Cum alegi un ceas ? Ce fel de ceas iti doresti ?

Cum alegi un ceas ? Ce fel de ceas iti doresti ?

0 Shares
0
0
0

Iata cateva indicii despre modul in care vei face o alegere in cumpararea unui ceas. Poti incerca un cess Tissot Helvetia.

Ia in considerare fiecare tip de ceas. Atunci cand alegi, ar trebui sa sti care sunt diferitele tipuri de ceas pe care le poti cumpara. Exista trei tipuri principale: analogic, digital si analog-digital. Un ceas analogic are linii pentru orele si minutele indicate de numere arabe sau romane sau prin marcaje.

 

Ceasurile digitale afiseaza timpul numeric pe un cadran LCD sau LED. Pe de alta parte, un ceas analog-digital combina celelalte doua tipuri intr-unul singur.

Ceasurile analogice sunt de obicei considerate a fi traditionale si bune pentru afaceri si ocazii formale, precum si cele mai utilizate. Pe de alta parte, digitalul este destul de casual. Analog-digital sunt practice, deoarece acestea pot fi utilizate in fiecare zi si sunt, de asemenea, bune pentru locul de munca, dar ele nu sunt adecvate pentru ocazii formale.

Afla care sunt materialele din care sunt facute ceasurile.

Exista doua elemente ale unui ceas in care materialul este important. Carcasa si bratara vor fi din materiale diferite, in functie de marca, stilul, tipul si pretul ceasului.

Prima este partea care tine cadranul si este de obicei fabricata din plastic, rasina si metale comune, cum ar fi otelul, alama sau titanul, sau cele pretioase, cum ar fi aurul, argintul sau platina. Pe de alta parte, bratarile pot fi realizate din aceleasi materiale cu ale carcasei, pe langa altele, cum ar fi panza, pielea (adevarata si imitatia) si pieile exotice.

Pretul acestor materiale variaza foarte mult. Evident, plasticul va fi cel mai ieftin, apoi vin materialele sintetice nu foarte scumpe, pielea si alte piei vor fi putin mai mult, urmate de metalele de baza, in timp ce cele pretioase vor fi de obicei cele mai scumpe. Preturile acestora din urma se vor schimba in functie de calitatea materialelor pretioase.

Afla care sunt tipurile de functionare ale ceasului.

Acestea se refera la sursa de energie a ceasurilor si sunt clasificate in trei tipuri de baza: baterie, cuart si mecanica. Miscarea bateriei utilizeaza aceasta componenta ca singura sursa de energie.

Pe de alta parte, miscarea cuartului functioneaza atunci cand energia bateriei este actionata cu ajutorul cuartului care se afla in interiorul ceasului. In cele din urma, miscarea mecanica depinde de infasurarea mecanismului de catre utilizator si poate fi automata sau manuala.

  • Ceasurile alimentate cu baterii sunt cele mai ieftine si mai putin luxoase..
  • Ceasurile cu cuart sunt un pic mai scumpe decat cele traditionale alimentate cu baterii, dar sunt cele mai precise dintre cele trei tipuri. Acestea necesita putina intretinere in afara de inlocuirea ocazionala a bateriei si nu sunt apreciate de colectori, deoarece designul lor este prea simplu.
  • Ceasurile mecanice -aceste ceasuri sunt cele mai scumpe si luxoase si cele mai apreciate de colectionari datorita complexitatii designului lor.

Decide stilul.

Poti cumpara un ceas special conceput pentru sport, munca, evenimente formale, iesiri si tinute casual. Principalul factor in a decide stilul pe care ar trebui sa-l cumperi va fi locul unde vei purta ceasul. Daca ai de gand sa-l utilizezi atunci cand alergi sau inoti sau doresti sa aiba o caracteristica suplimentara legata de ritmul cardiac, alege un ceas sport.

Daca ai nevoie de un ceas pentru a merge la locul de munca, evenimente formale sau intalniri, cel mai bun pariu va fi sa cumperi unul cu un design simplist dar luxos, care se potriveste tinutei tale. Pe de alta parte, daca ai nevoie doar de un ceas de zi cu zi care sa se potriveasca cu totul, cumpara unul casual.

Un alt tip de ceas este: ceasul gadget. Acesta este un stil care apare si care in fiecare an este mai popular, desi sunt chiar mai bine cunoscute printre persoanele carora le place tehnologia. Acestea au caracteristici precum calendar, camera digitala, program de e-mail, printre multe altele.

Diferite stiluri pot varia intre simplu si luxos, in functie de marca, designer, pret si caracteristici.. alegerea e doar a ta!

Alege o marca.

Avand in vedere bugetul tau, cauta printre marcile care fac ceasuri si selecteaza preferintele. Recomandarea noastra se indreapta catre Tissot Helvetia.

Multe companii ce produc ceasuri, exista deja de multi ani, astfel incat alegerea uneia ar putea fi foarte dificila. Cerceteaza istoria lor pentru a vedea de cat timp fac ceasuri si ce stiluri au la vanzare iar apoi, alege o marca! Intreaba familia si prietenii care au achizitionat anterior ceasuri care le plac si care au functionat cel mai bine pentru ei.

De asemenea, poti afla putin si de pe internet si poti citi recenzii despre unele companii si modelele lor de ceasuri. Trebuie sa te asiguri ca marca pe care ai ales-o are stilul pe care ai decis sa il cumperi..

 

0 Shares
You May Also Like