Ce marci fac parte din grupul VAG

Ce marci fac parte din grupul VAG?

0 Shares
0
0
0

Persoanele care au nevoie de un autoturism, este foarte important sa tina cont de cateva detalii foarte importante, iar in cele ce urmeaza vom discuta despre acest subiect.

  1. Bugetul

Fara doar si poate, atunci cand vrei sa iti cumperi o masina, este foarte important sa stii de la bun inceput, care iti este bugetul. Cu cat ai mai multi bani la dispozitie, cu atat sunt mai mari sansele sa cumperi o masina second hand, cu o vechime cat mai mica.

De-asemenea, daca ai bugetul mare, poti plati un avans considerabil, pentru a-ti cumpara o masina noua. Vei putea alege un autoturism din grupul VAG de exemplu, iar mai tarziu in articol vei putea descoperi ce marci fac parte din grupul VAG si care sunt caracteristicile lor.

  1. Necesitatile

Fara doar si poate, acesta este un alt detaliu important. Trebuie sa alegi o masina care sa fie ideala pentru necesitatile tale. Daca trebuie sa faci naveta in afara localitatii pentru a merge la servici, vei alege o masina care consuma cat mai putin carburant.

Daca zona in care locuiesti nu este asfaltata, mai ales in mediul rural, atunci cu siguranta ai nevoie de un SUV. Pentru a te plimba prin oras, o masina mica de oras, este ideala.

  1. Diesel sau benzina?

Acesta este un alt detaliu important, un detaliu care necesita o deosebita atentie. Masinile diesel sunt mai scumpe la achizitie decat cele pe benzina, dar au mult mai multe avantaje (motoare mai puternice, sunt mai fiabile, cuplul este mai mare, consumul de carburant este redus).

  1. Marca auto

In mod evident, marca auto este un detaliu foarte important care trebuie analizat pentru a te asigura ca faci alegerea cea mai buna. Daca doresti o masina de la Volkswagen, Audi, Skoda sau Seat de exemplu, atunci cu siguranta trebuie sa iti indrepti atentia spre grupul VAG.

Grupul VAG este unul dintre cei mai mari producatori auto la momentul actual, si cuprinde 12 branduri de top, dupa cum se poate vedea in randurile care urmeaza.

Vokswagen este o companie fondata in anul 1937, la data de 28 mai, pentru a oferi data precisa. Compania a fost fondata sub numele de Gezuvor, la Berlin. Principalul obiectiv al companiei era acela de a produce o masina pentru toata lumea.

La inceput, acest termen facea referire la Porsche Type 60, dupa care la  Volkswagen Type 1.cu toate acestea insa, automobilul fabricat pentru toata lumea a luat numele de Volkswagen Beetle.

Aceasat masina avea designul creat de catre Ferdinand Porsche, iar Adolf Hitler a sustinut la vremea respectiva compania, care la data de 16 septembrie 1938, si-a schimbat denumirea in Volkswagenwert GmmH.

Dupa consolidarea fabricii de langa Fallersleben, si dupa inceperea celui de-al doilea razboi mondial, compania a inceput sa fabrice vehicule militare Kugelwagen (Porsche Type 82), dar si Schwimmwaghen (Type 166).

Dupa terminarea razboiului, Maiorul Ivan Hirist care facea parte din armata britanica, a preluat controlul fabricii, pe care a reusit sa o aduca la starea initiala, dat fiind faptul ca deja era afectata de bombardamentele din timpul razboiului.

Cu toate acestea, nici unul dintre producatorii auto britanici nu s-au aratat interesati de producerea VW Beetle, pentru ca dupa parerea lor, nu avea designul atractiv, si nu corespundea cu cerintele unui automobil.

Compania Volskswagen le-a fost oferita celor de la Ford in anul 1948, dar Ernest Breech (vice-presedintele Ford), a spus ca nu da 2 bani pe acea fabrica. Cu toate acestea, fabrica a supravietuit, a produs masini pentru armata britanica, pentru ca in anul 1948, britanicii sa inapoieze compania statului german.

La inceputul anilor 1950 a reinceput productia VW Beetle, pentru ca in anii 1960, productia sa creasca foarte mult. Apoi, compania a produs modelele Type 2 in anul 1950, Karmann Ghia in anul 1955, Type 3 in anul 1961, Type 4 in anul 1968 si Type 181 in anul 1969.

Dupa scoaterea la bursa a actiunilor (in anul 1960), compania a devenit Volkswagen AG. In anul 1965, Volkswagen AG a cumparat de la Daimler – Benz, “Auto Union GmBh”, companie care a inceput sa fabrice masinile Audi.

Intre 1970 si 2000, VAG era acronimul folosit de catre Volkswagen AG pentru toate activitatile firmei. Apoi, in anul 1982, VAG au ajuns la un acord cu compania auto spaniola SEAT, pentru ca in anul 1986 sa cumpere 51% din actiunile companiei. Apoi, la data de 23 decembrie, si-au marit numarul actiunilor pana la 75%.

In 1991, VAG a facut primul pas spre Skoda, si a cumparat 30% din actiuni, pentru ca apoi sa cumpere inca 40 de procente, ajungand la 70% din actiuni in anul 1995.

Apoi, Lamborghini, Bugatti si Bentley au intrat in acest grup VAG, pemtru ca mai apoi la data de 30 mai 2000, Volkswagen sa cumpere toate actiunile celor de la Sloda.

Anul 2009 a venit cu o alta achizitie pentru Volkswagen, care a cumparat 49.9% din Porsche AG, pentru ca in anul 2012, pentru 4.46 miliarde de euro, VV sa cumpere toate actiunile.

In 2010, compania a cumparat 91% din Italdesign Giugiaro, casa de design renumita datorita masinilor sport pe care le desena. Mai putin de 3 luni a durat pana cand si compania italiana a devenit oficial parte a grupului VAG.

0 Shares
You May Also Like