Importanta imprumuturilor si creditelor in viata

Importanta imprumuturilor si creditelor in viata

0 Shares
0
0
0

In acest articol, vom vorbi despre cat de importante sunt imprumuturile si creditele in anumite momente ale vietii. Dupa cum puteti vedea, fara ele, am fi, in multe ocazii, complet neajutorati.

Diferitele modalitati de a obtine finantare

Inainte de a incepe, mentionati diferitele modalitati pe care le puteti avea la dispozitie pentru a obtine finantare, deoarece este ceva de baza pentru a intelege, mai tarziu, care este importanta unui credit sau a unui imprumut:

  1. Credit de nevoi personale: Acesta este unul dintre cele mai cunoscute si este folosit, de exemplu, pentru a cumpara o masina sau pentru a face fata oricaror alte cheltuieli neprevazute pentru care nu aveti lichiditati in acest moment. De obicei, nu au interese excesiv de mari, dar sunt ceva mai mari decat cele ale unui credit ipotecar.
  2. Credit ipotecar: Una dintre cele mai frecvente genuri de imprumut. Practic, banca cumpara casa si trebuie sa returnezi banii cu care ai facut achizitia de-a lungul anilor, luna de luna, plus dobanda. Aceste dobanzi sunt de obicei mai mici decat in alte tipuri de credit. In cazul in care nu platiti, banca are dreptul de a pastra casa (si, in functie de tipul de contract pe care il aveti, va trebui in continuare sa rambursati imprumutul sau va fi suficient sa predati cheile).
  3. Microcredite: Microcreditele au scopul de a finanta ustensile mici, care sunt de obicei utilizate in unele comert. De exemplu, un microcredit este util daca sunteti un instalator care a fost concediat din companie si veti incepe sa lucrati ca freelancer. Microcreditul va poate ajuta sa cumparati ustensilele necesare. Au dobanzi mari, deoarece sunt imprumuturi rapide, dar sunt returnate in curand si, in plus, sunt usor accesibile (mini-creditele online sunt la ordinea zilei). De asemenea, este o optiune buna daca aveti nevoie de imprumuturi urgente.
  4. Crowdfunding: In cele din urma, avem crowdfunding. In general, crowdfunding-ul este folosit pentru a stimula proiectele de afaceri, dar iti poti incerca norocul pentru a vedea daca oamenii iti ofera banii lor pentru ceva mai personal. Diferenta, aici, este ca, in loc sa primesti 1000 de euro de la o banca, oferi 1 euro de la 1000 de persoane diferite.

Credit24h.ro este locul din care te poti informa si unde poti aplica rapid pentru un credit.

Ipoteci pentru a cumpara o casa sunt utile

Acum, creditele nu sunt diavolul in sine. Exista momente specifice in care acestea sunt utile. De exemplu, in momentul cumpararii unei case. Pur si simplu, trebuie sa fii capabil sa negociezi corect cu banca si sa-ti folosesti capul.

Ce vrem sa spunem? Ca, atunci cand te duci sa vezi apartamente, de exemplu, ai evaluatori experti care iti spun ce pret are proprietatea intr-un mod “obiectiv, daca este scump sau ieftin etc.

De asemenea, este important, desigur, sa negociati cu diferite banci, pentru a vedea care dintre ele va ofera cele mai bune interese si cele mai bune oportunitati. In plus, faptul ca o banca stie ca nu il intrebi doar pe el, il face sa-ti ofere avantaje mai bune.

Istoria bancilor

Conceptul de banca poate sa fi inceput in vremurile Asiriei si Babiloniei antice, cu comerciantii care ofera imprumuturi de cereale ca garantie in cadrul unui sistem de troc. Creditorii din Grecia antica si din timpul Imperiului Roman au adaugat doua inovatii importante: au acceptat depozite si au schimbat bani. Arheologia din aceasta perioada in Iran, China antica si India arata, de asemenea, dovezi ale imprumuturilor de bani.

Epoca actuala a bancilor poate fi urmarita pana in Italia medievala si timpurie a Renasterii, pana la orasele bogate din centru si nord precum Florenta, Lucca, Siena, Venetia si Genova. Familiile Bardi si Peruzzi au dominat activitatea bancara in Florenta secolului al XIV-lea, stabilind filiale in multe alte parti ale Europei.  Giovanni di Bicci de’ Medici a infiintat una dintre cele mai faimoase banci italiene, Banca Medici, in 1397. Republica Genova a fondat cea mai veche banca de depozit de stat cunoscuta, Banco di San Giorgio (Banca Sf. Gheorghe), in 1407 la Genova, Italia.

Rezervele bancare fractionale si emisiunea de bancnote au aparut in secolele al XVII-lea si al XVIII-lea. Comerciantii au inceput sa-si depoziteze aurul la aurarii din Londra, care posedau seifuri private si care percepeau o taxa pentru serviciul respectiv.

In schimbul fiecarui depozit de metal pretios, aurarii eliberau chitante prin care se certifica cantitatea si puritatea metalului pe care il detineau ca depositant; aceste chitante nu puteau fi cedate, doar deponentul initial putea ridica bunurile depozitate.

Treptat, aurarii au inceput sa imprumute bani in numele deponentului, iar biletele la ordin (care au evoluat in bancnote) au fost emise pentru banii depusi ca imprumut pentru aurar.

Astfel, pana in secolul al XIX-lea gasim „in cazurile obisnuite de depozite de bani la corporatii bancare sau la bancheri, tranzactia se ridica la un simplu imprumut sau mutuum, iar banca trebuie sa restaureze nu aceiasi bani, ci un echivalent.

Ratele cand sunt platite intr-o banca, inceteaza cu totul sa fie banii principalului (vezi Parker v. Marchant, 1 Phillips 360); atunci sunt banii bancherului, care este obligat sa returneaza un echivalent platind o suma similara cu cea depusa la el atunci cand i se cere.”  Aurarul platea dobanda la depozite.

0 Shares
You May Also Like