Iluminare fantastica pentru gradina – cum sa iti alegi corpurile de iluminat?

Iluminare fantastica pentru gradina – cum sa iti alegi corpurile de iluminat?

0 Shares
0
0
0

Sezonul de gradinarit este pur si simplu cel mai bun moment al anului pentru a lucra si a petrece timpul cu prietenii.  Puterea soarelui are multe avantaje pentru iluminatul gradinii: fara costuri de electricitate, fara asezarea cablurilor.  Corpurile de iluminat sunt creatii usoare care pot fi pozitionate si instalate cu usurinta.

Vara, balconul si terasa devin un al doilea living in aer liber. Ceea ce cu siguranta nu ar trebui sa lipseasca sunt luminile atmosferice. Si exista o mare varietate – concurenta reala fata de luminile interioare elegante! Terasa ar trebui sa fie confortabila!

Cel mai bun mod de a face acest lucru este sa folosirea luminii albe calde, cu o temperatura a culorii mai mica de 3.300 Kelvin. In magazinul online https://dinamic-electric.ro/iluminat-pentru-gradina-123, exista cele mai potrivite modele de iluminat.

Lampile de perete moderne in aer liber scalda caile din jurul casei, terasei si balconului intr-o lumina placuta si lumineaza functional zona de intrare. Si luminile de perete sunt, de asemenea, simple, practice pe scarile pivnitei si in magazia de gradina. Pentru ca gradina inflorita sa nu dispara in intuneric la caderea amurgului, iluminarea este cu siguranta o idee buna. Avantajul lampilor de ilumnare este ca pot fi mutate dupa preferinte, oriunde in gradina.

Chiar daca gradina este cunoascuta ca in palma in interior si in exterior, totul arata diferit in intuneric. Dar luminile potrivite de pe Dinamic-electric.ro, vor rezolva orice problema.

In multe lumini de gradina de inalta calitate si de lunga durata, plasticul si aluminiul sunt utilizate astazi pentru umbra si carcasa. Cu toate acestea, unul dintre cele mai populare materiale ramane otelul inoxidabil. Acest material stabil si rezistent la temperatura este mai putin sensibil la coroziune si foarte usor de intretinut. In plus, arata intotdeauna bine si de inalta calitate oriunde si oricand!

Fiecare lampa de gradina este expusa vremii. Dar de cand se aprinde, ea trebuie sa fie protejata de un acoperis sau poate fi amplasata in apropierea iazului de gradina, luminile exterioare au diferite clase de protectie IP (Ingress Protection).

Primul numar ofera informatii despre protectia impotriva corpurilor straine. Al doilea este despre protectia impotriva umezelii. Exemple: IP44 (protectie impotriva corpurilor straine> = 1mm si impotriva stropilor de apa) sau IP68 (rezistent la praf si protejat impotriva imersiunii permanente).

Propria gradina a devenit extrem de importanta. Spatiul deschis din jurul casei a devenit acum o camera de zi in aerul curat, care este mobilat cu atentie la detalii. De la fermecatorul loc cu sezlonguri si piscina, pana la mobilierul primitor. Ciresa de pe tort este iluminatul atmosferic al gradinii, indiferent de anotimp. Indiferent daca este la o petrecere la gratar sau in timpul iernii, doar lumina de gradina potrivita creeaza o atmosfera individuala.

Pentru orele de seara in propria casa, lumina de gradina poate contribui in mare parte la sentimentul pozitiv in lunile mai reci ale anului. Iluminatul frumos al gradinii creeaza o atmosfera magica de care cu siguranta oricine se poate bucura cu mare drag de pe canapeaua confortabila si calda.

Idei de corpuri de iluminat pentru gradina ta

Atunci cand cauti cele mai bune idei de corpuri de iluminat pentru gradina ta, tine cont de mai multe aspecte importante astfel incat sa obtii lumina dorita in exterior. Un aspect care joaca un rol esential este modul in care vrei sa functioneze corpurile de iluminat pentru tine. Iata cum poti folosi cele trei tipuri de corpuri de iluminat in avantajul tau:

  • Iluminat ambiental – in gradina, iluminatul ambiental functioneaza cat se poate de simplu – vorbim despre luminile care acopera spatiul, indiferent daca este vorba despre cele care iti lumineaza aleile sau despre cele care lumineaza gradina in ansamblu. Poti alege in acest sens felinare de gradina, stalpi de iluminat de gradina, neoane, becuri sau chiar proiectoare.
  • Iluminat de lucru – daca de obicei lucrezi in gradina recomandarea noastra este sa tii cont de faptul ca este recomandat sa ai lumina astfel incat dupa ce se lasa seara sa vezi in continuare pentru a nu avea ulterior probleme cu ochii. In acest sens se folosesc clasicele corpuri de iluminat de lucru asa cum sunt veiozele, lampile de lucru, becurile cu suport special si chiar luminile infrarosu sau neoanele, in functie de nevoile tale.
  • Iluminatul de efect – pentru iluminat de efect poti folosi mai multe corpuri de iluminat pentru gradina pe care sa le amplasezi printre flori si cu ajutorul carora sa scoti anumite elemente din gradina ta in evidenta. Nu este deloc greu, insa va trebui sa fii foarte atent in momentul in care folosesti aceste lumini de efect pentru a nu aglomera foarte mult spatiul.

Tinand cont de sfaturile de mai jos, vei reusi cu siguranta sa obtii cele mai bune rezultate iar noi iti recomandam sa cumperi doar produse de calitate, care se comporta bine in exterior.

0 Shares
You May Also Like