Ce poti vizita in Bucuresti?

Ce poti vizita in Bucuresti?

0 Shares
0
0
0

Bucuresti, capitala Romaniei si cel mai mare oras al tarii, este fara doar si poate un oras plin de obiective turistice, si atat romanii cat si strainii care ne viziteaza capitala, au de vazut o multime de locuri interesante in oras. Exista de-asemenea posibilitatea de a desfasura o multime de activitati in capitala, indiferent de sectorul vizitat.

In randurile care urmeaza vom dezbate acest subiect si vom vedea care sunt cateva dintre cele mai importante locatii de vizitat in cel mai mare oras al Romaniei (capitala). Iata asadar despre ce este vorba.

Palatul Parlamentului Romaniei

Cea mai emblematica cladire de vazut in Bucuresti este Palatul Parlamentului Romaniei, cunoscut local sub numele de Casa Poporului (asa a fost botezata de catre fostul dictator al Romaniei, Nicolae Ceausescu).

Este o cladire imposibil de trecut cu vederea. Aceasta a fost exact dorinta dictatorului megaloman Nicolae Ceausescu. A fost punctul culminant al activitatii sale si a fost destinat sa fie noul sediu al Partidului Comunist din Romania. Cu toate acestea, dictatorul nu a avut privilegiul de a-l vedea terminat.

A inceput in 1985 si nu va fi finalizat pana in 1997. Este cea mai mare cladire, nu numai in Romania, ci si din Europa si a doua din lume (depasita doar de Pentagon). Masuratorile sale sunt de 270mx240m si 86 m inaltime si mai mult de 20.000 de oameni au lucrat la constructia sa.

Pentru a construi un astfel de palat, a fost nevoie sa fie demolate mai multe cladiri din zona veche a Bucurestiului, printre care unele biserici medievale, palate baroce si patru sinagogi antice.

Centrul Istoric

In deceniile dinaintea celui de-al Doilea Razboi Mondial, Bucurestiul a avut o mostenire arhitecturala atat de mare incat a provocat comparatii cu Parisul. Palatele Art Nouveau si alte cladiri din centrul istoric au fost de vina pentru acest lucru, a carui arhitectura a reamintit de capitala franceza a timpului respectiv.

Cu toate acestea, deceniile de regim comunist si un cutremur teribil (in 1977) au distrus o parte din zona. In cazul in care doriti sa faceti o plimbare prin una dintre cele mai frumoase zone de vazut din Bucuresti, veti putea descoperi alte cateva bijuterii cum ar fi Gradinile Cismigiu, un parc construit in jurul unui lac frumos.

Lasand centrul spre nord, veti lua la pas sau cu masina bulevarde largi cum ar fi Soseaua Kiseleff, care este paralela cu vechile si marile locuinte si zonele verzi, pana cand veti ajunge la Arcul de Triumf si elegantul Parc Herastrau.

Parcul Herastrau

Cel mai frumos si mai renumit parc al capitalei Romaniei a fost construit intre 1930 si 1935. Acesta este situat in partea de nord a orasului si are dimensiuni foarte asemanatoare cu cele ale Parcului Retiro din Madrid.

Mai mult de jumatate din suprafata sa este ocupata de un lac mare, care are mai multe functii. Vara este plin de barci cu vasle sau barci cu motor, iar iarna, cand ingheat, serveste ca un patinoar imens pentru tinerii locuitori ai capitalei care vin sa se distreze.

Sculpturile, gradinile, arta stradala, florile si fantanile sunt cateva dintre atractiile sale; desi cel mai vizitat loc al Parcului Herastrau este Muzeul Satului, cel mai bun loc pentru a cunoaste radacinile poporului roman.

Muzeul Satului

Mergand pe strazile aglomerate ale Bucurestiului, este greu de realizat ca, cu exceptia capitalei si a catorva orase mari, Romania este o tara eminamente agrara. Pentru a cunoaste acea parte a Romaniei, cel mai bun lucru de facut in Bucuresti este sa vizitati Muzeul Satului.

Acest muzeu etnografic in aer liber prezinta aproximativ 300 de cladiri din diferite zone, stiluri si epoci. Case, grajduri, mori, magazii, depozite de cereale, etc., sunt prezentate la Muzeul Satului.

Timp de secole, comunitatile taranesti separate de lumea din munti impracticabili si supuse turcilor, maghiarilor sau austriecilor, au fost obligate sa supravietuiasca cu ceea ce aveau la indemana. Aici puteti vedea lucrari in lemn, ustensile de bucatarie, unelte agricole, instrumente de tricotat, etc.

Puteti gasi de asemenea, o expozitie despre eforturile comuniste de a nationaliza tabara in anii ’70 si ’80, cu unele busturi ale lui Lenin. Si desigur, magazinul de tip muzeu de unde puteti cumpara un suvenir original.

Unde va relaxati spre sfarsitul zilei

Ei bine, dupa ce ati vizitat aceste locuri fascinante din capitala, cu siguranta dupa-masa spre seara veti dori sa gasiti un loc in care sa va relaxati, asa ca va puteti indrepta atentia spre Carina’s Sweets din Sos Oltenitei 230, sector 4, Bucuresti, care este una dintre cele mai renumite cofetarii Sector 4.

Alegand sa petreceti ceva timl la cofetaria Carina`s Sweets din sectorul 4, veti avea posibilitatea de a va rasfata cu cele mai bune produse de cofetarie si patiserie.

Doar la cofetaria Carina`s Sweets aveti posibilitatea de a manca cele mai bune prajituri, placinte de casa, fursecuri, sau sa va delectati cu cele mai delicioase prajitururi.

Indiferent de locul in care va aflati in capitala, este pacat sa nu vizitati sectorul 4, si sa nu savurati o prajitura de la aceasta cofetarie, renumita datorita produselor sale delicioase, in toata capitala.

0 Shares
You May Also Like