Motive pentru a cumpara o cupa menstruala

Motive pentru a cumpara o cupa menstruala

0 Shares
0
0
0

Folosirea unei cupe menstruale in locul unui tampon parea la fel de neobisnuita acum cinci ani ca a vorbi liber despre menstruatie in sine. Apoi cupa s-a transformat intr-o tendinta de frumusete, si mai mult: o declaratie pentru sarbatorirea feminitatii.

Cu toate acestea, cupa din silicon este inca putin inconfortabila pentru multe femei de astazi ca alternativa la tampoane sau prosoape sanitare. Cupa menstruala este mult mai buna decat cum era in trecut! In timp, utilizarea acesteia este mai usoara decat pare. Cupa ofera, de asemenea, o multime de avantaje.

Printre cele mai de calitate cupe menstruale silicon, sunt cele de la SelenaCup, deoarece acestea sunt de o calitate medicala foarte mare, iar sentimentul purtarii acesteia este extraordinar, sugerand un comfort de nota 10!

Cupa menstruala in forma de palnie este de fapt un tip de cupa care este fabricata de obicei din silicon moale, de calitate medicala. Cupa se pliaza si se introduce in vagin pentru a se retine si a colecta sangele. De indata ce cupa este plina, aceasta este indepartata cu ajutorul manerului (acesta este echivalentul cordonului unui tampon), curatata si poate fi utilizata din nou odata cu urmatoarea sangerare.

Acum sunt multi producatori care ofera cupe menstruale in diferite dimensiuni (De la S la XL, marimea 1 si 2, marimea A sau B) si culori diferite. Se pot comanda online de pe Selenacup.ro. In orice caz, se asigura ca acesta cupa menstruala este fabricata din silicon de calitate medicala. Cupele mai ieftine sunt realizate partial din plastic obtinut din petrol, care poate fi daunator sanatatii.

Pentru a gasi cupa menstruala care este cea mai potrivita, doritoarele se pot baza pe experienta altor femei care folosesc deja una.

Dimensiunea cupei menstruale este flexibila, astfel incat sa existe o cupa menstruala potrivita pentru fiecare corp. In plus, cupa este realizata din material mobil, ceea ce face mai usor de utilizat. In plus, este invizibila, ceea ce inseamna ca daca persoana in cauza este iubitoare de sport sau vrea sa mearga la sauna, le poate face pe amandoua cu un sentiment bun.

Cupa menstruala nu va avea nevoie sa fie schimbata la fiecare 3 ore, asemena absorbantului, deoarece are o capacitate mare, motiv pentru care este, de asemenea, practica si pentru deplasare.

Cupele menstruale sunt ecologice, deoarece produc mai putin gunoi. O cupa menstruala poate fi utilizata timp de zece ani sau 15 ani, potrivit unor producatori, inainte de a fi inlocuita. Asta inseamna ca daca este folosita de la patru pana la cinci cupe in intreaga viata, exista 17.000 de tampoane si prosoape sanitare care ajung in cosul de gunoi in acelasi timp.

Oricine are deja experienta cu cupa si a folosit-o de multa vreme stie: apar economiile monetare (buna, adidasi noi!). O cupa menstruala costa intre 40 si 80 RON – masurata pe parcursul a zece ani, ceea ce face o investitie de maximum 8 RON – pe an! Un pachet de tampoane costa in medie 20 RON.

Informatii utile despre cupa menstruala

Puteti purta o cupa menstruala timp de 6 pana la 12 ore, in functie flux. Aceasta inseamna ca puteti folosi o cupa pentru protectie peste noapte.

Ar trebui sa va scoateti intotdeauna cupa menstruala pana la semnul de 12 ore. Daca devine plina inainte de aceasta, va trebui sa o goliti inainte de program pentru a evita scurgerile.

Pentru a scoate o ceasca menstruala, urmati acesti pasi:

  • Spalati-va bine mainile.
  • Asezati degetul aratator si degetul mare in vagin. Trageti usor tija cupei pana puteti ajunge la baza.
  • Ciupiti baza pentru a elibera sigiliul si trageti in jos pentru a scoate cupa.
  • Dupa ce a iesit, goliti cupa in chiuveta sau toaleta.

Cupele menstruale refolosibile trebuie spalate si sterse inainte de a fi reintroduse in vagin. Cupa  trebuie golita cel putin de doua ori pe zi.

Cupele menstruale reutilizabile sunt rezistente si pot dura intre 6 luni si 10 ani cu ingrijire adecvata. Aruncati cupele de unica folosinta dupa indepartare.

Care sunt avantajele utilizarii cupelor menstruale?

Multe femei aleg sa foloseasca cupe menstruale deoarece:

  • Sunt prietenoase cu bugetul. Platiti un pret unic pentru o cupa menstruala reutilizabila, spre deosebire de tampoane sau absorbante, care trebuie cumparate
  • Cupele menstruale sunt mai sigure. Deoarece cupele menstruale colecteaza mai degraba decat absorb sangele, nu riscati sa aveti sindromul socului toxic (TSS), o infectie bacteriana rara asociata cu utilizarea tamponului.
  • Cupele menstruale contin mai mult sange. O cupa menstruala poate contine aproximativ o 25 ml de sange menstrual.
  • Sunt ecologice. Cupele menstruale reutilizabile pot dura mult timp, ceea ce inseamna ca nu contribuiti la mai multe deseuri pentru mediu.
  • Poti face sex. Cele mai multe cupe refolosibile trebuie scoase inainte de a face sex, dar cele moi de unica folosinta pot ramane in timpul contactului. Nu numai ca partenerul nu va simti cupa, dar nu va trebui sa va faceti griji cu privire la scurgeri.

 

0 Shares
You May Also Like