Sunt utile probioticele?

Sunt utile probioticele?

0 Shares
0
0
0

Probioticele sunt acele bacterii bune care traiesc in corpul uman. In ciuda faptului ca in momentul in care vine vorba despre bacterii, oamenii le asociaza cu boli, si lucruri negative, in organismul uman se gasesc si unele bacterii pozitive, care au rolul de a va ajuta sa va pastrati starea de sanatate buna, si de a va ajuta organismul sa functioneze bine.

Pot primi probiotice din alimente?

Puteti creste absolut microbii benefici din corpul dvs. din alimentele pe care le mancati. Anumite alimente au probiotice (bacterii bune) si pot fi deosebit de utile pentru sanatatea dvs.

Aceste alimente pot fi introduse in dieta dvs. in orice moment al zilei. S-ar putea sa chiar manancati regulat unele alimente, si sa nu realizati ca contin probiotice. Veti dori sa verificati eticheta alimentara pentru „culturi vii si active”.

Cateva sugestii pentru doar unele dintre alimentele bogate in probiotice pe care le puteti adauga in dieta dvs. si de cateva ori pentru a le incerca includ: iaurt, zer sau paine cu maia.

Cum iau un supliment probiotic?

Exista mai multe modalitati prin care puteti lua cel mai bun supliment probiotic in 2020. Acestea vin intr-o varietate de forme, inclusiv in:

  • Capsule;
  • Pastile;
  • Lichide;
  • Pulbere;
  • Mancare.

Suplimentele probiotice pot fi combinate cu un prebiotic. Prebioticele sunt carbohidrati complexi care au rolul de a alimenta microorganismele din intestinul dvs. Practic, prebioticele sunt „sursa de hrana” pentru bacteriile bune.

Ele ajuta la hranirea bacteriilor bune si la mentinerea sanatatii. Prebioticele includ insulina, pectina si amidonul rezistent. In momentul in care utilizati un supliment care combina un probiotic si prebiotic, acesta se numeste sinbiotic.

Cat de eficiente sunt probioticele?

In clipa de fata, cercetatorii nu sunt siguri in ceea ce priveste eficienta suplimentelor probiotice pentru tratarea afectiunilor. In timp ce multe studii si cercetari efectuate odata cu trecerea timpului au avut rezultate pozitive in ceea ce priveste impactul suplimentelor probiotice, este inca nevoie de mai multe cercetari.

De asemenea, este deosebit de important sa aflati faptul ca, in comparatie cu medicamentele, suplimentele care se gasesc pe piata, nu este necesar sa fie aprobate de FDA. Din acest lucru se intelege ca producatorii pot fabrica si pot scoate pe piata suplimente pur si simplu cu „pretentii” de siguranta si eficacitate.

Discutati intotdeauna cu furnizorul dumneavoastra de asistenta medicala (sau cu medicul pediatru) inainte de a lua un supliment sau a-l oferi copilului dumneavoastra.

Suplimentele probiotice pe care intentionati sa le luati, pot interfera cu medicamentele pe care le luati.

Cat de sigure sunt probioticele?

Deoarece microbii folositi ca probiotice exista deja in mod natural in corpul dvs., alimentele si suplimentele probiotice sunt in general considerate sigure.

Probioticele ma pot rani?

Pentru majoritatea oamenilor sanatosi, probioticele nu provoaca niciun rau. In cele mai multe cazuri, probioticele sunt considerate a fi sigure pentru sanatatea oamenilor.

Oamenii de stiinta efectueaza chiar si la momentul actual, tot felul de cercetari si incearca sa stabileasca si cand, dar si cum ar trebui sa fie folosite aceste suplimente probiotice, precum si cat de eficienti sunt.

Discutati cu furnizorul de servicii medicale inainte de a utiliza un supliment probiotic, deoarece exista anumite cazuri in care nu ar trebui sa le luati. Este intotdeauna cel mai bine sa aveti conversatia mai intai inainte de a incepe un nou supliment.

0 Shares
You May Also Like