3 motive pentru care sa mergi la nutritionist daca esti insarcinata

3 motive pentru care sa mergi la nutritionist daca esti insarcinata

0 Shares
0
0
0

Ai luat rapid in greutate? Nu stii ce sa mananci si ce sa eviti? Foarte putine femei insarcinate stiu cat ar trebui sa se ingrase, ce sa manance si ce sa evite pentru o sarcina sanatoasa. O sarcina sanatoasa inseamna mai putine sanse de rezultate slabe sau complicatii ale sarcinii. De asemenea, ajuta la prevenirea riscului de boli cardiovasculare, hipertensiune arteriala si diabet mai tarziu in viata copilului. Un nutritionist este cea mai buna persoana de contact pentru a va ghida catre o dieta sanatoasa pentru o sarcina sanatoasa si rezultate pozitive. Iata trei motive principale pentru a vizita un nutritionist cand sunteti gravida:

Evitati consumul excesiv sau ineficient de alimente

Un nutritionist va va spune cat de mult ar trebui sa mancati. Aveti nevoie de calorii suplimentare in timpul sarcinii pentru propriile modificari corporale si pentru dezvoltarea copilului, cum ar fi construirea oaselor si organelor copilului. Este  crucial sa va indepliniti nevoile de energie adecvate in timpul sarcinii pentru a asigura un nivel de energie bun si o crestere adecvata in greutate. Un nutritionist isi va calcula necesarul zilnic de calorii pe baza greutatii curente, a inaltimii, a varstei si a nivelului de activitate pentru a evita supraalimentarea sau sub consum. Supraalimentarea este asociata cu cresterea in greutate, arsuri la stomac si disconfort si cu multe alte complicatii. Subalimentarea poate rezulta intr-o greutate scazuta la nastere, asociata cu un risc crescut de mortalitate infantila.

Evitati sa va ingrasati prea mult

Un nutritionist va poate ajuta sa va fixati obiectivele de greutate in timpul sarcinii. Specialistii vor decide in functie de greutatea actuala cate kilograme ar trebui sa adaugati la o rata adecvata. O femeie cu exces sau greutate corporala prezinta un risc mai mare pentru rezultate slabe. Cresterea in greutate in exces este asociata cu riscuri crescute pentru sanatate, precum diabetul gestational si complicatii in timpul nasterii. De asemenea, cresterea in greutate in exces in timpul sarcinii va genera mai mult timp si efort pentru a salbi dupa nastere, deoarece metabolismul incetineste in mod natural dupa nastere.

Evitarea unor complicatii in sarcina

Un nutritionist va va ajuta sa va construiti o dieta care sa includa nutrienti cheie pentru o sarcina sanatoasa. Cerintele anumitor nutrienti precum proteine, acid folic, calciu si fier cresc in timpul sarcinii pentru a sprijini cresterea copilului. Lipsa acestora poate determina probleme de dezvoltare ale copilului. De exemplu, faptul ca nu obtine suficient acid folic creste riscul de spina bifida, o afectiune caracterizata prin deformari ale coloanei vertebrale.

De asemenea, un nutritionist va exclude alimentele care pun in pericol sanatatea copilului si care ar trebui evitate atunci cand sunteti insarcinata precum cafeaua, pestele crud, branza moale si alcoolul. De exemplu, camembertul si branza albastra pot contine bacterii listeria care provoaca listerioza, o infectie care poate duce la avort, nastere prematura sau infectie care pune in pericol viata copilului.

Din aceste motive este recomandat sa apelati la un nutritionist sarcina care sa va ajute  sa obtineti dieta potrivita pentru o sarcina care sa se desfasoare in cele mai bune conditii.

0 Shares
You May Also Like