Cum să îți optimizezi campaniile de Google Ads pentru a obține mai multe conversii?

0 Shares
0
0
0

Ai auzit probabil în mediul online de campanii Google Ads. Ele sunt folosite la promovarea afacerilor online, la promovarea de produse şi servicii oferite de aceste afaceri. 

O campanie Google Ads nu este altceva decât un set format dintr-un grup de reclame care împart acelaşi buget şi multe setări specifice. Campaniile se folosesc adesea pentru a organiza categorii de produse sau servicii pe care le ai de oferit publicului tău. Pe un cont Google Ads poţi să ai una sau mai multe campanii care rulează în paralel.

Ce trebuie să știi despre o campanie Google Ads

Fiecare grup de reclame din campania Google Ads are texte diferite, cuvinte cheie diferite, segmentările acestor reclame făcându-se în funcţie de localizare, de dispozitive, de tipul de produs. Să creezi campanii Google Ads este dificil, mai ales dacă vrei să ajungi cu reclamele online doar la clienţii care sunt interesaţi de produsele şi de serviciile tale şi dacă vrei să nu cheltuieşti prea mult pe cuvinte cheie care nu îţi aduc deloc atât de mulţi clienţi precum te-ai aşteptat când le-ai ales.

Ceea ce interesează la orice campanie Google Ads este rata de conversie. Ea depinde de mulţi factori, de industrie, de tipul de produse şi servicii oferite, de obiectivul conversiilor, la ce te aştepţi, de publicul ţintă şi de cât de bine a fost ales. Rata conversiilor în cazul Google Ads poate diferi în funcţie de tipurile de campanii alese. 

Dacă alegi tipul Display Ads în campaniile Google Ads vei avea rata de conversie mai mică decât în cazul reclamelor apărute la căutare. O rată de conversie bună pentru Google ads ar fi în jur de 3%, dar acest procent nu se aplică în toate domeniile şi afacerile.

Unlock the Power of Google Ads: Boost Your Online Presence and Revenue

Ad Extensions, imagini şi grafică de calitate, reclame dinamice

Cum să îți optimizezi campaniile de Google Ads pentru a obține mai multe conversii? Este o întrebare pe care o au toţi cei care au deja campanii Google Ads în derulare. Iată ce ai de făcut:

 • Începe cu optimizarea reclamelor online

E primul lucru pe care îl vor vedea clienţii, le va fi atrasă atenţia sau nu, comunicarea mesajelor va fi una excelentă sau nu, clienţii vor cumpăra sau vor vizita măcar site-ul sau nu. 

Încearcă să ai reclame relevante pentru publicul ţintă, scoate în evidenţă avantajele serviciilor şi produselor promovare, include cuvinte cheie relevante cât mai apropiate de cele folosite de utilizator la căutările pe motoarele de căutare. Titlurile reclamelor online trebuie să fie clare, să atragă, să îl facă pe utilizator să dea click şi să meargă spre site, neapărat să există şi un CTA, call-to-action în acest tip de advertising online.

 • Foloseşte cât de mulţi poţi caracteristica Ad Extensions

Cu ajutorul ei adaugi informaţii în plus reclamelor, numere telefon, link-uri, text. Ai reclame relevante, eficiente, conversiile sunt îmbunătăţite foarte uşor.

 • Ai grijă să ai acelaşi conţinut din textul reclamei şi în landing page

Experienţa utilizatorului la interacţiunea directă cu site-ul şi landing page-ul va fi excelentă, de unde şi conversiile mai bune.

 • Foloseşte imagini, grafica de calitate

Imaginile şi grafica vor atrage atenţia clienţilor şi vor comunica uşor beneficiile cheie ale produselor şi serviciilor. Integrează imagini, videoclipuri în campaniile Google Ads ca să atragi cât mai mulţi clienţi şi să ai conversii mai multe.

 • Utilizează reclame dinamice

În funcţie de căutările utilizatorilor şi de istoricul de navigare se pot genera automat reclame dinamice. Creşte relevanţa reclamelor şi se îmbunătăţeşte simţitor rata conversiilor.

Targetare avansată, optimizare SEO

 • Utilizează strategii de targetare avansată

Analizează şi identifică în mod corect şi precis potenţialii clienţi, publicul ţintă, analizează date, traficul, vânzările, ca să vezi tendinţe şi modificări în obiceiul de consum. Creezi profiluri de client care ar reprezenta audiența ideală pentru produsele şi serviciile tale. Poţi targeta clienţi, oameni care au căutat folosind un cuvânt cheie specific ce are legătură cu produsele şi cu serviciile tale, ai trafic mai mult pe site şi conversii mai bune.

Nu uita şi de oamenii care caută sau se gândesc să cumpere produse şi servicii similare cu ale tale, cauta public similar, care are aceleaşi caracteristici cu toţi clienţii pe care îi ai deja, dar nici de cei interesaţi de subiecte şi categorii de produse ce au legătură cu produsele tale. Targetarea în cazul publicului tinta poate ţine cont şi de perioada din zi când vei lansa campaniile Google Ads, când vor rula şi vor apărea reclamele la căutări.

 • Ţine cont şi de SEO şi de optimizările făcute la nivel de campanie Google Ads

Nu pune orice fel de cuvinte cheie în campanie, încearcă să faci analize, să te foloseşti de instrumentele SEO ca să ai doar cuvinte cheie relevante, cu trafic mai mare, care ar putea să te ajute să îţi îmbunătăţeşti conversiile.

 • Îmbunătățește strategiile de licitare

Vei vrea să maximizezi ROI-ul prin aplicarea unor strategii de licitare la nivel de campanii, grupuri de reclame, cuvinte cheie. Cele automate sunt cele mai bune pentru că se ţine cont de date legate de performanţele din trecut, de căutări, de comportamentul consumatorului pentru conversii mult mai bune pentru toate campaniile Google Ads pe care le vei dezvolta.

Cuvinte cheie negative şi îmbunătăţire Google Quality Score

 • Foloseşte Google Keyword Planner: Ai estimări de licitare, sugestii de cuvinte cheie relevante pentru campaniile Google Ads, te va ajuta enorm să obţii campanii Google Ads cu rezultate foarte bune şi conversii mai multe.
 • Selectează cuvinte cheie negative: Sunt acele cuvinte pe care le vor folosi oamenii care nu fac parte din publicul tău ţintă, deci nu se vor afişa reclame dacă sunt folosite la căutări. Eviţi să ai click-uri pe reclame care nu vor duce la conversii.
 • Îmbunătăţeşte Google Quality Score: Evaluezi calitatea reclamelor tale raportat la alţi publicitari care folosesc acelaşi tip de instrumente de promovare. Cu cât ai scorul mai mare, spre 10, cu atât vei avea şi poziţionare mai bună în SERP. Scorurile mici indică faptul că trebuie să aduci îmbunătăţiri imediate la nivel de cuvinte cheie, conţinut din reclame, landing page.

Ce mai poţi face pentru conversii mai bune? Îmbunătăţeşti CTR-ul, landing page-ul, performanţa reclamelor, landing page-urilor, cât de repede se încarcă, afişează, testează mai multe variante, teste A/B, monitorizează rezultatele reclamelor, refă strategiile din mers, optimizează reclamele pentru dispozitive mobile, apelează la remarketing ca să ai clienţi ce revin la tine.

0 Shares
You May Also Like