Sfaturi despre fertilizarea in vitro si cand sa apelezi la aceasta procedura

Sfaturi despre fertilizarea in vitro si cand sa apelezi la aceasta procedura

0 Shares
0
0
0

Dorinta de a deveni parinte se statueaza dupa o anumita varsta si formeaza la nivelul cuplurilor iminent in stare de asteptare. In timp ce unele relatii se soldeaza rapid aparitia bebelusilor, altele realizeaza incercari programatice pe cale naturala si prin intermediul metodelor medicale care sunt accesibile.

Pentru cel din urma caz, fertilizarea in vitro poate reprezenta ajutorul de netagaduit in vederea obtinerii unei sarcini. Privita cu scepticism de unele femei dar si admirata de catre altele, procedura de fertilizare in vitro are rolul de a produce o sarcina prin intermediul tehnicilor de laborator dar si prelevarii de la parteneri aug oocitelor si spermatozoizilor.

Intregul procedeu se realizeaza intr-un mod etapizat si din acest motiv, incercam sa va oferim in cadrul articolului informatiile necesare despre etapele, recomandarile dar si riscurile asociate pentru a putea fi mai bine informati despre procedura in sine.

Fertilizarea in vitro – etape de urmat

Ca in orice alt proces medical etapizarea activitatilor este vitala pentru atingerea rezultatelor dorite. Bineinteles, exista o serie larga de factori care pot influenta fertilizarea in vitro dar daca etapele sunt respectate indeaproape iar pacienta ofera o atentie prioritara propriei starii de sanatate, rezultatele pot fi unele pozitive.

In primul instanta, dupa ce cuplul isi ofera acordul asupra procedurilor, se realizeaza o stimulare ovariana monitorizata indeaproape de catre medicii specialisti prin intermediul unui tratament injectabil. Se doreste o dozare atenta a hormonilor pentru ca ulterior, ovocitele sa fie aspirate si mai apoi, fertilizate cu ajutorul spermatozoizilor preluati de la partener.

Acest proces de fertilizare se realizeaza sub atenta indrumare a medicilor, in conditii de laborator. Embrionii dezvoltati sunt implantati in uterul mamei iar dupa aceasta procedura se vor monitoriza indeaproape rezultatele pentru a confirma sarcina.

De ce este fertilizarea in vitro una dintre cele mai des aplicate proceduri

Fertilizarea in vitro se poate realiza de catre persoanele infertile care isi doresc aparitia unei sarcini. Indiferent de persoana care sufera de infertilitate (femeia sau barbatul) atat pe fond genetic cat si din cauza unor afectiuni, aceasta procedura se poate realiza de mai multe ori si este influentata de catre o serie de factori.

Profesionalismul clinicilor medicale in ceea ce priveste procedura anterior mentionata este unul dintre principalele avantaje care ofera cuplurilor incredere si dorinta profunda de a deveni parinti.

Cativa factori care influenteaza fertilizarea in vitro

Varsta, nivelul de dezvoltare al embrionului dar si istoricul nasterilor pot fi doar cativa factori care influenteaza succesul unei fertilizari in vitro. In acelasi timp, calitatea alimentatiei si stilul de viata conducand spre o posibilitate mai mare ca sarcina sa devina realitate.

Atunci cand alegeti clinica unde sa realizati o fertilizare in vitro trebuie sa tineti cont de o serie de indicatori, de la numarul recenziilor pozitive asociate de catre clienti si pana la recunoasterea pe piata a acesteia.

Medicii trebuie sa colaboreze in permanenta cu dumneavoastra si sa fie transparenti in ceea ce priveste procedurile, modul de lucru si sansele de reusita. Foarte multe cupluri se bucura astazi de o intregire numerica a familiei prin intermediul acestei metode!

0 Shares
You May Also Like