Top 3 sfaturi pe care să le urmezi atunci când vrei să-ți amenajezi casa

Top 3 sfaturi pe care să le urmezi atunci când vrei să-ți amenajezi casa

0 Shares
0
0
0

Reamenajarea casei tale poate fi un proces interesant, dar totodată și dificil, mai ales dacă te decizi să faci totul de unul singur. Dacă acesta este și cazul tău și nu știi de unde să pornești, poate că deja te simți ușor copleșit de numărul mare de decizii pe care trebuie să le iei. Așadar, dacă anul acesta vrei și tu să începi acest proces și nu vrei să te strezi prea mult, aici vei găsi 3 sfaturi esențiale. Citește acest articol în continuare pentru a afla ce să pui și tu pe lista ta!

Iată care sunt cele 3 sfaturi

  1. Alege mobilier de calitate

Atunci când îți amenajezi casa, calitatea mobilierului pe care îl alegi este esențială. Cu siguranță ai deja în minte ce mobilă îți dorești, dar nu uita că este important să fie dintr-un material durabil. Materialele de înaltă calitate, cum ar fi lemnul masiv, pot rezista la uzură mai bine decât materialele mai ieftine și, de asemenea, arată adesea mai bine. Investiția în mobilier de calitate îți poate economisi bani pe termen lung și te poate ajuta să creezi un aspect uniform în casa ta. De exemplu, poți găsi mobilă pentru sufragerie din lemn masiv sau chiar pentru dormitorul tău, pe site-ul celor de la mobilasimex.ro. Se regăsesc numeroase piese de mobilier impunătoare, calitative și care vor face din căminul tău un loc de vis!

  1. Optează pentru o schemă de culori

Dacă nu vei angaja un profesionist, atunci ține cont de faptul că va fi nevoie și de o schemă de culori. Te întrebi de ce? Răspunsul este simplu. Deoarece este esențial să mergi cu câteva culori de bază, de preferat 2-3, decât cu 10. În acest fel vei simți că există o unitate în designul casei tale și nu te vei plictisi ușor de ceea ce ai creat. Aici trebuie să ai în vedere culorile pereților, culorile pieselor de mobilier și de ce nu, ale elementelor decorative, precum ale covoarelor sau draperiilor. Dacă simți că dorești ceva minimalist, poți opta pentru o paletă care să aibă alb, crem și gri. Dacă îți dorești alt stil, nu este vreo problemă, există numeroase culori!

  1. Ia în considerare elementele decorative

Este necesar să iei în considerare și elementele decorative pe care vrei să le adaugi, fiindcă acestea vor fi detaliile care vor da viață casei tale. Elementele acestea vor ajuta la crearea unei legături între diferitele elemente ale casei tale și îi conferă un aspect unitar. Unele dintre cele mai populare elemente decorative includ tapetul, perdelele, covoarele și lucrările de artă. Înainte de a achiziționa orice element decorativ, ai în vedere designul general al casei tale. Sau dacă nu vrei să cumperi nimic, poți face tu numeroase proiecte de tip DIY, care să fie exact pe gustul tău și care să fie unicate. Există numeroase idei pe internet, pe care le poți personaliza pentru casa ta. 

 

În concluzie, cu puțină planificare și pregătire, poți crea o casă frumoasă și primitoare, de care vei fi mândru! Ține cont de cele de mai sus și sigur va ieși ceea ce îți dorești!

 

Sursă foto: Unsplash.com

0 Shares
You May Also Like