Cum sa traiesti o viata echilibrata 7 domenii importante ale vietii

Cum sa traiesti o viata echilibrata: 7 domenii importante ale vietii

0 Shares
0
0
0

Viata noastra poate fi vazuta ca o serie de domenii diferite care se consolideaza reciproc pentru a obtine echilibrul. Uneori ne petrecem cea mai mare parte a timpului pe doar cateva dintre ele minimalizandu-le pe celelalte, dar pentru a trai o viata echilibrata nu este suficient sa ne concentram pe muncastudiu sau chiar recreere. De asemenea, este important sa acordam atentie aspectului social, fizic, psihologic si spiritual al vietii noastre.

Traim intr-o lume rapida, agitata, cu o supradoza de informatii si stimulare. Uneori putem fi absorbiti de maelstrom, dedicandu-ne tot timpul muncii si studiului, iar cu timpul liber pe care l-am lasat decidem sa ne relaxam pe Facebook, Youtube, jocuri video si televiziune. Acest lucru nu este intotdeauna cel mai echilibrat.

Asa cum o planta care sa creasca are nevoie de apa, lumina solara, sol fertil si un climat adecvat, tot asa si viata noastra este hranita de diferite zone de care este necesar sa avem grija pentru a ne asigura ca toate celelalte dau roade. Cheia este sa stii cum sa gestionezi timpul si cums a iti alegi prioritatile. Spre exemplu, daca te pregatesti de nunta, poti merge la cursuri dansul mirilor.

Aspectul profesional al vietii noastre se refera la munca noastra, la vocatia noastra. Este unul dintre cele mai importante aspecte ale vietii pentru ca prin munca devenim oameni utili pentru societate, ne simtim apreciati, ca sa nu mai vorbim ca ne ofera mijloacele de a continua sa ne dezvoltam in alte domenii ale vietii.

In ciuda faptului ca este un aspect foarte important, unii pot investi prea mult timp in acest aspect, lasand munca sa le absoarba, neglijand celelalte domenii ale vietii. Acest lucru joaca in cele din urma impotriva noastra, deoarece prin faptul ca nu investim timp adecvat in celelalte aspecte ale vietii, cum ar fi odihna, performanta generala a muncii este mult redusa, chiar daca lucram 16 ore pe zi.

Timp liber

Din aceasta resursa, cei care muncesc mult au putin, iar cei care nu muncesc au prea mult. Adevarul este ca trebuie sa existe un echilibru corect. Momentul de recreere este un moment in care eliberam tensiuni, ne relaxam, ne distram si radem.

Acest lucru nu inseamna doar sa fii pe Facebook, Youtube, cu jocuri video sau sa te uiti la televizor. Este mai bine sa alegem activitati care ne fac sa iesim din fata computerului si care acopera si alte domenii ale vietii noastre. De exemplu:

  • In loc sa verifici postarile nesfarsite de pe Facebook, de ce sa nu suni un prieten si sa-l inviti sa aiba niste colegi cu facturi? In acest fel recreationalul transcende cu socialul.Facebook, atat cat este o retea sociala, nu inlocuieste caldura contactului fata in fata.
  • In loc sa te joci cu jocurile mici, de ce sa nu faci sport, sa iesi la o plimbare cu bicicleta? In acest fel, recreationalul transcende cu fizicul care este, de asemenea, foarte important, iar in treacat respiram aer curat si suntem in contact cu natura. Si daca o facem cu prietenii, combinam 3 zone: recreative, fizice si sociale.

Cum a evoluat dansul

Dansul este o forma de arta care se realizeaza prin recrearea intentionata a secventelor selectate de miscare umana, care pot fi impregnate cu valorile estetice si simbolice care sunt recunoscute atat de artisti, cat si de observatori din interiorul culturii respective. Dansul in sine poate avea o forma libera sau poate avea o coregrafie predefinita care se poate alinia sau nu cu traditiile de origine sau perioada istorica.

Dansul poate fi interpretat pentru a indeplini diverse functii (sociale, competitionale, ceremoniale, martiale, erotice…), dar are si doua forme distincte – dansul teatral in care dansatorii joaca pentru un public si dansul social participativ in care dansul in grup este incurajat.  Dansurile participative se gasesc cel mai frecvent la nunti, adunari sociale si festivaluri si pot fi savurate cu muzica populara atat singur, cat si in grup (perechi, linii, lanturi sau alte forme).

 

Dansul teatral este cunoscut pentru ca are coregrafii, planificare, costume, decoruri si alte elemente mai elaborate care fac ca intreaga productie sa se simta mai profesionista. Interpretii dansului teatral sunt de obicei „dansatori virtuozi” profesionisti, care isi practica mestesugul de-a lungul anilor si sunt adesea insarcinati sa interpreteze acompaniamentul muzical cu miscari de dans sau rutine avansate.

Dansul a fost intotdeauna cu noi, chiar inainte de aparitia limbajului scris si a istoriei moderne, cand primele noastre culturi au evoluat folosind metode orale si de performanta pentru a transmite povestile de la o generatie la alta. Multi istorici considera ca dansurile sociale, celebrative si rituale sunt unul dintre factorii esentiali ai dezvoltarii civilizatiilor umane timpurii.

Cele mai timpurii descoperiri au evidentiat originile dansurilor antice in India veche de 9000 de ani sau Egiptul vechi de 5300 de ani, dar inregistrarile mai frecvente infuzie de dans intr-o cultura moderna pot fi gasite din Grecia Antica, China si India. Toate aceste dansuri vechi au evoluat, transformandu-se in cele din urma intr-o mare varietate de dansuri medievale romane si europene, dansuri traditionale chinezesti, hindi si, respectiv, alte dansuri traditionale.

0 Shares
You May Also Like