Chirurgie cosmetica, chirurgie plastica - Care este diferenta?

Chirurgie cosmetica, chirurgie plastica – Care este diferenta?

0 Shares
0
0
0

Daca intotdeauna ai crezut ca chirurgia cosmetica si chirurgia plastica sunt una in acelasi lucru, nu esti singur. Un numar semnificativ de chirurgi plastici aleg sa-si concentreze practica pe chirurgia cosmetica si, ca atare, termenii sunt adesea folositi in mod interschimbabil. Dar acest lucru nu este corect din punct de vedere tehnic. Chirurgia cosmetica si chirurgia plastica sunt specialitati strans legate, dar nu sunt aceleasi.

Prezentare generala: diferenta intre chirurgie cosmetica si plastica

 1. Chirurgia cosmetica si chirurgia plastica au obiective diferite

In timp ce atat chirurgia cosmetica, cat si chirurgia plastica se ocupa de imbunatatirea corpului unui pacient, filozofiile generale care ghideaza instruirea, cercetarea si obiectivele pentru rezultatele pacientului sunt diferite.

Ce este chirurgia cosmetica?

Chirurgie cosmetica: concentrata pe imbunatatirea aspectului

Procedurile, tehnicile si principiile chirurgiei cosmetice sunt concentrate complet pe imbunatatirea aspectului unui pacient. Imbunatatirea atractivitatii estetice, a simetriei si a proportiei sunt obiectivele cheie.

O interventie chirurgicala estetica poate fi efectuata pe toate zonele capului, gatului si corpului. Deoarece procedurile cosmetice trateaza zonele care functioneaza corect, chirurgia cosmetica este desemnata electiva. Procedurile de electie cosmetica sunt efectuate de medici dintr-o varietate de domenii medicale, inclusiv chirurgi plastici.

Tipuri de proceduri de chirurgie cosmetica:

 • Caracteristici superioare sanilor: marirea sanilor, ridicarea sanilor, reducerea sanilor
 • Conturarea faciala: rinoplastia,imbunatatirea obrajilor
 • Intinerire faciala: lifting facial, blefaroplastie, liftintul gatului sau ridicarea fruntii;
 • Conturul corpului: liposuctie, tratament cu ginecomastie;
 • Intinerirea pielii: refacerea cu laser, botox, tratamente de umplere.

Ce este chirurgia plastica?

Chirurgie plastica: concentrata pe repararea defectelor pentru a reconstitui o functie si aspect normal

Chirurgia plastica este definita ca o specialitate chirurgicala dedicata reconstructiei defectelor faciale si corporale din cauza tulburarilor de nastere, traume, arsuri si boli. Chirurgia plastica este destinata sa corecteze zonele disfunctionale ale corpului si este, prin definitie, reconstructiva. In timp ce multi chirurgi plastici aleg sa completeze o pregatire suplimentara si sa efectueze si o interventie chirurgicala cosmetica, baza pregatirii lor chirurgicale ramane chirurgia plastica reconstructiva.

Un chirurg plastician Cluj poate efectua urmatoarele interventii chirurgicale:

 • Reconstructia sanilor;
 • Chirurgie pentru repararea arsurilor;
 • Reparare congenitala de defecte: palat de fesie, reparatie de defecte de extrema;
 • Reconstructie de extremitate inferioara;
 • Chirurgia mainilor;
 • Chirurgie de revizuire a cicatricei.

Deoarece chirurgia cosmetica si chirurgia plastica au fiecare obiective de practica distincte, construite in jurul unui set de proceduri specific, rezulta doar ca procesul de pregatire si certificare pentru un chirurg cosmetic certificat va fi foarte diferit de cel al unui chirurg plastic certificat.

Asadar, dupa cum se poate vedea, exista diferente intre un chirurg plastician si un chirurg cosmetic, diferente pe care foarte multe persoane nu le cunosc.

Lucruri de luat in considerare

Iata cateva lucruri la care sa te gandesti daca ai in vedere chirurgia plastica:

Aproape toti adolescentii (si multi adulti) sunt constienti de sine despre corpul lor. Aproape toata lumea isi doreste sa existe un lucru sau doua care ar putea fi schimbate. O multime de aceasta constiinta de sine dispar cu timpul. Intrebati-va daca luati in considerare o interventie chirurgicala plastica, deoarece o doriti pentru voi sau daca doriti sa ii placa altcuiva.

Corpul unei persoane continua sa se schimbe in anii adolescentei. Partile corpului care ar putea parea prea mari sau prea mici acum pot deveni mai proportionale in timp. Uneori, de exemplu, ceea ce pare un nas mare arata mai mult ca marimea pe masura ce restul fetei persoanei prinde in timpul cresterii.

Obtinerea unei forme bune printr-un control adecvat al greutatii si exercitii fizice poate face lucruri minunate pentru aspectul unei persoane fara interventii chirurgicale. Nu este niciodata o idee buna sa alegeti chirurgia plastica ca o prima optiune pentru ceva precum scaderea in greutate care poate fi corectata in mod nechirurgical. Bypass gastric sau liposuctie pot parea remedii rapide si usoare in comparatie cu respectarea unei diete. Ambele proceduri, cu toate acestea, prezinta riscuri mult mai mari decat dieta, iar medicii ar trebui sa le rezerve pentru cazuri extreme atunci cand toate celelalte optiuni au esuat.

0 Shares
You May Also Like