Cum alegi cel mai bun set de farfurii?

Cum alegi cel mai bun set de farfurii?

0 Shares
0
0
0

Farfuriile sunt obiecte care nu lipsesc din nici o bucatarie, dat fiind faptul ca in acestea va fi asezata mancarea noastra, inainte de a fi consumata. In cazul in care intentionezi sa iti cumperi un serviciu de masa sau doar cateva farfurii pentru acasa, cu siguranta este important sa tii cont de cateva detalii foarte importante, care te vor ajuta sa faci cea mai potrivita alegere.

Asadar, serviciul de masa este deosebit de important in orice locuinta, indiferent ca stai in chirie, cu parintii sau tocmai ce ti-ai cumparat un apartament sau o casa, ai nevoie de un astfel de serviciu, care este necesar pentru o cina sau o petrecere reusita.

Cand trebuie sa iti alegi serviciul, sau doar farfuriile, tine cont mai intai de toate de materialul care a fost utilizat pentru fabricarea acestora, pentru ca materialul si calitatea acestuia, vor influenta atat calitatile estetice ale farfuriilor, cat si calitatile tehnice.

Durabilitatea farfuriilor este de-asemenea influentata de calitatea materialului folosit de catre producator. Calitatea materialului influenteaza de-asemenea si rezistenta la un numar mare de utilizari sau rezistenta la temperaturi ridicate. Sensibilitatea farfuriilor si senzatia la atingere, sunt de-asemenea caracteristici care sunt in mod direct influentate de calitatea materialului.

Daca acest aspect este atat de important, iata care sunt materialele din care puteti alege farfuriile

Farfurii din portelan

Se spune ca pentru prima data, portelanul a fost utilizat in China. Acesta este fara doar si poate unul dintre cele mai bune si unul dintre cele mai rezistente materiale. Portelanul este recomandat pentru fabricarea serviciilor de masa formale si elegante.

Este important sa alegeti farfurii portelan datorita faptului ca acestea sunt deosebit de rezistente la lovituri in comparatie cu farfuriile fabricate din alte materiale. In plus, aceste farfurii portelan, sunt si rezistente la temperaturi inalte.

In ceea ce priveste portelanul, acesta este un material ceramic, care rezulta in urma arderii la temperaturi foarte mari a unei paste de cuart, a unei paste de feldspat si a unei paste de caolin, toate acestea impreuna cu adaosul unor alte comonente.

Cu siguranta, ideea de a opta pentru farfurii portelan este una geniala, dar trebuie sa tineti cont de faptul ca acestea au preturi destul de piperate. Cu ca calitatea este mai inalta, cu atat pretul va fi mai mare.

Farfurii din ceramica

Ceramica este un material care in comparatie cu portelanul are o greutate ceva mai mare; si este un material recomandat pentru serviciile de masa cu utilizari dese.

Precizam de-asemenea ca acest material este mai putin rezistent in comparatie cu portelanul, insa vestea buna pentru cei interesati de asemenea farfurii, este ca ceramica este un material mai accesibil din punct de vedere financiar, comparativ cu portelanul.

Seturile de farfurii care sunt fabricate din ceramica, nu sunt considerate a fi o optiune buna atunci cand aveti musafiri la masa, la un eveniment elegant si/sau formal, dat fiind faptul ca ceramica este mai degraba un material de utilizat in familie. Piesele din ceramica, printre care si farfuriile, pot fi utilizate fara probleme in cuptorul cu microunde, si pot fi spalate cu succes in masina de spalat vase.

Farfurii din opal

Se spune despre opal ca este de 5 ori mai rezistent comparativ cu ceramica, si are un aspect lucios. Si in Romania se gasesc farfurii din opal, dar acesea sunt sunoscute ca farfurii “Luminarc”. Farfuriile din opal se bucura de o foarte mare popularitate datorita faptului ca au un raport calitate-pret foarte atractiv.

Atunci cand organizati o masa in familie, in cadru restrans, aceste farfurii sunt ideale. Farfuriile din opal rezista la un numar mare de utilizari, dar si la temperaturi utilizate.

Farfurii din sticla

In ultimul timp, au aparut si in Romania farfuriile din sticla, care pot fi transparente sau pictate manual. Cele pictate manual se potrivesc la petreceri cu o oarecare tematica, insa nu sunt ideale pentru evenimente formale.

Dezavantajul veselei din sticla este ca nu are o rezistenta mare, si ca este predispusa la ciobire, si la spargere la un impact ceva mai puternic. In ceea ce priveste pretul, acestea nu sunt scumpe, motiv datorita caruia, reprezinta o optiune ideala pentru cei cu buget limitat.

Asadar, acestea sunt materialele din care va puteti alege vesela pentru acasa. Cu siguranta insa, nu doar materialele conteaza. Tineti cont de marimea farfuriilor. Acesta este un alt aspect foarte important. De-asemenea, tineti cont de culoarea farfuriilor, de imprimeul si de aspectul acestora.

Alegerea culorii si a imprimeurilor trebuie facuta in functie de personalitate si de bun gust. Pretul este un alt factor care conteaza cand vine vorba despre alegerea farfuriilor. Cele mai indicate ar fi farfuriile din portelan, insa acestea au un pret ridicat, dupa cum am mentionat in acest articol, insa tinand cont de calitatea lor si de durata indelungata de utilizare, se poate spune ca isi merita banii.

0 Shares
You May Also Like