De ce sunt intrerupatoarele cea mai importanta parte a retelei de electricitate?

De ce sunt intrerupatoarele cea mai importanta parte a retelei de electricitate?

0 Shares
0
0
0

Un intrerupator este utilizat pentru a intrerupe fluxul de energie din reteaua electrica. Comutatoarele sunt dispozitivele binare, astfel incat acestea pot fi complet oprite sau complet pornite, iar in anumite cazuri exista si comutatoare care pot seta intensitatea luminozitatii. Asadar, putem spune ca un comutator este un dispozitiv utilizat pentru buna functionare a circuitului electronic. De altfel exista multe tipuri de intrerupatoare electrice disponibile pe piata, iar principiul de functionare al acestora este reprezentat de mecanismul ON / OFF.

In prezent puteti cumpara intrerupatoare electrice din mediul online, fara a fi nevoit sa mergeti in magazinele dedicate. De altfel, si aceste produse sunt disponibile in diferite culori si stiluri, iar dumneavoastra le puteti alege pe cele care se potrivesc cu interiorul casei. Unul dintre cele mai bune site-uri web de comutatoare electronice, cabluri si alte produse din aceasta gama este https://www.electriceconstructii.ro, unde puteti viziona o gama larga de comutatoare, acestea avand caracteristici diferite. In cazul in care nu stiti ce tip de comutator sa cumparati, in acest articol iti vom prezenta, de asemenea, cele mai utilizate produse la nivel mondial.

Comutatoarele sunt de 4 tipuri, iar stilul acestor patru categorii este extrem de diferit de la un produs la altul, insa fisele tehnice se asemana in anumite cazuri.

Categoriile de comutatoare sunt:

  • Pol unic
  • Pol dublu
  • Trei directii
  • Patru directii
  • Comutator multi locatie
  • Comutator de reglare

Pol Unic: intrerupatoare electrice cu pol unic controleaza doar un singur circuit. Un astfel de comutator are o singura intrare si o singura iesire. Asadar, un intrerupator unipolar porneste si stinge o lumina dintr-o singura locatie, iar acestea sunt cele mai utilizate comutatoare din locuintele noastre, fiind totodata mult mai usor de operat.

Pol dublu: comutatorul electric cu pol dublu controleaza circuitele separate. Un comutator cu doi poli se aseamana cu cel unipolar, ambele fiind controlate de un simplu buton. Acestea sunt, de asemenea, foarte usor de manevrat.

Comutatoare cu trei directii: Un comutator cu trei directii este confectionat din doua suruburi din alama, un surub verde si un surub de culoare mai inchisa. Folosind comutatoarele cu trei directii, lumina poate fi controlata din doua locatii diferite. Acest produs nu are manerul de comutare standard, asadar va trebui sa va informati cu privire la functionalitatea acestui tip de comutator.

Comutatoare cu patru directii: atunci cand utilizati comutatorul cu patru directii, va trebui sa apelati la un profesionist, deoarece instalarea acestuia nu este usoara. Un comutator cu patru directii va avea patru terminale si mai multi consumatori.

Comutator multi-locatie: Comutatorul multi-locatie reprezinta interconectarea a doua sau mai multe comutatoare care sunt utilizate pentru a controla fluxul electric din mai multe locatii. De exemplu, acest lucru permite iluminatul dintr-un hol, scara sau camera mare sa fie controlat din mai multe locatii.

Comutator de reglare: Acest produs va va permite sa reglati lumina la diferite intensitati.

Importanta intrerupatoarelor:

  • Intrerupatoarele sunt foarte importante in intregul ansamblul electric, deoarece toate echipamentele pe care le folosim sunt inutile fara aceste produse.
  • Intrerupatoarele electrice se utilizeaza pentru conectarea si intreruperea fluxului de electricitate.

Alegerea intrerupatoarelor si prizelor electrice pentru un proiect de renovare sau adaugarea unei prize noi poate fi descurajanta. Exista atat de multe caracteristici de luat in considerare, inclusiv stilul, culoarea, finisajul si utilizarea. Ultimul lucru pe care doriti sa-l faceti este sa selectati dispozitivele gresite si sa intarziati finalizarea proiectului. Iata cateva sfaturi utile si consideratii importante de care trebuie sa tineti cont atunci cand faceti alegerile:

In fiecare camera care necesita dispozitive schitati si listati fiecare locatie si forma a dispozitivului. Alternativ, puneti un autocolant numerotat pe fiecare si adaugati la o lista. Contorizarea gresita este o greseala FOARTE frecventa, deci revedeti cu atentie totalurile si discutati cu electricianul. Asigurati-va ca nu ati uitat un comutator in jurul unui colt care ar parea ciudat daca nu ar fi coordonat cu restul dispozitivelor dintr-o camera alaturata sau daca ati ratat o priza ascunsa in spatele unei piese de mobilier. Este posibil sa nu-l vedeti acum, dar dispozitivul respectiv poate fi vizibil in viitor daca il redecorati sau il mutati.

Cand alegeti dispozitive, intelegeti clar ce inseamna termenii. Adesea, oamenii vor selecta o priza fara sa-si dea seama ca acestea vin in mai multe variante. Aveti nevoie de o priza dubla (deschiderea dreptunghiulara mare) sau de o priza duplex (pentru doua prize usor rotunjite pe un singur dispozitiv)?

Tendinta dispozitivelor este de a utiliza comutatoare, prize si variatoare de decorare „stil Decora”. Exista mai multe avantaje in selectarea acestora. In primul rand, toate dispozitivele se incadreaza in deschiderea de aceeasi dimensiune. Un intrerupator de lumina, o priza sau un regulator de intensitate pot fi usor schimbate, permitand mai multa flexibilitate daca sunt necesare modificari in ultimul moment. Comutatoarele basculante sunt, de asemenea, mai usor de utilizat pentru persoanele in varsta sau cu mobilitate dificila. Din punct de vedere vizual, dispozitivele acestea ofera un aspect mai coeziv datorita formei standardizate.

 

0 Shares
You May Also Like