Elrond (EGLD) analizat

Elrond (EGLD) analizat

0 Shares
0
0
0

Elrond este o platforma de contract inteligent de a treia generatie, care poarta numele unui Elf binecunoscut din Stapanul Inelelor, care promite o scalabilitate de pana la 1 000 de ori mai mare in comparatie cu alte blockchain-uri prin utilizarea tehnologiei sharding.

Iata cateva puncte rapide din recenzia noastra Elrond  mai jos:

O scurta prezentare generala a recenziei noastre Elrond:

 • Ce este Elrond?
 • Caracteristici si puncte cheie ale proiectului Elrond
 • Mineritul Elrond
 • Argumente pro si contra
 • Taxe de tranzactie
 • Ar trebui sa cumparati Elrond?
 • Cum sa cumparati Elrond (EGLD)

Elrond lucreaza pentru a oferi o platforma care permite oricui sa trimita monede digitale cu usurinta, rapid si cu taxe minime.

Ce este Elrond?

Elrond este o platforma de contract inteligent de a treia generatie, care poarta numele unui Elf binecunoscut din Stapanul Inelelor, care promite o scalabilitate de pana la 1 000 de ori mai mare in comparatie cu alte blockchain-uri prin utilizarea tehnologiei sharding. EGLD este simbolul nativ al Elrond si al doilea care va fi lansat mai intai pe Binance DEX.

Caracteristici si puncte cheie  ale proiectului Elrond

Elrond este o platforma populara de contracte inteligente care are urmatoarele caracteristici si puncte cheie:

Elrond este o platforma care lucreaza pentru a rezolva problemele de scalabilitate cu care se confrunta atat de multe alte blockchain-uri precum Ethereum si Bitcoin, oferind de pana la 1 000 de ori capacitatea de tranzactie pe care o are Ethereum, pe langa comisioane de tranzactie mai mici.

EGLD functioneaza ca gaz in ecosistemul Elrond si poate fi folosit si pentru staking.

Elrond lucreaza pentru a oferi o platforma care permite oricui sa trimita monede digitale cu usurinta, rapid si cu taxe minime.

Elrond foloseste tehnologia sharding care ofera solutia perfecta pentru problemele de scalabilitate. Fragmentarea inseamna ca bazele de date sunt impartite in fragmente mai mici, iar capacitatea retelei creste atunci cand se extinde, in loc sa o faca mai lenta.

Elrond foloseste Adaptive State Sharding, care intensifica si mai mult solutia de fragmentare.

Blockchain-ul Elrond are un timp de bloc de cinci secunde, ceea ce inseamna ca tranzactiile sunt executate in timp real cu foarte putine intarzieri.

Elrond utilizeaza o metoda de consens Proof-of-Stake (PoS) care a devenit un standard pentru multe platforme, PoS inlocuind majoritatea metodelor PoS. Elrond merge mai departe decat PoS, numind algoritmul sau Secure Proof-of-Stake sau SPoS, ceea ce inseamna ca exista multa randomizare implicata in procesul de consens, deoarece validatorii retelei Elrond nu sunt cunoscuti dinainte.

SPoS pe care Elrond il foloseste selecteaza un grup mic de validatori la intamplare pentru a crea un bloc nou. Unul dintre acesti validatori este etichetat ca Proposer (Propunator) care va grupa toate tranzactiile, va propune blocul altor validatori si va valida blocul care este adaugat in blockchain.

Validatorii sunt alesi proportional cu cantitatea de jetoane EGLD pe care le miza si, in plus, exista un sistem de punctare care este in vigoare pentru a controla comportamentul validatorilor. Validatorii care au performante slabe sunt penalizati si isi pot pierde intreaga miza.

Elrond are o masina virtuala care este un cod de program care ruleaza pentru contractele inteligente numit Arwen WASM VM, deoarece accepta WebAssembly (WASM) si poarta denumirea „Arwen”, dupa un alt personaj din Stapanul Inelelor.

Echipa Elrond isi propune sa valorifice debitul mare pe care Elrond il are impreuna cu securitatea pentru a sprijini viitoarele proiecte DeFi.

Mineritul Elrond

Elrond, ca rezultat al algoritmului PoS, nu se poate mina, ci este mizat intr-o varietate de moduri.

Geneza retelei principale a lui Elrond a desfasurat un sistem inchis de miza si delegare, care porneste o comunitate mare. De asemenea, a fost conceput pentru a crea un factor de descurajare economic atat pentru atacurile de retea, cat si pentru hack-uri. Staking-ul EGLD a fost realizat in patru etape diferite, dupa cum urmeaza:

Faza 1 – Coada de delegare stimulata

Faza 2 – Coada validatorilor

Faza 3 – Miza deschisa

Faza 4 – Caracteristici avansate de staking

Faza 1

Aceasta faza a fost activata in octombrie 2020 si a presupus crearea unei cozi stimulate pentru membrii comunitatii. Acest lucru le-a permis sa delege jetoane EGLD si sa isi rezerve locul in coada, permitandu-le sa primeasca recompense pentru timpul petrecut in coada.

In aceasta faza, delegatorilor existenti li s-a oferit posibilitatea de a retrage delegatia, permitand altor membri sa le ocupe locul in coada. Pentru a intra in prima faza, a fost necesar un minim de 10 EGLD.

Faza 2

Faza 2 a fost activata in luna decembrie 2020 si a introdus functii care au permis oricarui validator sa mizeze si/sau sa anuleze EGLD. Validatorii actuali care au incercat sa adauge noi noduri si noi validatori care au dorit sa-si creeze primele noduri s-ar putea alatura, necesitand 2 500 EGLD pentru fiecare nod pe care l-au adaugat/creat.

Sistemul de asteptare a fost folosit pentru a pastra o lista a nodurilor noi care au dorit sa se alature, astfel incat, atunci cand un nod existent se dezactiveaza, un nou nod il poate inlocui intr-un raport de 1:1 din coada de validare. Acest lucru asigura ca numarul de noduri nu a scazut si nu scade sub 1 920, ceea ce permite intretinerea a trei fragmente, precum si a unui metalant.

Fazele 3 si 4

Aceste faze au fost menite sa intre in vigoare la inceputul lunii februarie, cu toate acestea, in prezent nu exista nicio actualizare suplimentara cu privire la momentul in care vor fi lansate. Cand sunt activate, vor permite cresterea numarului de noduri.

In plus, poate insemna, de asemenea, ca vor fi necesare peste 2 500 EGLD per nod, delegare deschisa si un nou sistem de licitatie soft. In plus, aceste faze vor consta si intr-o propunere adresata validatorilor Elrond, precum si comunitatii, pentru a genera comentarii si feedback.

Avantaje si dezavantaje

Avantaje

 • Scalabilitate ridicata de pana la 1 000 de ori mai mare decat Ethereum;
 • Utilizeaza tehnologia advanced sharding pentru a creste scalabilitatea;
 • Vitezele tranzactiilor sunt mai rapide decat pe alte platforme;
 • Proces avansat de selectare a validatorilor care imbunatateste si mai mult securitatea retelei;
 • Ecosistemul DApp este unul dintre obiectivele la care lucreaza echipa de dezvoltare;
 • Echipa Elrond este formata din profesionisti care au experienta atat antreprenoriala, cat si tehnica;
 • Comunitate mare, dedicata.

Dezavantaje

 • Interoperabilitatea intre lanturi nu este inca posibila.

Taxe de tranzactie

Tipul de taxa Informatia
Taxa minima pentru miza 2 500 EGLD
Taxa de tranzactie pentru miza, per nod 0.006 EGLD
Comision de tranzactie (medie) ZAR0.014

 

Ar trebui sa cumparati Elrond?

Elrond a intrat in spatiul criptomonedelor in 2020 si l-a luat cu asalt, proiectul starnind interesul investitorilor, comerciantilor si pasionatilor de criptomonede din intreaga lume.

Unul dintre cele mai mari puncte de vanzare ale Elrond este scalabilitatea si capacitatea sa uimitoare de tranzactie, deoarece aceste numere vorbesc de la sine. Elrond si-a lansat, de asemenea, propriul Mainnet, care este singura tehnologie de acest gen de pe piata, utilizand implementarea Adaptive Sharding.

Exista multi investitori care isi manifesta interes pentru Elrond si EGLD, mai ales cand se ia in considerare APY de pana la 25%. De asemenea, este important ca investitorii sa compare Maiar, care este aplicatia pentru Elrond, cu alte proiecte gazduite de diverse alte proiecte.

Maiar poate fi foarte usor de utilizat de catre oricine doreste sa cheltuiasca criptomonede si, desi limitat acum, proiectul este setat sa aiba o varietate de functii in curand. Elrond iese in evidenta din multime, cu toate acestea, exista mai multi concurenti care lucreaza neobosit pentru a dezvolta tehnologii mai avansate care sa-i eclipseze pe restul. Printre acestea se numara EOS, Tezos, TRON, Cardano si multe altele.

Sectorul finantelor descentralizate (DeFi) poate juca, de asemenea, un rol important in faptul ca Elrond poate castiga mai multi investitori, deoarece incearca sa-i determine pe dezvoltatorii DeFi sa creeze aplicatii pentru platforma Elrond. Cu toate acestea, s-ar parea ca si alti concurenti fac acelasi lucru.

Elrond este in prezent una dintre cele mai importante criptomonede de pe piata, iar volumul sau de tranzactionare a fost solid si consistent in ultimele luni. In plus, Elrond are o multime de potential speculativ, pe langa faptul ca ofera spatiu substantial pentru dezvoltarea si cresterea in continuare a tehnologiilor adoptate.

Cum sa cumparati Elrond (EGLD)

Pasul 1 – Deschideti un cont pe Binance

Navigati la site-ul oficial Binance si selectati „Inregistrati-va acum”. Veti fi redirectionat catre un „Creati un cont gratuit” unde va puteti inregistra fie cu adresa de e-mail, fie cu numarul de mobil.

Puteti introduce adresa de e-mail si parola selectata de utilizator sau puteti selecta optiunea „Mobil” din partea de sus a formularului. Selectati codul de tara si introduceti numarul de telefon mobil impreuna cu parola selectata de utilizator.

Dupa ce ati completat campurile necesare, puteti citi si accepta Termenii si conditiile inainte de a selecta „Creati un cont”.

Poate fi necesar sa finalizati o verificare de securitate care va confirma ca nu sunteti un robot. In continuare, trebuie facuta o verificare a contului. In acest timp, un cod de verificare din 6 cifre este trimis la adresa de e-mail sau la numarul de telefon mobil pe care l-ati furnizat. Codul este valabil doar 30 de minute si trebuie introdus in blocurile prevazute pe aceasta pagina.

Odata ce verificarea este finalizata, se va incarca o pagina de bun venit si vi se vor oferi optiunile prin care puteti fie sa tranzactionati, fie sa cumparati criptomonede. Daca sunteti nou in cripto, puteti vizita sectiunea „Aflati mai multe” din partea de jos a paginii.

Pasul 2 – Securizati contul cu verificare in doi factori

Pe tabloul de bord al comerciantului, selectati optiunea de a va asigura contul cu verificare in doi factori. Chiar daca verificarea prin telefon este o optiune sigura, metoda cea mai preferata si securizata este utilizarea Google Authenticator.

Odata descarcat si instalat, fie scanati codul QR, fie introduceti codul unic si furnizat o singura data pentru a adauga acreditarile contului dvs. Binance pe Google Authenticator.

Odata finalizat procesul, notati cheia de rezerva furnizata pentru a va recupera contul pe Google Authenticator in cazul in care il pierdeti. In ultimul pas, introduceti codul din 6 cifre pe care il veti primi pe adresa dvs. de e-mail inregistrata impreuna cu codul de verificare Google.

 Pasul 3 – Depuneti fonduri

Binance permite achizitionarea de criptomonede prin depozite fiat, precum si prin criptomonede. Depozitele pot fi accesate din urmatoarele locatii:

Bannerul „Bine ati venit la Binance”.

Trecand cu mouse-ul peste „Cumpara Crypto” din partea de sus a paginii web si selectand metoda preferata.

Selectand „Depuneti” in sectiunea „Detalii sold” din tabloul de bord al comerciantilor.

Dupa ce ati selectat optiunea „Depozitare”, puteti selecta daca doriti sa depuneti criptomonede dintr-un alt portofel sau daca doriti sa efectuati o depunere fiat.

Pentru depozitele Crypto, urmati acesti pasi:

Selectati moneda dvs. intre Bitcoin, Ethereum, TetherUS, BNB sau EOS.

Selectati reteaua de utilizat intre BEP2, BEP20 (BSC), ERC20 sau TRC20 si acceptati conditiile de utilizare a retelei.

Copiati adresa sau scanati codul QR al adresei din portofelul in care depuneti si urmati instructiunile ulterioare. Va rugam sa retineti ca fiecare retea are propriul set de confirmari de retea intre 1 si 15 confirmari inainte ca depunerea sa fie efectuata.

Pentru depozitele in valute Fiat, urmati acesti pasi:

Selectati moneda de depozit din lista verticala. Pentru a avea acces la mai multe valute, este necesar sa va verificati identitatea si chipul.

Selectati metoda de plata care va fi folosita, in functie de moneda aleasa.

Introduceti suma depozitului si orice alte detalii. Va rugam sa retineti ca taxa de tranzactie va fi afisata impreuna cu soldul dupa ce acesta este scazut.

Continuati cu depozitul.

Pasul 4 – Incepeti tranzactionarea

Dupa ce ati finalizat depunerea, puteti naviga la sectiunea „Piete” din partea de sus a paginii pentru a vedea criptomonedele disponibile. De aici, puteti cumpara, vinde si tranzactiona valute la preturi competitive.

Intrebari frecvente

Cand a fost lansat prima data Elrond?

Elrond a fost co-fondat in 2017.

Cine a fondat Elrond?

Elrond a fost fondat de doi frati si anume Beniamin si Lucian Mincu impreuna cu Lucian Todea pentru a rezolva problema de scalabilitate cu care se confrunta multe blockchain-uri.

Ce este „ICO”?

O oferta initiala de monede este cea care, spre deosebire de o IPO, nu inseamna ca cei care investesc in criptomoneda vor detine o participatie a companiei careia ii ofera fonduri.

Cand a fost ICO-ul retelei Elrond si cat a strans?

Elrond nu a avut un ICO, dar a detinut un IEO care a strans 72 de milioane ZAR in iulie 2019.

Este Elrond legitim?

Da, Elrond si EGLD sunt ambele legitime.

Care este oferta totala a Elrond?

EGLD are o aprovizionare totala de 31 milioane si o aprovizionare circulanta de 17,4 milioane EGLD, la momentul redactarii acestui articol.

Care este scopul proiectului Elrond?

Elrond este un protocol blockchain care isi propune sa ofere viteze rapide de tranzactie prin utilizarea tehnologiei de fragmentare avansate si inovatoare.

Pe ce blockchain se bazeaza Elrond?

Elrond se bazeaza pe propria tehnologie blockchain.

Functioneaza Elrond cu contracte inteligente?

Da, Elrond accepta contracte inteligente care sunt scrise in orice limbaj de programare daca sunt compilate in WebAssembly.

Are Elrond potentialul de a deveni mai valoros?

Da, Elrond are mult spatiu de dezvoltare si are potentialul de a castiga valoare in timp.

0 Shares
You May Also Like
Ce este PancakeSwap?

Ce este PancakeSwap?

Ce este PancakeSwap? PancakeSwap este un schimb descentralizat care este construit pe Binance Smart Chain. Permite tranzactionarea cu…
Mai mult