Cum sa castig bani din blogging?

Cum sa castig bani din blogging?

0 Shares
0
0
0

Foarte putini oameni s-au gandit la profitul financiar in momentul in care au inceput sa isi scrie propriile bloguri. De altfel, majoritatea dintre acestia au inceput sa scrie din pasiune pentru diferitele hobby-uri, care le prezentau pe propriul blog romanesc (printre acestea numarandu-se moda, make up, jocurile video).

In prezent majoritatea blogerilor au devenit influenceri, in timp ce multi influenceri au inceput sa isi scrie propriile bloguri. Chiar am putea observa un mic switch intre cele doua domenii ale online-ului; ambele hobby-uri fiind puternic promovate pe diferite platforme, cum ar fi Youtube sau social media.

In cazul in care doresti sa castigi bani in urma publicatiilor de pe blogul tau, iata cateva sfaturi de la cei mai renumiti blogeri.

In intreaga lume foarte multi oameni au deja profit de pe urma publicatiilor personale, iar acest lucru inseamna ca poti folosi strategiile lor pentru a-ti transforma blogul intr-o masina care genereaza bani. Daca doresti sa stii cu exactitate venitul si valoarea blogerilor din intreaga lume, poti cauta numele lor pe Google, iar cele mai importante informatii referitoare la acestia vor fi listate.

Marie Forleo – marieforleo.com

Venituri = Aproximativ cateva milioane pe an

Marie scrie online de aproape 20 de ani, avand, de asemenea, si numeroase videoclipuri pentru YouTube. Continutul pe care aceasta il posteaza estre extrem de popular, mai ales in randul tinerilor, iar blogul ei este citit la nivel mondial. Devenind cunoscuta in urma postarilor sale pe blog si, aceasta si-a sporit popularitatea in urma lansarii programului pilot B-School.

Este o persoana uimitoare de studiat daca doresti sa inveti cum sa produci un continut pozitiv de inalta calitate. De asemenea, strategiile de marketing utilizate pentru livrarea continutului ei, precum si vanzarea de obiecte, sunt concepute intr-un mod autentic si inventiv.

Steve Kamb – Nerd Fitness

Venituri = peste 1 milion de dolari pe an

Potrivit unui raport al Forbes, Steve este cunoscut ca si reprezentantul Nerd Fitness. Compania ofera informatii referitoare la produse, coaching si bootcamp-uri. De altfel, Steve a scris si o carte numita Level Up Your Life.

Cel mai interesant aspect al blogului lui Steve este modalitatea in care acesta foloseste o categorie larga, competitiva (fitness), dar care vizeaza un public foarte specific (tocilari). Programele sale de fitness par destul de grele, dar, datorita conceptului pe care se bazeaza intreaga sa afacere (anume fitness-ul pentru tocilari) programele sale se diferentiaza in mod clar de cele ale concurentei. Chiar si in cele mai competitive categorii pot exista persoane care vor rezona cu blogul tau, reprezentand astfel o oportunitate de a genera profit.

Ramit Sethi – Te voi invata sa fii bogat

Venituri = Nu sunt afisate

Ramit Sethi este autorul best-seller-ului NYT Te voi invata sa fii bogat. Blogul sau cu acelasi nume ofera informatii despre diferite produse, anume: carti electronice, cursuri online, seminarii web. etc. dar si despre finante, banci, antreprenoriat si dezvoltare personala.

Ramit se afla in fruntea clasamentului de la debutul blogului sau si mai ales cand a inceput sa ofere informatii cu privire diverse la produse. Acesta are un blog care ar trebui urmarit si analizat, mai ales daca doresti sa realizezi o strategie de marketing ce vizeaza plasarea de produse. De altfel, strategia va avea ca si scop final generarea de bani. In cazul in care vrei sa analizezi activitatea online a lui Ramit, asigura-te ca te inscrii pe lista sa de e-mailuri. Doar in acest mod vei putea vedea cum functioneaza totul.

De altfel, produsele plasate de Ramit sunt disponibile pentru achizitionare, pe o pagina speciala de produse. Aceasta este o sursa excelenta de inspiratie pentru a vedea cum arata o pagina uimitoare de vanzari online.

Amy Porterfield – amyporterfield.com

Venituri = Cel putin 2-3 milioane USD pe an (poate mai mult)

Intr-un interviu de pe Youtube, Amy a afirmat ca si-a construit o afacere de milioane de dolari in urma crearii blogului personal. De altfel, privind statisticile putem observa ca peste 250.000 de indivizi s-au abonat prin e-mail la blogul sau, fapt care a dus la profitul din prezent.

Precum blogerii prezentati anterior, si Amy se ocupa cu promovarea de produse, iar pagina sa web oficiala prezinta elemente extrem de atragatoare, fiind un exemplu de promovare autentica si inventiva.

De asemenea, Amy are si un podcast pe care il foloseste pentru a atrage si mai multi cititori pe blogul ei, precum si pentru a valorifica veniturile din publicitate din podcasting. Acesta este un exemplu excelent de utilizare a mai multor fluxuri de venituri din mediul online.

Jon Morrow – Blogger inteligent

Venituri =  necunoscut

Jon, precum ceilalti blogeri prezentati anterior, prezinta pe blogul sau, de asemenea, mai multe produse sub forma de cursuri, carti electronice si videoclipuri disponibile la un pret accesibil. Comparativ cu ceilalti bloggeri prezentati din aceasta lista, metodele de promovare ale lui Jon, sunt repetitive si agresive, fiind folosite mai multe platforme simultan.

 

0 Shares
You May Also Like