Echilibrul tau interior este calea spre succes

Echilibrul tau interior este calea spre succes!

0 Shares
0
0
0

In societatea contemporana una dintre principalele atributii care necesita a fi asociate oamenilor este succesul. Peste tot, in media si in realitatea inconjuratoare, observam modele de urmat, persoane care au reusit in viata atat din punct de vedere personal cat si profesional.

Existenta unui numar incredibil de mare de „modele” ne poate determina o supralicitare a propriilor abilitati, o presiune pe care noi insine o putem realiza asupra propriei persoane.

Suplimentar, in perioada tineretii cu precadere, familia si societatea exercita si ele o influenta majora care predispun tinerii la depresii, catre nevoia de a apela la un specialist pentru ajutor in gestionarea emotiilor.

Indiferent de situatie insa, fie ca va aflati intr-un context cu cel anterior mentionat sau v-ati pierdut pe cineva drag, cu  ajutorul unor sedinte de psihoterapie Cluj vei depasi cele mai grele evenimente din viata. In cadrul acestui articol vom discuta despre importanta psihoterapiei pentru pacienti si modul in care puteti depasi orice tip de frica/anxietate prin gestionarea eficienta a emotiilor.

Contextul social actual dominat de stres, anxietati si frici

Soecietatea romaneasca prezinta o serie de stereotipii la nivel social, prejudecati care modeleaza comportamentele oamenilor si le inhiba emotiile. Chiar daca modernizarea a venit la pachet cu o serie de avantaje vizibile, continuitatea acestor elemente in mentalul colectiv are inca un impact major asupra indivizilor.

Perioada pandemica a exacerbat sentimentele negative ale oamenilor si au restrans posibilitatea de relationare. Astfel, degradarea continua a emotiilor nu poate conduce decat la o subapreciere a stimei de sine, la un mod negativ de a gandi despre sine si lume. Psihoterapia reprezinta insa un proces care, in tot acest cumul de elemente nefavorabile, poate fi evadarea mintii in gandirea pozitiva. Ramai alaturi de noi pentru a afla in ce consta.

Cum poate fi definita psihoterapia

Arta conversatiei a fost practicata din cele mai vechi timpuri pentru a putea oferi oamenilor intelegere si un ascultator in proximitate.

Acumularea progresiva a frustrarilor, a emotiilor negative sau a celor cu un impact puternic degradeaza starea mintala a persoanelor si inhiba potentialul de gestionare al emotiilor. Pshihoterapia este tocmai definita prin intermediul comunicarii, fiind un act de vorbire bidirectional care ajuta persoanele sa isi exteriorizeze sursele principale de stres, anxietate sau tulburare.

Cu ajutorul intrebarilor formulate de catre specialistul psiholog, pacientul are oportunitatea de a reflecta si constientiza propria stare si implicit, de a gasi puterea necesara pentru a se vindeca. Psihoterapia nu tine cont de varsta. Ea se aplica si copiilor dar si persoanelor adulte, formele de manifestare ale pacientilor fiind deseori particularizate de la un caz la altul. Astfel, in timp ce un copil va prefera sa isi exprime temerile prin desen sau pictura, adultii vor prefera comunicarea, actele de monolog in unele cazuri.

Ai trecut printr-o recenta despartire sau cineva drag a plecat la ceruri? Simti ca nu mai ai motivatia necesara pentru a indeplini sarcinile la munca sau te simti mereu obosit? Tu esti cel care poti lua atitudine fata de propria viata! Apeleaza la specialistii psihologi pentru o evaluare rapida a propriei stari mintale si pleaca in calatoria regasirii echilibrului interior.

0 Shares
You May Also Like
Tipuri de alcool

Tipuri de alcool

Oricine a vizitat vreodata un magazin alimentar sau a accesat 24drinks.ro, stie ca exista multe tipuri diferite de…
Mai mult