Ce trebuie sa stii despre tehnologia portabila si Internetul Obiectelor

Ce trebuie sa stii despre tehnologia portabila si Internetul Obiectelor(IoT)?

0 Shares
0
0
0

Internetul obiectelor (IoT) este cunoscut ca fiind una dintre cele mai dezvoltate si cele mai populare tehnologii disponibile. IoT ne-a redefinit viata într-o multime de moduri. Securitatea noastra, cumparaturile noastre, modul în care comunica dispozitivele noastre, analize si asa mai departe. Pe scurt, IoT poate face aproape orice accesibil pe internet.

Pe masura ce lumea se îndreapta spre un viitor avansat din punct de vedere tehnologic, putem vedea o utilizare din ce în ce mai mare a tehnologiei portabile.

Tehnologia portabila: Pro si Contra

Odata cu aparitia oricarei noi tehnologii care intra pe piata, vine o serie de argumente pro si contra. Acelasi lucru este valabil si pentru tehnologia portabila. Iata câteva moduri în care noua tehnologie ne afecteaza viata.

Pro

Iata avantajele noilor tehnologii:

Eficienta

Pe scurt, device-urile portabile ne economisesc mult timp si ne fac viata mult mai eficienta. De exemplu, persoanele care lucreaza în depozite si logistica pot purta etichete GPS care le ofera cel mai scurt traseu disponibil spre ceea ce cauta.

Muncitorii din alte industrii pot folosi unele aparate portabile pentru a-i ajuta sa ramâna conectati la restul echipelor lor, în special în situatii de urgenta.

Conectivitate

Asa cum am mentionat mai devreme, dispozitivele portabile va ajuta sa ramâneti conectat. Puteti primi mesaje instant, apeluri, e-mailuri si multe altele fara a fi nevoie sa va verificati în permanenta telefonul.

Puteti localiza telefonul daca îl pierdeti si puteti chiar controla dispozitivele de acasa cu IoT, cum ar fi lumini, curent alternativ, ventilatoare si asa mai departe.

Contra

Iata dezavantajele tehnologiei portabile:

Durata de viata a bateriei

Pe cât de minunate sunt portabilele, va trebui sa alocati ceva timp pentru a le încarca, deoarece bateriile lor se vor epuiza rapid. Majoritatea dezvoltatorilor de tehnologii portabile considera ca este frustrant, deoarece evolutia duratei de viata a bateriei nu este la fel de rapida ca majoritatea celorlalte tehnologii.

Deocamdata, va trebui sa va încarcati portabilele la fel de des pe cât va încarcati telefonul.

Mecanismul de încarcare

Dupa cum probabil ati observat, exista diferite taxe pentru diferite dispozitive. De fapt, exista diferite tipuri de taxe chiar pentru smartphone-uri. Odata cu schimbarile tehnologice apar schimbari în mecanismele de încarcare. Aceste modificari nu fac neaparat usoara pentru oameni utilizarea portabilelor, în special a celor care sunt inepti din punct de vedere tehnologic.

Diferitele aplicatii ale articolelor portabile

Diferitele aplicatii ale articolelor portabile

Indiferent de avantajele tehnologiei portabile, acestea au o varietate de aplicatii în multe industrii. Iata câteva dintre ele:

Monitorizarea astmului

Majoritatea persoanelor cu astm se confrunta cu dificultati în combaterea atacurilor de astm pâna când devin destul de serioase. Daca sunteti un pacient cu astm, puteti folosi un dispozitiv de monitorizare a astmului care va poate anunta despre atacurile de astm care vin înainte de aparitia simptomelor. Cu alte cuvinte, aceasta tehnologie actioneaza ca medicina predictiva.

Aparat auditiv

Aparatele auditive au intrat in normalitate, motiv pentru care probabil ca vedeti o multime de reclame pentru aparatele auditive noi. Se cunoaste ca aparatele auditive digitale transforma undele sonore în semnale digitale si va ofera o duplicare precisa a sunetului.

Aceste ajutoare au cipuri de calculator care pot analiza cu precizie toate sunetele din mediul dvs. Ce este minunat la aparatele auditive este flexibilitatea lor. Ele pot produce sunet care sa se potriveasca cu modelul dvs. de pierdere a auzului.

Corectarea posturii

Dispozitivele de corectie a posturii, cum ar fi Upright Go, de exemplu, va ajuta sa va antrenati pentru a mentine o postura adecvata prin biofeedback. Va puteti astepta sa simtiti vibratiile daca va înclinati sau mentineti o postura mai putin optima. Aplicatia va arata un avatar care reflecta postura dvs. atunci când purtati dispozitivul.

Cu exceptia cazului în care doriti ca oamenii sa va reaminteasca sa stati drepti de fiecare data când va înclinati, punerea mâinilor pe un dispozitiv usor de purtat pentru corectarea posturii este cel mai bun pariu pentru a evita problemele coloanei vertebrale si pentru a mentine o postura sanatoasa pe termen lung.

Lentile de contact inteligente

Aceasta zona a IoT este înca la început. Desi aceasta zona este înca la inceput si nu are prea multe de aratat, ea se lauda cu câteva povesti de succes. Una dintre ele este despre un set de lentile de contact inteligente care pot înregistra automat modificarile dimensiunilor ochilor. Este aprobat pentru vânzare în locuri precum Japonia, dar, dupa cum s-a mentionat, este înca în curs de dezvoltare.

Monitorizarea interna a spitalului

Dispozitivele IoT au aplicatii vitale în spitale. Spitalele îsi eticheteaza echipamentul medical cu senzori.

Acesti senzori urmaresc anumiti parametrii din spital în timp real. Exemple de echipamente medicale cu senzori sunt nebulizatoarele, scaunele cu rotile, pompele de oxigen si o serie de alte dispozitive sentiale.

Portabilele faciliteaza, de asemenea, urmarirea medicilor si a personalului medical în timp real.

Acest lucru este deosebit de important într-un moment ca acesta în care medicii sunt necesari mai mult decât oricând în aproape fiecare oras si tara la care va puteti gândi.

Portabile pentru atacuri de cord

Portabilele sunt incredibil de utile pentru persoanele care sufera de tahicardie si aritmie. Pacientii folosesc în general defibrilatoare purtabile sau implantabile.

Aceste dispozitive monitorizeaza continuu ritmul cardiac si produc tratamente de soc pentru a restabili frecventa cardiaca regulata daca detecteaza o amenintare. Daca aveti batai neregulate ale inimii, puteti utiliza defibrilatoare cardioverter implantabile.

Acestea pot ajuta la cresterea batailor inimii daca rata este scazuta. În plus, acesti defibrilatori s-au dovedit a ajuta la prevenirea deceselor bruste ale pacientilor cu tahicardie sau fibrilatie.

Tehnologia portabila si Internetul obiectelor – O combinatie perfecta

Dupa cum s-a discutat mai devreme, tehnologia portabila a devenit o parte integranta a vietii tuturor. Când Internetul obiectelor este încorporat în aceste articole portabile, rezultatele sunt extraordinare. Deci, unde poate fi util IoT în aparatele portabile?

Ei bine, acolo unde sunt amplasati senzorii. Iar dispozitivul construit atunci este deseori denumit un dispozitiv inteligibil de purtat. Aceasta combinatie este cea mai populara în sectorul de sanatate si fitness în zilele noastre. Cu toate acestea, îsi va gasi locul în aproape fiecare industrie treptat.

Sa aruncam o privire la unele dintre cele mai raspândite aplicatii portabile cu Internetul obiectelor.

Portabile pentru fitness

Sportivii si pasionatii de fitness doresc întotdeauna sa-si controleze antrenamentele zilnice. Aceasta dorinta este îndeplinita de echipamentele portabile de fitness.

Unele dintre ele includ bratari de fitness, ceasuri inteligente de fitness si multe altele. Aceste dispozitive le permit sportivilor sa-si urmareasca alergarea, calaria sau înotul, sa îsi analizeze activitatile de rutina, sa calculeze timpul de antrenament si sa faca mult mai multe.

Îmbracaminte inteligenta

Desi nu sunt mult solicitate, hainele inteligente au dus tehnologia la un nou nivel. Hainele inteligente merg mâna în mâna cu alte produse inteligente, cum ar fi smartphone-uri, încaltaminte inteligenta, ceasuri inteligente, lentile inteligente, trackere inteligente si multe altele.

Aceasta îmbracaminte IoT functioneaza folosind tehnologia Bluetooth si va permite sa va conectati cu alte dispozitive inteligente fara efort.

Viitorul IoT

Desi exista o multime de cercetari în curs pentru tehnologia portabila, acesta este înca începutul erei acestei noi tehnologii. Acestea fiind spuse, viitorul pentru IoT si portabile arata bine. Desi aceste tehnologii au dezavantajele lor, cum ar fi utilitatea si costul, ele au deja o multime de aplicatii în diferite industrii.

Ceasurile inteligente au devenit deja extrem de populare, oamenii din toata lumea le folosesc si se mandresc cu ele. Asadar, va puteti astepta ca IoT si dispozitivele portabile sa asigure o implicare asupra sectoarelor financiar, bancar, medical, de securitate si transport, printre multe altele.

Deci ce credeti? Ce parere aveti despre viitorul IoT si al tehnologiei portabile?

Am discutat in acest articol despre viitor si tehnologii aflate in plina dezvoltare. Revenind mai in timpurile noastre va invit sa vizitati acest service GSM Bucuresti, daca din nefericire aveti probleme cu device-ul dumneavoastra mobil.

0 Shares
You May Also Like