Ar trebui sa devin actor sau actrita?

Ar trebui sa devin actor sau actrita?

0 Shares
0
0
0

Fiecare persona a urmarit cel putin un serial, si are cateva filme preferate. De-asemenea, fiecare dintre noi avem actori preferati si actrite preferate, iar la un anumit moment dat, visam sa devenim actori, sa jucam in filme la Hollywood si sa cucerim lumea.

Ei bine, unii dintre cei care au visat la o cariera in actorie, au ales sa urmeze facultatea de teatru sau facultatea de actorie. Exista insa si actori care au ales sa nu urmeze o facultate, ci pur si simplu au participat la un casting, au dat proba, au fost acceptati, si au impresionat. Iar din momentul respectiv, rolurile au inceput sa vina unul cate unul, in cele mai de succes filme.

Daca si acum te gandesti sa iti incerci norocul, sau cel putin sa joci intr-o reclama, cu siguranta trebuie sa accesezi https://www.newmediacasting.ro, pentru a te inscrie la casting. De aici, doar de tine si de reprezentatia ta mai depinde daca obtii un rol sau nu. Cat despre cariera de actor/actrita, vei afla mai multe detalii in cele ce urmeaza.

Actorii care lucreaza in aceasta industrie (la fel ca si actritele), joaca in filme, fac spectacole de teatru live, in parcuri tematice, in reclame si in emisiuni de televiziune. Pe masura ce actorii isi incep cariera, unii muncesc in mai multe locuri, pentru a se sustine financiar.

In timp ce multi actori traiesc in mari zone metropolitane, cum ar fi Los Angeles sau New York, companiile de productie din toate Statele Unite ale Americii, angajeaza actori in mod regulat, asa ca nu ar fi o surpriza ca un aspirant la un rol intr-un film, sa poata fi vazut chiar si in Romania, si sa impresioneze, pentru ca apoi sa ajunga in Statele Unite.

Calatoria este adesea necesara in aceasta industrie a actoriei, iar concurenta pentru roluri de actorie este extrem de mare. Actoria poate fi o cariera obositoare, atat fizic, cat si emotional; actorii petrec deseori ore la rand la auditii si repetitii.

Respingerea este constanta pentru actorii noi care isi incep cariera. Tocmai din acest motiv, multi dintre actorii noi, ajung in punctul de a-si incheia cariera cu un singur rol obtinut, sau poate fara obtine un rol, din cauza dezamagirii.

Actorii nu trebuie sa fie dezamagiti daca nu obtin un rol, pentru ca se stie ca in aceasta industrie exista o concurenta foarte mare. Chiar si cei mai de succes actori ai momentului, au fost refuzati la foarte multe castinguri.

Nu exista cerinte de educatie formala pentru a deveni actor, dar o diploma de licenta in arte teatrale, drama si/sau actorie si spectacol poate fi utila in invatarea abilitatilor tehnice. Experienta are o importanta deosebita in aceasta cariera, deoarece experienta duce la roluri mai importante, mai bine platite si mai mari.

Abilitatile de care are nevoie un actor includ creativitate, abilitati de vorbire, abilitati de lectura, memorare, rezistenta fizica, persistenta, disciplina, daruire si capacitate de comunicare cu o mare varietate de oameni.

Pasi pentru a deveni actor

Desi calea catre a deveni un actor poate varia, iata cativa pasi pe care ii puteti face pentru a deveni actor:

Lectii de actorie

Chiar daca nu este necesara o pregatire formala pentru a deveni actor sau actrita, conform statisticilor, majoritatea profesionistilor din industrie participa la cursuri de drama universitara sau conservatoare de actorie.

Castigati experienta profesionala

Actorii au nevoie de orice experienta, iar aceasta este importanta pentru a-si imbunatati abilitatile si pentru a obtine mai multa recunoastere. Participarea la tot felul de productii este o modalitate excelenta de a consolida un CV si de a castiga experienta pe scena sau in fata unei camere de luat vederi.

Este important sa pastrati copii ale inregistrarilor acestor spectacole pentru a arata potentialilor angajatori atunci cand audiaza pentru un rol.

Multi actori incep de asemenea participand la productii de teatru. Altii pot alege sa faca spectacol public in localurile din oras. Prezentarea in alte decoruri publice, cum ar fi cluburile de noapte, teatrele sau parcurile tematice, ii poate ajuta pe incepatori sa aiba experienta reala si ii ajuta sa devina confortabili in fata unui public.

Dobandirea abilitatilor suplimentare

Unele roluri pot necesita ca actorii sa stie sa danseze, sa cante sau ambele. A lua cursuri si a exersa diferite abilitati poate ajuta actorii sa se pregateasca pentru a juca o varietate de personaje diferite si mai multe optiuni pe piata muncii.

Multi actori aleg sa solicite ajutorul unui antrenor care are mai multa experienta decat ei. Acest antrenor ii ajuta sa se pregateasca pentru roluri si sa gaseasca auditii, in timp ce le invata trucuri din comert.

Un agent este o necesitate

Desi nu este obligatoriu, un agent poate facilita munca ca actor. Agentii finalizeaza cea mai mare parte a sarcinilor legate de activitati ar fi trimiterea CV-urilor, programarea la auditii si negocierea contractelor.

A avea un agent care finalizeaza aceste sarcini administrative, le ofera actorilor mai mult timp pentru a-si exersa abilitatile. Majoritatea agentilor au legaturi si cu directorii de casting, ceea ce inseamna ca pot conecta mai usor clientii (actorii) cu roluri actuale obisnuite.

0 Shares
You May Also Like
Tipuri de alcool

Tipuri de alcool

Oricine a vizitat vreodata un magazin alimentar sau a accesat 24drinks.ro, stie ca exista multe tipuri diferite de…
Mai mult