Ce probleme poate avea parbrizul si luneta masinii?

Ce probleme poate avea parbrizul si luneta masinii?

0 Shares
0
0
0

Dupa cum bine stim cu totii, a detine un autoturism in zilele noastre nu mai este un lux, ci o necesitate in conditiile in care puteti folosi masinile personale pentru a va deplasa in oras, in afara localitatii, pentru a face naveta la servici, iar exemplele pot continua.

Tinand cont de cat este de importanta o masina la casa omului, este foarte important sa va asigurati de faptul ca, va pastrati masina in garaj daca aveti unul, sau intr-un loc de parcare sigur. De preferat ar fi sa fie monitorizat video, astfel incat orice se intampla, sa puteti vedea.

Multi proprietari de autoturisme s-au trezit a doua zi dupa ce si-au lasat masinile in parcare, cu luneta fisurata sau cu parbrizul spart sau crapat. Desigur, astfel de probleme au fost provocate de catre cei rau intentionati.

Este de-asemenea important sa va asigurati de fiecare data ca sunteti prudenti in trafic si pastrati distanta, mai ales daca aveti in fata camioane incarcate cu pietris sau cu alte obiecte care pot sari si care a pot defecta parbrizul.

Defeciunile parbrizului si ale lunetei pot fi insa mai multe, si pot avea mai multe cauze, iar in randurile care urmeaza puteti afla despre ce este vorba.

Defectiuni posibile pentru parbriz.

  1. Molozuri rutiere

Rocile, pietrele, pietricelele si pietrisul aruncate de alte pneuri ale masinilor (sau care cad din remorca unui camion) sunt printre cele mai frecvente cauze de deteriorare a parbrizului. Aceste proiectile mici, dure, care zboara cu o foarte mare viteza, pot afecta cu usurinta parbrizul si pot provoca ciobirea sau fisurarea.

Desi nu puteti face multe pentru a evita sa fiti lovit de o piatra aleatorie, lasand spatiu suficient intre masina si vehiculul din fata, va reduce sansele ca acest lucru sa se intample. De regula, reduceti viteza daca o alta masina depaseste si aveti grija suplimentara atunci cand calatoriti pe pietris sau in zone in curs de constructie.

  1. Vremea rea

Vremea in continua schimbare este de asemenea, o cauza obisnuita a deteriorarii parbrizului. Ramurile copacilor si alte resturi suflate de vanturile puternice pot provoca acelasi tip de pagube ca si pietrele, precum si grindina poate fi un inamic pentru parbriz. Daca aveti un garaj sau un alt loc de parcare acoperit, ar putea fi o idee buna sa-l utilizati pe vreme furtunoasa.

  1. Schimbari bruste ale temperaturii

O cauza mai putin cunoscuta de deteriorare a parbrizului este o schimbare brusca rapida a temperaturii, ceea ce poate determina sticla sa se contracte sau sa se extinda. Adesea, eroarea umana are un rol de jucat. De exemplu:

  • folosind apa clocotita pentru a dezgheta parbrizul.
  • lasandu-va masina asezata in lumina directa a soarelui intr-o zi foarte calda.
  • explozie brusca aerul conditionat daca masina a devenit foarte calda in interior.
  1. Instalare slaba sau calitate a sticlei

Fisurile de stres pot afecta si un parbriz, ca urmare a slabiciunii structurale a geamului in sine. Aceste fracturi apar adesea mai intai in jurul marginilor parbrizului, care este zona cea mai predispusa la fisurare si poate fi cauzata si de instalarea incorecta.

Acesta este motivul pentru care este important sa va asigurati ca parbrizul dvs. a fost montat corect de catre un tehnician experimentat si este confectionat din materiale de inalta calitate, astfel incat in cazul unei coliziuni, parbrizul dvs. poate oferi suportul si protectia structurala pentru care este proiectat.

  1. Coliziune

Acestea pot varia de la accidente de circulatie care implica doua sau mai multe vehicule, pana la soferi lovind accidental un animal pe drum. In cele mai multe cazuri, atunci cand parbrizul este afectat in urma unei coliziuni, se ajunge la inlocuirea acestuia.

Exista posibilitatea de a inlocui parbrizul acasa, sau de a merge cu masina intr-un atelier auto, iar incurajata ar fi solutia din urma, dat fiind faptul ca acolo lucreaza tehnicieni experimentati, care au si instrumentele necesare, astfel incat inlocuirea sa fie de succes.

Acestea sunt cateva motive datorita carora, parbrizele masinilor pot avea de suferit. Cu siguranta insa, si lunetele masinilor pot avea unele probleme, iar in continuare veti afla care pot fi acestea in cazul lunetelor.

Scurgeri

Desi sansele sunt destul de mici sa se intample acest lucru, exista situatii cand unele lunete auto pot permite scurgeri in interiorul masinii. Acest lucru poate aparea din cauza unei antene, ruginii sau unui defect de sticla.

In unele cazuri, poate fi o problema cu sigiliul care permite ca umiditatea sa intre in vehicul. Daca auziti aer in partea din spate a masinii in timp ce conduceti, este posibil sa existe o scurgere de apa si ar trebui sa mergeti cat mai repede intr-un atelier cu masina, pentru repararea lunetei.

Cele mai multe lunete auto insa ajung sa fie inlocuite dupa ce au fost sparte sau fisurate intentionat. In aceste cazuri, este greu de crezut ca problema mai poate fi remediata fara inlocuirea acestora.

0 Shares
You May Also Like