Cum este diagnosticat COVID-19?

Cum este diagnosticat Coronavirus sau COVID-19?

0 Shares
0
0
0

Coronavirus sau COVID-19, este cel mai mare inamic al omenirii in anul 2020. Totodata, este cel mai mare criminal, acest virus facand sute de mii de victime la nivel mondial in doar cateva luni.

O multime de oameni s-au imbolnavit de la inceputul anului 2020 de Covid-19, iar foarte multi dintre acestia si-au pierdut viata, atat in Romania cat si in strainatate.

Dintr-un simplu virus care a ucis mai multe persoane in China, noul coronavirus a evoluat rapid, atingand nivelul de “pandemie”, care a afectat intreaga omenire. Au murit oameni, altii si acum sunt bolnavi, s-a oprit economia, s-au pierdut locuri de munca, s-au oprit zborurile cu avionul, etc.

S-au intamplat o multime de lucruri negative peste tot in lume, motiv pentru care dorim cu totii sa treaca acest an cat mai repede, si sa il dam uitarii. Anul 2020 va fi tinut minte in istorie drept anul pandemiei de Coronavirus, anul in care omenirea a intrat in carantina totala, anul in care planeta a suferit un “Reset”.

Acest an, si aceasta pandemie insa, poate avea si rezultate benefice. Am vazut cu totii o mai mare mobilizare generala in mediul online, in a face bine celor care au ramas fara resurse. Am vazut actiuni de voluntariat, pentru a ajuta persoanele izolate la domiciliu, etc.

Vom discuta insa in continuare strict despre coronavirus si despre Covid-19. Cititi pana la final pentru ca informatiile pe care le veti afla, sunt interesante.

Ei bine, pentru cei care nu stiu cu exactitate ce este Covid-19, aceasta este boala care a fost provocata de aparitia noului coronavirus.

Noul Covid-19 are mai multe simptome printre care febra, tuse, dureri in gat, dureri musculare, diaree, dureri de cap, pierderi inexplicabile de miros si de gust.

Toti cei care se confrunta cu aceste simptome trebuie sa acceseze de urgenta https://www.teste-covid.ro/despre-noi-analiza-diagnostic-coronavirus, pentru a se programa la o testare, pentru a stii daca sunt sau nu infectati cu noul coronavirus.

Este deosebit de important ca toate persoanele care au aceste simptome, sa se testeze de urgenta, dat fiind faptul ca virusul se transmite de la persoana la persoana, iar mai mult decat atat, nu exista nici pana la momentul de fata, un vaccin impotriva coronavirusului.

Cum este diagnosticat COVID-19?

Diagnosticul poate fi dificil doar cu un examen fizic, deoarece cazuri usoare de COVID-19 pot parea similare cu gripa sau raceala. Un test de laborator poate confirma diagnosticul. Exista doua tipuri de teste de baza pentru COVID-19.

  • Test viral sau de diagnostic: Un test viral va poate spune daca in prezent sunteti infectat cu coronavirus care cauzeaza COVID-19. Acesta este testul pe care il veti primi daca medicul dumneavoastra va solicita un test COVID-19 bazat pe simptomele dumneavoastra si alti factori.
  • Test anticorp: Un test de anticorpi poate arata daca ati fost expus anterior sau infectat cu virusul care provoaca COVID-19 si daca corpul dumneavoastra a creat anticorpi in incercarea de a se apara. Dureaza cel putin 12 zile dupa expunerea corpului tau pentru a face suficiento anticorpi pentru a se prezenta la un test.

Cine ar trebui sa faca un test de coronavirus?

Raspunsul variaza in functie de multi factori, inclusiv simptomele unei persoane, istoricul expunerii si factorii de risc care stau la baza bolilor severe.

Persoanele care au simptome COVID-19:

Nu toata lumea cu simptome necesita un test. Multe persoane au simptome usoare si se pot auto-izola acasa – este posibil sa nu aiba nevoie de un test. Testele pot fi totusi utile pentru a afla daca simptomele sunt datorate COVID-19, astfel incat sa puteti lua masuri de precautie pentru a evita trecerea virusului care provoaca COVID-19 catre altii.

Discutati cu furnizorul de asistenta medicala pentru a afla ce vi se recomanda. Amintiti-va, cu exceptia cazului in care aveti circumstante care va pun viata in pericol, care necesita sa apelati la 112 sau sa mergeti la o sectie de urgenta, stati acasa si luati legatura cu medicul dumneavoastra pentru a discuta despre simptomele dvs. inainte de a merge la un centru de asistenta medicala sau la centru de testare. Acest lucru ajuta la prevenirea raspandirii virusului.

Cum este tratat COVID-19?

In prezent, nu exista un tratament specific pentru virus. Persoanele care se imbolnavesc de COVID-19 trebuie tratate cu masuri de sustinere: cele care amelioreaza simptomele. Pentru cazuri severe, pot exista optiuni suplimentare pentru tratament, inclusiv medicamente de cercetare si terapeutice.

Este acest coronavirus diferit de SARS?

SARS reprezinta sindromul respirator acut sever. In 2003, un focar de SARS a inceput in China si s-a raspandit in alte tari inainte de a se incheia in 2004. Virusul care provoaca COVID-19 este similar cu cel care a provocat focarul SARS din 2003: ambele sunt tipuri de coronavirusuri.

Inca nu se cunoaste mai mult, dar COVID-19 pare sa se raspandeasca mai rapid decat SARS din 2003 si, de asemenea, poate provoca boli mai putin severe.

0 Shares
You May Also Like