Cum scăpăm de soarele arzător la piscină?

0 Shares
0
0
0

Nimic nu se compară cu o baie răcoritoare în piscină într-o zi fierbinte de vară. Cel puțin asta este ideea. Din păcate, fără umbra adecvată, relaxarea într-un loc mai răcoros poate rămâne doar un vis frumos.

Punțile din jurul piscinei se pot încinge și pot deveni un adevărat cuptor pentru tălpile tale, ceea ce va face intrarea în piscină foarte neprimitoare, sporind disconfortul. De asemenea, există și problema expunerii la razele UV. Indiferent de cremele folosite pentru protecție solară, acestea nu vor face față la orele prânzului, iar dacă tot vei intra și vei ieși din apă, vei pierde din filtrul UV din soluțiile aplicate.

În concluzie, dacă te gândești să îți construiești o piscină, pe lângă aspectele importante cum ar fi forma, mărimea, adâncimea, materialul, ia în considerare și o metodă de a-ți umbri măcar o parte din piscină. Îți vei mulțumi pentru această decizie mai ales în acele zile toride de vară, când apa se va încălzi excesiv, iar tu, în loc să te bucuri de un moment de relaxare făcând o baie răcoritoare, vei înota într-o „baltă caldă”.

Construcția unei piscine poate fi un proces foarte stresant. Atât de multe decizii de luat, atât de multe lucruri de făcut, iar dacă nu ai o echipă bună, proiectul tău de vis se va transforma într-un coșmar. Însă am soluția perfectă pentru tine, pentru a evita tot acest stres nedorit. Intră pe piscinepremium.ro, iar experții de aici vor avea grijă să te bucuri de noul proiect fără să întâmpini probleme.

Vestea bună este că există o mulțime de variante pentru umbrirea piscinei și a terasei și multe dintre aceste opțiuni sunt accesibile și chiar prietenoase cu mediul.

Iată câteva dintre cele mai bune idei pentru a-ți umbri piscina:

1.Copacii

Copacii sunt minunați pentru a oferi umbră (precum și intimitate) zonei unde este amplasată piscina. Principalul dezavantaj este că ar putea dura ani de zile până când copacii ajung la dimensiunea maximă. De asemenea, există câteva probleme comune care apar din cauza plantării copacilor prea aproape de piscină precum prea multă umbră peste bazin sau afectarea structurii din cauza rădăcinilor copacului care se extind.

Înainte de a planta copaci în jurul piscinei, asigură-te că ai idee cam cât de mult se vor extinde. De asemenea, dacă intenționezi să apelezi la acest mod de umbrire și vrei să plantezi singur copacul, atunci cere măcar sfatul constructorului piscinei, sau unui expert în amenajări exterioare care este în măsură să aprecieze costul risc-beneficiu.

2.Umbrelele

Există un motiv pentru care umbrelele sunt prezente mereu în zona  piscinelor. Ele reprezintă o soluție simplă, ieftină și flexibilă pentru a combate razele fierbinți ale soarelui, fiind disponibile într-o mare varietate de culori și stiluri. Avantajul lor este că le poți muta rapid și ușor oriunde ai nevoie de puțină umbră, iar dacă îți place să îți confecționezi singur lucruri, poți chiar să îți creezi propria umbrelă unică și atractivă folosind un tutorial online.

3.Prelatele

Dacă îți dorești o opțiune elegantă (dar accesibilă) pentru umbrirea zonei piscinei, atunci îți recomand prelatele. Acestea se atașează la stâlpii de ancorare pe care îi poți monta oriunde vrei, în funcție de zona pe care dorești să o umbrești. Fiind disponibile într-o varietate mare de culori și forme, aceste prelate conferă un farmec aparte zonei de piscină, protejându-te în același timp de razele UV ale soarelui.

Conclusion…

Indiferent de metoda utilizată pentru a-ți umbri zona piscinei, nu neglija acest detaliu. Pe lângă aspectul estetic și sentimentul de răcoare pe care ți-l conferă, umbrirea adecvată te protejează de expunerea excesivă la razele UV, deci pe termen lung te protejează de un posibil cancer de piele.

0 Shares
You May Also Like