Cand este nevoie de monitorizare Holter

Cand este nevoie de monitorizare Holter

0 Shares
0
0
0

Monitorizarea Holter EKG se face la recomandarea medicului si este necesara in anumite conditii specifice.

In cazul unui atac de cord: monitorizarea Holter poate arata daca exista riscul producerii unui alt atac de cord. Prin intermediul acestui tip de monitorizare, se va vedea daca inima primeste suficient oxigen, chiar si atunci cand nu exista simptome. Monitorizarea Holter EKG arata cand se produc aceste episoade si cum raspunde inima in aceste conditii.

In cazul unui rezultat anormal in urma unui EKG. Monitorizarea Holter poate arata daca o anumita problema la nivelul inimii cauzeaza anumite simptome. Printre acestea se numara durerea in piept, oboseala, ameteala, batai accelerate ale inimii sau din contra, stare de moleseala si confuzie. Monitorizarea Holter EKG poate inregistra bataile neregulate ale inimii de-a lungul timpului.

Cand este programata o interventie chirurgicala la inima. Este posibil ca medicul sa recomande purtarea unui monitor Holter inainte de o interventie chirurgicala. In acest fel, medicul specialist va avea informatii cat mai complete despre activitatea inimii.

In cazul femeilor insarcinate care constata batai neregulate ale inimii. Cand bataile inimii sunt neregulate in timpul sarcinii, pot pune in pericol atat sanatatea mamei cat si a fatului. In cazul in care, bataile inimii sunt puternice, gravidei i se va da sa poarte acest dispozitiv. Femeile insarcinate diagnosticate cu boli de inima vor purta dispozitivul Holter pe toata durata sarcinii.

La inceputul unui nou tratament cu medicamente pentru inima. Medicamentele pentru inima prescrise de medic au rolul fie de a tempera bataile accelerate ale inimii, fie de a le accelera atunci cand sunt prea slabe. In acest caz, un dispozitiv Holter poate arata daca medicamentele isi fac efectul asa cum ar trebui.

In cazul purtarii unui stimulator cardiac. Stimulatorul cardiac ajuta la controlul batailor inimii. Dispozitivul poate face inima sa bata mai incet, mai rapid sau normal. Atunci, monitorul Holter poate verfica daca stimulatorul cardiac functioneaza normal.

Cum te pregatesti pentru monitorizarea Holter EKG

Inainte de a ajunge in cabinetul medicului pentru montarea dispozitivlui Holter EKG este important de stiut ca trebuie sa porti haine cat mai lejere, de preferat cu nasturi in partea din fata.

De asemenea, este necesara eliminarea pilozitatii de la nivelul pieptului, pentru a permite lipirea electrozilor pe piele si mentinerea acestora pe durata celor 24 de ore sau 48 de ore cat va fi facuta monitorizarea.  In afara de aceste doua conditii importante pentru a face cat mai usoara aplicarea acestui dispozitiv, nu exista nicio alta restrictie inainte.

Odata ajuns in cabinetul medicului, pacientului i se va instala, pe pielea curatata in prealabil, monitorul Holter. Electrozii sunt atasati cu fire de monitorul portabil, ce poate fi tinut dupa gat sau in jurul taliei, pe durata purtarii.

Operatiunea nu este dureroasa si este neinvaziva. Dupa instalarea monitorului, medicul trebuie sa ii explice pacientului ce trebuie sa faca atat timp cat poarta dispozitivul.

In primul rand pacientului i se va recomanda sa isi desfasoare activitatile zilnice in mod obisnuit, ca si pana acum.
Apoi, trebuie ca acesta sa isi noteze toate activitatile pe care le face, ce manaca, ce medicamente ia si care sunt simptomele pe care le-a avut in perioada de monitorizare.

.

0 Shares
You May Also Like