Tot ceea ce trebuie sa stiti despre plosnite

Tot ceea ce trebuie sa stiti despre plosnite

0 Shares
0
0
0

Plosnitele sunt insecte mici care se hranesc cu sangele oamenilor sau animalelor. Ele pot locui in pat, mobilier, covor, imbracaminte si alte bunuri. Sunt mult mai active noaptea, hranindu-se cu sangele oamenilor in timp ce dorm.

Plosnitele pot avea 1 pana la 7 milimetri lungime. Sunt plate, in forma ovala si de culoare rosu-maroniu. Nu au aripi, asa ca sunt transportate dintr-un loc in altul de oameni sau animale.

Desi muscatura de plosnita este rareori periculoasa, aceasta poate crea senzatia de mancarime. In unele cazuri, se infecteaza sau provoaca o reactie alergica. Daca banuiti ca exista plosnite in casa, este foarte important sa scapati de ele.

Cum arata muscaturile posnitelor?

Unii oameni nu au imediat simptome vizibile de la muscaturile de plosnite. Cand simptomele apar, muscaturile tind sa fie: rosii si umflate, cu o pata intunecata in centrul fiecarei muscaturi

Plosnitele va pot musca orice parte a corpului, dar, de obicei, vor musca zone de piele care sunt expuse in timp ce dormiti, cum ar fi fata, gatul, bratele si mainile.

ciclul de viata al plosnitelor

Simptomele muscaturii de plosnita

Daca o plosnita va musca pielea, nu o veiti simti imediat, deoarece insectele elimina o cantitate mica de anestezic inainte de a se hrani cu sangele oamenilor. Uneori poate dura cateva zile pentru ca simptomele muscaturilor sa apara.

Muscaturile plosnitelor sunt adesea, in mod vizibil, rosii si umflate. Mai multe muscaturi pot aparea intr-o linie sau grupate intr-o zona mica a corpului. Muscaturile tind dea senzatia de mancarime. Totodata, acestea pot provoca si senzatia de arsura.

Daca aveti plosnite in casa, este posibil ca acestea sa nu se hraneasca in fiecare noapte. De fapt, pot trece mai multe zile fara sa manance. Daca va scarpinati, s-ar putea ca aceste pete rosii sa sangereze sau chiar sa se infecteze.

Daca banuiti ca exista plosnite in casa, cautati semnele acestora in pat si in alte zone. De exemplu, acestea se ascund adesea in:

saltele

ramele patului

tabliile patului

perne si asternuturi

covoare

perdele

haine

Este posibil sa vedeti insectele, dar ati putea gasi, de asemenea, si picaturi de sange sau mici puncte negre de excremente de insecte in pat. Daca gasiti plosnite, apelati la o companie de deratizare.

Daca vreti sa va curatati casa de plosnite:

Aspirati si curatati cu abur podele, saltele, mobilierul si aparatele.

Spalati-va lenjeria, draperiile si imbracamintea

Sigilati articolele care nu pot fi spalate in pungi de plastic si pastrati-le cateva zile la 0 ° F (-17 ° C) sau cateva luni la temperaturi mai ridicate.

Mai multe insecticide sunt de asemenea disponibile pentru a ucide plosnitele. O firma de deratizare poate avea acces la insecticide sau echipamente care ar putea fi dificil pentru dumneavoastra sa le cumparati, inchiriati sau utilizati pe cont propriu. Cautati mai multe sfaturi in legatura cu prevenirea infestarii cu plosnite si aflati cand sa apelati un profesionist.

Tratament pentru muscaturile de plosnite:

In majoritatea cazurilor, muscaturile de plosnite se vindeca in decurs de una pana la doua saptamani. In cazul in care apar anumite simptome grave, cum ar fi infectiile sau febra, ar trebui sa apelati la un doctor.

 

 

0 Shares
You May Also Like