte in aer liber. Acestea sunt folosite pentru compactarea pamantului inainte de pavare, sau pur si simplu ca parte a unui proiect de amenajare. Un compactor pentru placi este, de asemenea, recomandat pentru compactarea pietrei libere, pietrisului sau nisipului in timpul pavajului rutier sau al carosabilului.

Proprietarii de case care aseaza pavele libere pot folosi aceasta masina pentru a tampona pietrele pe loc, dupa ce au fost instalate. Compactoarele sunt folosite chiar pentru netezirea petelor mici de asfalt proaspat sau pentru intarirea murdariei dintr-un sant utilitar.

Avantajul principal al utilizarii unui compactor de placi este ca creste durabilitatea si performanta unui proiect. Aceste masini forteaza solul sa se compacteze si sa stranga, impingand buzunarele de aer.

Acest lucru elimina riscul de schimbare si decontare viitoare, ceea ce poate duce la fisuri, deteriorare sau esec. De asemenea, rezulta o suprafata mult mai neteda si mai uniforma pentru amenajarea teritoriului si a altor proiecte.

O placa compactoare reprezinta o alternativa economica si usor de utilizat la alte tipuri de echipamente de compactare si tamponare. De exemplu, rolele mari netede sunt adesea folosite pentru a netezi asfaltul pe drumurile proaspat asfaltate, dar aceste masini sunt prea mari pentru majoritatea proiectelor de acasa.

Rolele cu varf pot fi folosite pentru a rupe solul dur si pentru a indeparta buzunarele de aer pentru proiecte de utilitate sau amenajare pe scara larga, dar sunt prea mari si periculoase pentru tipurile de locuri de munca in care este folosit de obicei un compactor de placi.

Diferitele proiecte ale compactoarelor cu placi

Un compactor de placi vine intr-o varietate de modele , fiecare cu propria nisa pe care o pot completa. Cele trei proiecte majore sunt compactorul cu o singura placa, compactatorul cu placi reversibile si compactatorul cu placi de inalta performanta / grele.

Compactor cu o singura placa

Cea mai importanta trasatura a unui compactor cu o singura placa este nivelul redus si usurinta de utilizare la care opereaza. Ele sunt cele mai bune pentru compactarea nivelului de suprafata si lucrarile mici.

Ele sunt cea mai comuna si populara forma de compactor, deoarece acopera toate lucrarile simple pe care proprietarul tipic de locuinte le-ar putea folosi un compactor. Au un dezavantaj prin faptul ca se misca doar inainte. Va trebui sa tineti cont de acest lucru in timp ce operati masina.

Compactor placa reversibil

Compactatoarele cu placi reversibile acopera moduri si utilizari similare ale compactoarelor cu o singura placa. Diferenta cea mai importanta a acestora vine din capacitatea lor de a opera atat inainte, cat si invers.

De asemenea, sunt capabile sa patrunda mult mai adanc in sol. Daca faceti o compactare in profunzime, acest lucru va va ajuta, dar daca aveti nevoie doar de un strat mai mic de compactare, s-ar putea sa fie prea mult. Datorita versatilitatii lor crescute, compactoarele cu placi reversibile sunt adesea putin mai scumpe.

Compactor cu placi grele

Acestea sunt cele mai intense dintre compactoarele de placi. Compactatoarele cu placi grele sunt mari, durabile si pot compacta terenul mult mai adanc decat compactorul cu o singura placa. Daca sunteti in cautarea celei mai puternice masini pentru compactare, fara a obtine o rola de dimensiuni industriale, atunci acest compactor va functiona.

Pentru zonele mai mici care au nevoie de compactare, unele modele de acest design pot fi prea mari sau incomode de utilizat.

0 Shares
You May Also Like