Gears of War 5 – primele impresii

Gears of War 5 – primele impresii

0 Shares
0
0
0

Gears of War 5 a reusit sa ne surprinda placut, atat din punct de vedere al jocului in sine, cat si al povestii sale. Pentru o serie care are acum sase aparitii totale, este impresionant. Developerii au acordat suficient timp pentru a dezvolta trio-ul de eroi tineri, dincolo de bazele stabilite in Gears of War 4 si avand curajul de a modifica cursul seriei, intr-un mod la care nu ne asteptam.

Combinati toate acestea cu un set largit de moduri multiplayer, care variaza de la vechile moduri pana la noile moduri competitive si veti constata ca este un pachet extraordinar, unul dintre cele mai bune jocuri de actiune din acest an. .

Campania single player

Actiunea 3rd person a lui Gears of War a evoluat incet, dar constant, de la o lansare la alta, iar in Gears 5, cea mai mare parte a noutatilor sunt aduse de Jack, tovarasul tau robot-plutitor. El poate acum sa ridice armele de pe campul de lupta pentru tine si sa deblocheze seifuri (printre alte actiuni), plus ca poti castiga noi abilitati pentru el, pe care le poti folosi in lupta, cum ar fi orbirea temporara a inamicilor tai, revigorarea ta si a aliatilor tai atunci cand aveti hp-ul scazut si multe altele.

Componentele de upgrade sunt raspandite in intreaga lume a jocului, astfel incat poti decide sa te hiper-specializezi in cateva domenii sau sa accesezi cate putin din toate. Am apreciat straturile tactice suplimentare pe care le-a oferit jocul si, in timp ce am variat perk-urile selectate de Jack in functie de situatie, fiind deosebit de recunoscatori pentru puterea de vindecare a lui Stim in ultima parte a campaniei, ceea ce ne-a salvat de la moarte de mai multe ori.

Aceasta poate fi singura serie in care suntem intotdeauna multumiti de arma implicita – Lancerul – in cazul in care avem nevoie de un melee rapid, in care sa ne decapitam dusmanul care apare din senin, in fata noastra. Shotgun-ul overkill se intoarce de la Gears of War 4 si impacheteaza o forta de temut, in timp ce clasici precum Longshot, Boomshot si Mulcher sunt inca la indemana, pentru a va elimina satisfacator dusmanii. Noi arme precum “gheara” reusesc sa aduca un feeling unic si se potrivesc de minune noului concept al francizei; Gears of War 5 face deci o treaba extraordinara in a echilibra gadget-urile vechi din joc, cu cele noi.

De asemenea, este foarte noua structura deschisa a lui Gears 5, referitor la cele doua acte de mijloc. Vei parcurge zona de pe Skiff-ul tau eolian, pentru a aborda obiective secundare optionale care variaza in durata si provocare. De obicei, recompensa este actualizarea lui Jack (perk-urile), asa ca merita sa le faceti.

Aceasta este o schimbare placuta de ritm pentru Gears, la fel cum a fost pentru God of War anul trecut – cine va spune daca asta a fost din intentie sau o coincidenta, poate fi sustinut de faptul ca prima dintre aceste sectiuni, este localizata intr-o tundra inghetata si este mai greu sa ignori asemanarea. Mai multe lupte de bosi care au loc pe parcurs, ajuta Gears 5 sa se simta proaspat pe tot parcursul.

Multiplayer

Arcade este diferentiatorul iteratiei versiunii Gears 5 de la Versus. Acest nou mod este un tip de joc mai casual si haotic, care ii intampina pe cei neacomodati cu franciza, cu bratele deschise. In loc sa incepi ca toata lumea cu load-out-ul standard Lancer / Gnasher, ti se ofera un arsenal bazat pe personajul tau, care poate fi schimbat in orice moment, in timpul meciului. Nu va asteptati sa vedeti arme premium pe harta; in schimb, puteti cumpara arme si echipamente speciale precum un Markza MK1 (una dintre cele mai bune din joc) sau grenade incendiare, cu craniile obtinute prin doborarea si uciderea inamicilor. Esti chiar rasplatit cu un craniu daca mori des, ceea ce poate contribui la prevenirea senzatiei de a fi blocat intr-o bucla fara margini.

Craniile tale persista si prin decese, oferindu-le oamenilor care nu exceleaza neaparat la obtinerea kill-urilor consecutive, sansa de a obtine un echipament distractiv si de top. Exista, de asemenea, un lobby pentru cooperare contra robotilor, asa ca daca aduci un nou prieten in Gears 5, exista un loc pentru el unde poate sa invete jocul competitiv.

Cel mai interesant dintre personajele Horde este totusi Jack. Amicul tau robot din campanie este un personaj cheie de sustinere, extrem de util si  in multiplayer. In loc sa echipeze arme, Jack are un laser incorporat pe care il poate folosi pentru a injunghia si a deteriora inamicii precum si un instrument de reparare, care poate vindeca aliatii si poate reconstrui fortificatiile.

Mai mult, abilitatea sa ii permite sa-si asume controlul asupra unei unitati inamice pentru o perioada limitata de timp – ceea ce este suficient pentru a face chestii misto, precum preluarea controlului unui bastion si autodistrugerea in mijlocul unei multimi de dusmani. La prima vedere, el pare un personaj pe care l-ai atribui unui jucator mai putin experimentat, ceea ce nu este o idee proasta.

Dar, in mainile unui jucator experimentat, el poate fi folosit pentru a crea cateva strategii cu adevarat exceptionale, mai ales ca el devine automat invizibil dupa ce a fost lasat singur pentru o perioada de timp. Am folosit mobilitatea lui sporita pentru a flanca dusmani periculosi si greu de ucis cat si pentru a strange arme importante, pentru coechipierii mei.

Verdict

Pentru a fi clari, nu este deloc surprinzator faptul ca Gears 5 este un excelent joc de actiune pentru terte persoane. Aceasta serie iconica nu a avut niciodata cu adevarat o lansare nereusita, chiar si atunci cand a schimbat publisher-ii. Ceea ce a fost neasteptat pentru noi, este doar cat de eficient se continua drumul in poveste, cu noi aventuri pline de continut, concentrate pe caracter, care joaca unul dintre punctele forte – si intre noi fie vorba – cele mai subapreciate puncte ale francizei.

Si aceasta este doar campania: adaugati un mod multiplayer care implementeaza cu succes modurile Versus, Versus Arcade, Horde si Escape si putem spune ca Gears of War 5, este unul dintre cele mai bune si mai versatile pachete ale unei francize de jocuri, din istoria recenta.

0 Shares
You May Also Like