Ce tip de gard se potriveste casei mele?

Ce tip de gard se potriveste casei mele?

0 Shares
0
0
0

Cu siguranta fiecare persoana isi doreste sa locuiasca la casa, iar unii deja locuiesc la casa, in timp ce persoanele care locuiesc la bloc, spera ca intr-o buna zi sa aiba posibilitatea de a se muta la casa.

Este cat se poate de firesc acest lucru in conditiile in care luam in considerare toate avantajele pe care le are traiul la casa (mai multa liniste decat la bloc, mai multa intimitate, suprafata mai mare, curte, etc.).

Chiar daca traiul la casa are si unele dezavantaje, iar aici mentionam faptul ca mereu la o casa este cate ceva de facut, si mai ales costurile, oamenii considera ca traiul la casa este la un nivel superior traiului de la bloc.

Indiferent ca vine vorba despre construirea unei case de la fundatie la acoperis, si mutarea in casa noua, sau ca discutam despre mutarea intr-o casa veche care ulterior este renovata, cei care fac acest pas au curte.

Cand ai curte ai posibilitatea de a te relaxa mai bine decat la bloc, iti poti construi un gratar in curte, poti amenaja un foisor, poti avea chiar si un iaz in curte. Cu o imaginatie bogata si nu cu foarte multi bani, iti poti face curtea un mic paradis.

Si intimitatea conteaza, iar aici discutam despre tipul de gard. Ai posibilitatea de a opta pentru un gard care sa nu permita ca trecatorii de pe strada sa vada ce se intampla in curte, iar in continuare vom discuta putin despre tipurile cele mai populare de garduri.

  1. Gard din beton sau zidit

In ciuda faptului ca pentru multe persoane pot parea claustrofobe aceste garduri, ele sunt ideale pentru protejarea proprietatii si a sigurantei dvs.  De mentionat este faptul ca gardurile care sunt turnate intr-o forma solida nu vor putrezi niciodata, si cu siguranta vor face fata tuturor conditiilor meteo.

Cand vine vorba despre gard din beton, aveti posibilitatea de a opta doar pentru stalpi din beton, in timp ce pentru rame puteti folosi teava patrata, cel putin pentru chenar. Facand chenarul ramelor din teava patrata, veti avea apoi posibilitati diferite. De exemplu, puteti face si interiorul ramelor din teava patrata care poate fi sudata pe plan vertical sau pe plan orizontal.

  1. Gard din fier forjat

Fara dosr si poate, in momentul in care discutam despre proprietatile moderne, nimic nu se compara cu gardul din fier forjat, care ii ofera eleganta si rafinament proprietatii, insa vestea mai putin placuta este reprezentata de costurile unui astfel de gard.

Dat fiind faptul insa ca fierul forjat are o foarte mare rezistenta la rugina (este mult mai rezistent in comparatie cu fierul obisnuit, pentru ca este un aliaj), merita sa luati in considerare un astfel de gard.

Pot fi alese ramele gardului din fier forjat, poarta poate fi de-semenea din fier forjat, in timp ce stalpii de sustinere si fundatia gardului vor fi din beton. Exista sute de modele de garduri din fier forjat, din care se poate alege.

  1. Gard din fier

Atunci cand vine vorba despre gardul din fier, multi sunt cei carora le fuge mintea la gardul care are fundatia din beton, stalpii de sustinere din beton, iar ramele sunt din fier, sau teava patrata mai exact.

Am vazut cum atat in mediul rural cat si in mediul urban din Romania, multi proprietari de case au ales sa isi faca singuri gardurile, sau au apelat la profesionisti care au folosit teava patrata pe care au masurat-o, au taiat-o la dimensiunile potrivite conform schitei si au sudat-o apoi pentru a crea ramele pentru gard, si portile.

Gardul care are ramele din teava patrata arata uimitor, iar aceasta poate fi vopsita in diferite culori, insa cei mai multi proprietari aleg fie sa le vopseasca in negru, gri sau crem.

  1. Gard din lemn

Nici gardurile din lemn nu sunt de neglijat, iar proprietarii caselor au posibilitatea de a opta pentru diferite stiluri de gard din lemn. Unele astfel de garduri nu au fundatie, ci doar stalpii de sustinere foarte bine prinsi in pamant, iar ramele se ridica de la cativa centimetri de la sol. Exista diferite modele de garduri din lemn spre care isi pot indrepta oamenii atentia, iar acestea sunt foarte atractive din punct de vedere financiar. Portile vor fi de-asemenea din lemn.

  1. Gard viu

Pentru cei carora le place natura si isi doresc o curte cat mai verde, cu gazon si cu multe plante, o idee foarte buna este aceea de a opta pentru un gard viu. Aici insa mentionam faptul ca pana cand gardul se dezvolta, va dura ceva timp, iar un gard viu trebuie tuns. Cu toate acestea, merita luat in considerare datorita aspectului uimitor, mai ales dupa cum spuneam, cand in curte exista gazon si o multime de flori si de alte tipuri de plante.

0 Shares
You May Also Like