Avantajele si dezavantajele masinilor cu tractiune spate

Avantajele si dezavantajele masinilor cu tractiune spate

0 Shares
0
0
0

Masina este o necesitate pentru adulti in zilele noastre. Este firesc sa avem mare nevoie de un autoturism, in conditiile in care il putem folosi pentru a ne putea deplasa unde si cand avem nevoie.

Tocmai de aceea, fiecare persoana care are nevoie de o masina personala, trebuie sa tina cont de mai multe detalii importante pentru a face cea mai potrivita alegere. In afara de buget, marca auto preferata si tipul motorizarii, tipul cutiei de viteze (automata sau manuala) conteaza de-asemenea foarte mult.

In afara acestor detalii, un alt aspect important este reprezentat de tractiune: fata sau spate. De precizat este faptul ca majoritatea producatorilor au ales tractiunea fata pentru masinile lor, insa exista si masini cu tractiuni spate, precum modelele de la BMW de exemplu.

Atat masinile cu tractiune fata cat si cele cu tractiune spate au atat avantaje cat si dezavantaje. Vom discuta insa in cele ce urmeaza despre masinile cu tractiune spate, pentru ca foarte multe persoane se tem sa conduca astfel de masini, mai ales pe timpul sezonului rece.

Avantaje tractiunea spate

Unul dintre marile avantaje de care se bucura masinile cu tractiune spate, este acela ca nu au nevoie de inlocuirea planetarelor la fel de des precum masinile cu tractiune fata. Acesta poate fi un motiv intemeiat pentru a-ti indrepta atentia spre o astfel de masina.

Poate pare mult spus, dar planetarele masinilor care au tractiunea spate nu sunt la fel de solicitate precum cele ale masinilor care au tractiunea spate. De aceea, durata de viata a planetarelor masinilor care au tractiunea spate, este mai indelungata.

Se spune ca poti sa conduci atat modele de la Audi, Mercedes (care are de-asemenea tractiune spate), caci nu se compara cu placerea de a conduce, pe care v-o ofera modelele de la BMW. Cu siguranta soferii trecuti de prima tinerete nu inteleg foarte mult ce inseamna acest lucru, insa soferii tineri care au condus diferite alte masini iar apoi au experminetat placerea de a conduce un model BMW, nu ar mai renunta niciodata la o asemenea masina.

Vei simti o mare diferenta referitor la viraje de exemplu, atunci cand vei conduce o masina cu tractiune spate, precum modelele de la BMW. Pentru multi soferi conteaza cum se simte masina, iar cand aceasta vireaza cu o punte si se misca cu cealalta, placerea de a conduce este mult mai mare.

Un alt avantaj marjor al masinilor care au tractiunea spate, este reprezentat de o mai buna distributie a maselor. In comparatie cu masinile care au tractiunea fata, greutatea masinii cu tractiune spate este livrata fie egal intre puntea din fata si puntea din spate, fie este mai grea puntea posterioara. De aceea, masinile care au tractiune spate au un comportament mai bun in viraje sau chiar si in abordarea situatiilor de urgenta.

Exista asadar o multime de motive pentru care este indicat sa alegeti o masina cu tractiune spate, dar cu toate acestea, exista si unele dezavantaje, pe care aveti posibilitatea de a le afla in continuare.

Pretul mai mare al masinilor cu tractiune spate este fara doar si poate, primul si cel mai important dezavantaj (discutand despre masini din acelasi an de fabricatie).

Apoi, trebuie mentionat faptul ca masinile care au tractiunea spate, au tendinta de a supravira (masinile cu tractiune fata au insa tendinta de a subvira). Acest lucru se intampla de obicei atunci cand rotile din spate isi pierd din aderenta, iar partea din spate a masinii este aruncata spre exteriorul virajului.

Un alt dezavantaj al alegerii unei masini cu tractiunea spate, poate fi reprezentat de comportamentul mai capricios al acestora in conditiile meteo nu tocmai favorabile. Cu siguranta, nu trebuie sa inchideti masina in garaj si sa nu mai conduceti pana primavara pentru ca vremea nu este prietenoasa. Trebuie sa aveti doar grija cat de tare calcati pedala de acceleratie atunci cand conduceti o masina cu tractiune spate.

Acestea sunt asadar, cele mai importante avantaje si dezavantaje pe care le au masinile cu tractiune spate. In cazul in care intentionati sa alegeti o asemenea masina, cu siguranta trebuie sa treceti pe la BMW filaret.

Acolo lucreaza cei mai bui mecanici auto, iar prin mainile lor au trecut o multime de modele de la BMW. Acestia vor putea verifica masina pe care doresti sa o cumperi, si iti vor putea spune daca se afla in stare perfecta de functionare, sau daca trebuie sa inlocuiesti unele piese.

In plus, specialistii iti vor putea recomanda piesele de schimb de care ai nevoie, si te vor putea indruma pentru a cumpara piese auto BMW la un pret atractiv. In plus, daca vei cumpara autoturismul BMW respectiv, indiferent ca vei avea nevoie de un service pentru revizii periodice, pentru reparatii motoare sau alte cele, iti vei putea duce masina la BMW filaret pentru orice problema.

0 Shares
You May Also Like