Cum se alege dintre miile de propuneri de mobilier existente?

Cum se alege dintre miile de propuneri de mobilier existente?

0 Shares
0
0
0

Nu-ti mai place sederea ta sau nu mai raspunde nevoilor tale? Te gandesti sa renovezi mobilierul din zona de zi sau sa introduci un element nou care sa poata regenera zona de living a casei tale, dar nu stii care sunt criteriile de selectie pentru a gasi elementul potrivit pentru tine ?

Internetul poate fi un mare ajutor in gasirea de idei si sugestii utile, dar mai intai de toate trebuie sa ne rearanjam putin ideile si sa intelegem ceea ce cautam. Functionalitatea, estetica si bugetul sunt 3 elemente fundamentale, dar si alegerea materialelor, stilului si dimensiunilor adecvate mediului.

BUGET

Este important sa decidem cat dorim sa cheltuim pentru aceasta operatiune de restilizare, pentru a defini tipul de procesare si tipurile de materiale pe care le doriti si pe care le puteti utiliza.

MATERIALELE SI DIFERITE PRELUCRARI

Trebuie stiut ca unele procese, in special cele artizanale, necesita un numar mai mare de ore de munca decat altele, pe langa faptul ca unele materiale sunt mai „scumpe” decat altele (acest lucru nu inseamna ca sunt mai bune, mai frumoase sau mai rezistente, dar pur si simplu ca au nevoie de „mai multa grija” pentru a fi transformate in ideea ta).

Peretii si bufetele echipate pot gazdui diferite materiale, cum ar fi lemnul solid, lemnul reciclat, metalele, obiectele vechi regenerate, lacurile lucioase sau opace, rasinile materiale si foarte ridicate: sunt elementele de mobilier cele mai asemanatoare cu o paleta de pictor. De exemplu, intr-un perete echipat putem experimenta combinatia (uneori chiar neobisnuita) a diferitelor elemente: esente din lemn masiv si reciclat, finisaje si patine antice si moderne, obiecte vechi de epoca pentru a avea o a doua sansa etc.

Contraste originale care dau viata unui joc de volume, o alternanta de spatii pline si goale, de culori si materiale care anima si creeaza miscare.

Daca vrem sa oferim o nota de caldura sufrageriei noastre putem opta pentru utilizarea lemnului solid: un material clasic, cu o aroma antica, dar cu un gust contemporan care ne permite, de asemenea, sa cream jocuri cromatice datorita nuantelor naturale ale diferitele esente.

MASURI SI DIMENSIUNI

Dupa cel mai pasionat element, legat de gustul si dorinta cuiva si de cel mai practic (bugetul), sa trecem la partea mai tehnica: sa luam un contor si sa masuram partile camerei pe care am dori sa le modificam, imbunatati, face mai functionale. Cu toate aceste informatii, putem trece acum mai usor la acele produse sau productii care sunt cu adevarat potrivite pentru noi, dupa ce ne-am identificat propriul buget si stil.

Sa ne bazam pe sugestiile de pe internet: Pinterest sau pur si simplu Google Image ne pot oferi idei si idei interesante, fotografii de interior sau chiar doar piese de mobilier. Selectam doar cele care satisfac nevoile noastre si care respecta criteriile de selectie pe care le-am identificat anterior.

ACCESORIILE DE MOBILIER

Accesoriile de mobilier reinnoiesc camerele si caracterizeaza aspectul casei, dar trebuie sa fii foarte atent sa nu exagerezi. Umplerea fiecarui spatiu gol nu este alegerea potrivita: uneori este mai bine sa alegeti cateva piese, dar sunt de calitate.

EXEMPLE DE STILURI DE MOBILIER CARE AU FACUT ISTORIE

Arts and Craft (1880–1910): Influentat de ideile artistului William Morris, Arts and Craft a fost stilul miscarii Arts and Craft, care a cautat sa recapete maiestria gasita in breslele preindustriale. Mobilierul Arts and Craft se caracterizeaza printr-un design simplu, utilitar. Vedeti piese care reflecta acest stil.

Art Deco (1910-1939): spre deosebire de stilul Arts and Craft, mobilierul Art Deco celebra excesul de design. Provenind din Franta cu putin inainte de primul razboi mondial, mobilierul Art Deco se caracterizeaza prin culori indraznete, vibrante, forme geometrice, suprafete metalice stralucitoare, incrustari din lemn exotic sau fildes si forme geometrice cu linii unghiulare.

Scandinavian Contemporary (1930-1950): denumit din grupul de tari europene din care a provenit, designul Scandinavian Contemporary a fost popular la inceputul secolului al XX-lea. Se caracterizeaza prin cele trei principii ale sale de functionalitate, minimalism si simplitate, incorporand un design utilitar realizat din lemn natural.

In timp ce puteti gasi stiluri de mobilier istorice in magazinele de specialitate, stilurile de astazi sunt foarte diferite. De-a lungul secolelor, moda mobilierului s-a abatut de la aspectele clasice ornate la stilurile de mobilier contemporane care estompeaza liniile dintre maiestrie si functionalitate.

In timp ce majoritatea oamenilor folosesc termenul „modern” sau „contemporan” pentru a descrie mobilierul de astazi, combinarea acestor doi termeni inseamna de fapt descrierea a doua stiluri de design diferite. Dupa cum veti observa in lista stilurilor de mobilier „modern” si „contemporan” sunt de fapt tipuri de design distincte in sine. Atunci cand vreti sa va alegeti cel mai interesant mobilier living ar trebui sa tineti cont si de stiluri.

Tineti cont si de modul general de amenajare al casei in momentul in care alegeti stilul mobilierului astfel incat sa va asigurati ca luati cele mai bune decizii pe termen lung.

0 Shares
You May Also Like