Semne că mașina ta nu va trece ITP-ul

Semne că mașina ta nu va trece ITP-ul

0 Shares
0
0
0

Automobilele sunt foarte complexe și necesită o întreținere adecvată. Verificările regulate de service, în timpul cărora piesele pot fi inspectate și înlocuite după cum este necesar, ar trebui să fie o componentă a oricărui plan de întreținere.

 

Chiar dacă unele servicii, în special pentru vehiculele de ultimă generație, pot fi costisitoare, ele vă vor economisi bani pe termen lung, prevenind avariile și sporind șansele de a trece ITP. Această verificare este obligatorie pentru orice autoturism, iar cine este interesat de ITP Cluj-Napoca în 2022 poate apela la Autonik.

 

În consecință, dacă ești curios despre zgomotele sau comportamentele ciudate ale mașinii, aceasta este lista pentru tine. Și dacă aveți un buget restrâns și nu doriți să plătiți pentru un serviciu în mod inutil, utilizați această listă de verificare pentru a determina dacă evitarea unui serviciu vă poate costa mai mult.

 

Martorii din bord

 

Aceștia reprezintă probabil cel mai evident indiciu că mașina dumneavoastră are nevoie de service. De la începutul anilor 1990, majoritatea mașinilor au lumini de bord care avertizează șoferul cu privire la orice problemă. Cu toate acestea, martorul check engine cel mai important. Situat lângă indicatorul de combustibil, este un semnal clar să aveți vehiculul reparat dacă se aprinde.

 

Acesta nu indică o problemă specifică a motorului și poate fi declanșat de o varietate de probleme. Dacă nu ați observat o schimbare în răspunsul sau performanța mașinii, nu ar trebui să trageți concluzia că martorul este neimportant.

 

Lăsarea acestuia nesupravegheată este riscantă, deoarece poate cauza defecțiuni suplimentare sau chiar exacerba problemele, așa cum este cazul multor alte probleme auto.

 

Probleme de vibrație în timpul frânării

 

Vehiculul dumneavoastră răspunde neregulat la frânare? Cauzele posibile includ plăcuțe sau discuri uzate, probleme de suspensie sau una de direcție.

 

Chiar dacă multe dintre aceste componente sunt proiectate să se uzeze în timp, acest lucru nu le împiedică să transforme vehiculul într-un pericol rutier. Orice indiciu de sensibilitate sau rezistență excesivă la frânare este un indiciu clar că frânele dumneavoastră necesită întreținere.

 

Atenție la sunete

În timp ce conduceți, vă obișnuiți cu sunetele mașinii, iar zgomotele sunt adesea un indicator timpuriu al problemelor. Sunt atât de multe probleme care pot fi evitate prin simplul fapt că emit zgomote nefirești.

 

Probleme la pornire

 

Când porniți mașina, puteți anticipa un start lin, fără efort. Dacă auziți motorul că motorul scoate sunete nepotrivite, atunci ar trebui să luați măsuri. Zgomotele de pornire sunt cauzate frecvent de o curea cu came slăbită sau uzată, care necesită întreținere.

 

Dacă întâmpinați probleme la pornirea vehiculului, chiar și fără zgomote, și vă treziți că întoarceți cheia în mod repetat, atunci acesta este un alt motiv pentru a apela la serviciile unui service auto. Pot exista o serie de cauze potențiale, de la o baterie pe moarte până la un motor de pornire defect.

 

Fum

 

Acesta poate rezulta din cauza unui motor supraîncălzit, iar evacuarea excesivă de fum poate indica o blocare a uleiului sau acumularea de impurități în sistemul de ulei. Ambele pot provoca daune severe ale motorului dacă nu sunt verificate, așa că programați-vă la service cât mai curând posibil.

 

 

0 Shares
You May Also Like