Beneficiile apei alcaline

0 Shares
0
0
0

Apa este o parte foarte importanta a corpului uman. Ea reprezinta cea mai mare parte a compozitiei corpului nostru si este esentiala pentru functiile vitale ale multor organe.
Pentru a asigura corpului nostru o hidratare corespunzatoare ar trebui sa consumam intre 6 si 8 pahare de apa pe zi, o cantitate care va asigura si multe alte beneficii pentru organism. Cu toate acestea, pentru a te bucura de toate virtutile apei, trebuie sa bei apa de calitate, iar cea mai indicata in acest sens este apa alcalina.

Atentie la calitatea apei de la robinet!

Apa de la robinet poate parea potabila. Dar este evident ca cea mai mare parte a acestei ape este plina de clor. Ea poate contine antibiotice, hormoni, agenti de contaminare si alte metale, care ajung direct in corpul nostru, atunci cand consumam apa de la robinet in mod neglijent.
Apa cu o calitate inferioara poate afecta sistemul imunitar, putand provoca in acelasi timp diferite tipuri de boli si tulburari ale sistemului digestiv. Astfel, este extrem de important sa invatam cum sa folosim corect apa si este indicat sa ne asiguram de calitatea ei superioara, pentru a ne bucura de o stare buna de sanatate.

Apa alcalina normalizeaza pH-ul corpului

Probabil ca ai mai auzit pana acum de echilibrul acid/alcalin al corpului, atat de necesar pentru o stare buna de sanatate.
Atunci cand nu ne alimentam bine si avem un stil de viata sedentar, corpul nostru este acid. Iar aciditatea poate provoca probleme digestive, boli cronice, oboseala si crestere in greutate, printre alte probleme de sanatate.
Pentru alcalinizarea organismului, este important sa consumam apa de buna calitate si alte alimente care pot echilibra pH-ul corpului.
PH-ul se masoara pe o scara de la 0 la 14, unde 7 este punctul neutru. Un pH sub 7 este alcalin sau sub-acid. Un organism sanatos trebuie sa aiba un pH cuprins intre 7,35 si 7,45.
Una dintre modalitatile de normalizare a pH-ului corpului este consumul de apa alcalina.

Beneficiile apei alcaline

Pe langa faptul ca ajuta la reglarea pH-ului in organism, consumul de apa alcalina are si alte beneficii foarte importante pentru sanatate:
– Contribuie la prevenirea bolilor sistemului digestiv.
– Poate ajuta la prevenirea bolilor cornice, precum cancerul.
– Incetineste acumularea de radicali liberi in organism si stimuleaza eliminarea toxinelor.
– Stimuleaza circulatia sangelui si regleaza pH-ul sangelui.
– Hidrateaza corpul si previne imbatranirea prematura.

Ionizatorul casnic pentru alcalinizarea apei

Pentru a beneficia de apa alcalina in orice moment la tine acasa si a obtine toate beneficiile acesteia, poti folosi un ionizator apa, asa cum sunt cele de la Wellnessist.ro.
Ionizatoarele pentru apa pot fi electrice, non-electrice sau generatoare de hidrogen, cele mai cunoscute dintre ele fiind cele electrice – primele aparate de acest tip aparute pe piata.
Ionizatoarele care nu folosesc curent electric sunt o aparitie mai recenta, la fel ca si ionizatoarele care nu modifica pH-ul apei – fara sa o faca, asadar, alcalina – ci genereaza doar hidrogen.
Ionizatorul pe care il folosim acasa se conecteaza direct la robinet sau la teava de apa rece, trecand apa din reteaua de apa printr-o serie de procese, diferite de la aparat la aparat, care o fac sa devina mai sanatoasa si, deci, mai benefica pentru organism.

0 Shares
You May Also Like
Tipuri de alcool

Tipuri de alcool

Oricine a vizitat vreodata un magazin alimentar sau a accesat 24drinks.ro, stie ca exista multe tipuri diferite de…
Mai mult