De ce sunt repatriati romanii morti in Italia?

De ce sunt repatriati romanii morti in Italia?

0 Shares
0
0
0

Dupa cum bine stim cu totii, din cele cateva milioane de romani care au ales sa paraseasca Romania pentru un viitor mai bun in strainatate, cei mai multi dintre acestia au plecat in Italia.

In aceasta tara cei mai multi dintre romanii care muncesc cu forme legale, duc o viata lipsita de griji, iar unii si-au cumparat propriile locuinte, astfel ca vor ramane acolo pentru totdeauna.

Unii romani insa, in diferite circumstante si-au pierdut viata, lasand in urma familii cu inimle sfasiate de durere. Multi dintre cei plecati in aceasta tara la munca si-au pierdut viata in conditii suspecte.

Au existat si accidente de circulatie sau accidente de munca, au existat cazuri ale romanilor morti din cauza unor afectiuni care i-au chinuit ani de zile. Ei bine, indiferent de cauzele mortii acestora, familiile indoliate aveau de luat o decizie dificila in termen scurt.

Fie alegeau sa isi inmormanteze sau sa incinereze in Italia persoanele dragi plecate dintre noi, fie alegeau sa acceseze https://www.repatriere-romania.ro/transport-funerar-international, pentru a cauta cat mai multe informatii despre repatrierea decedatilor din Italia.

Cele mai multe familii au luat decizia de a-si repatria decedatii, si de a-i inmormanta crestineste acasa in Romania. Costurile inmormantarii si ale incinerarii in Italia sunt foarte mari, dupa cum puteti citi in continuare.

Costul unei inmormantari depinde de mai multi factori usor de recunoscut. Costul organizarii unei inmormantari depinde de costurile sicriului ales si accesoriile sale; diferenta de pret intre un sicriu din lemn de esenta tare si unul normal poate fi una foarte mare. Serviciile de baza oferite de casa funerara de asemenea, fac o mare diferenta in ceea ce priveste costul total.

De exemplu, colectarea si transportul la tanatorie, servicii de custodie, supravegherea si organizarea serviciului funerar, etc. sunt servicii foarte costisitoare. Fiecare tip de inmormantare sau incinerare are, de asemenea asociate costuri diferite: inmormantarea este de obicei mult mai scumpa decat incinerarea.

Exista costuri suplimentare legate de furnizarea de alte servicii care fac de obicei parte din ritualurile si obiceiurile unui serviciu funerar, cum ar fi aranjamentele florale, pregatirea salii lumanarilor, servicii de cosmetica a decedatului, imbracarea persoanei decedate si altele.

In caz de incinerare, costul total va depinde de asemenea, de locul in care este efectuata incinerarea, modul in care acestea vor va fi eliminata cenusa, si de asemenea, tipul de urna de cenusa.

Este important sa subliniem faptul ca, costurile de inmormantare nu sunt de obicei incluse in taxele municipale, ar fi locatia de inmormantare, taxele de documentatie oficiala si taxele de inregistrare. Aceste tipuri de costuri variaza foarte mult si depind de autoritatile municipale in cauza, de cimitirul in care urmeaza sa se efectueze inmormantarea.

De exemplu, in Milano costurile de acordare a unui spatiu in cimitirul Monumentale sunt foarte diferite de costurile cimitirelor Maggiore sau Lambrate. In cadrul aceluiasi cimitir, exista de asemenea o mare varietate de costuri care depind de locatia mormantului: de exemplu, pretul unui spatiu in randurile inferioare este mai mare decat cel al unui spatiu care poate fi atins numai cu o scara.

Costurile inmormantarii difera de la oras la oras si de la regiune la regiune, dar cert este faptul ca mai putin de 5000 de euro nu va plati o familie pentru a-si inmormanta decedatul in aceasta tara.

In plus, daca se doreste alegerea unui sicriu din lemn de esenta tare, si organizarea unei inmormantari fastuoase, costurile vor ajunge undeva la dublul acestei sume.

In aceste conditii, este firesc ca familiile indoliate sa doreasca sa isi repatrieze decedatii, cand vor plati mult mai putini bani. In plus, avand persoanele decedate aproape de casa, le vor putea vizita la cimitir cand vor dori. Deci, este foarte clar ca repatrierea este mult mai avantajoasa.

O firma profesionista de servicii funerare, care se va ocupa de repatrierea persoanei decedate, va veni in sprijinul familiei indoliate, si va incerca sa faca tot posibilul pentru a le alina acestora durerea.

Acesta este motivul datorita caruia, personalul firmei de repatrieri decedati, se va ocupa de obtinerea tuturor documentelor care sunt necesare pentru a se putea efectua repatrierea.

Practic, familia indoliata nu trebuie sa isi faca griji nici in ceea ce priveste obtinerea pasaportului mortuar, nici in ceea ce priveste obtinerea certificatului de deces si a certificatului constatator al decesului.

Firma de servicii funerare se va ocupa si de imbalsamarea decedatului si de obtinerea certificatului de imbalsamare, si va avea si sicriul din zinc, fara de care nu poate avea loc repatrierea. Acesta trebuie sa fie din zinc, nu din tabla zincata.

Cand persoana decedata va fi imbalsamata, cosmetizata si imbracata, si cand vor fi gata documentele, se va efectua repatrierea persoanei decedate.

Asadar, dupa cum se poate vedea, familia va angaja o firma care presteaza servicii funerare, iar personalul firmei se va ocupa de toate cele necesare pentru a efectua repatrierea decedatului.

0 Shares
You May Also Like