Ce avantaje au boxpaletii pliabili?

Ce avantaje au boxpaletii pliabili?

0 Shares
0
0
0

In Romania, in ultimii ani s-au deschis mai multe fabrici, care produc tot felul de piese, pentru diferite industrii. Exista de exemplu fabrici care isi desfasoara activitatea producand componente pentru industria auto.

Ei bine, in interiorul acestor fabrici, sunt necesari boxpaleti pliabili, dar si navete stivuibile pentru a depozita materia prima, dar si produsele finite, care urmeaza sa fie livrate clientilor.

Atat navetele stivuibile din plastic, cat si boxpaletii reprezinta solutii eficiente de depozitare si de transport a materiei prime si a produselor finite in interiorul acestor fabrici.In comparatie cu cutiile si lazile din lemn, navetele si boxpaletii din plastic sunt mai usoare/usori.

Un alt avantaj pe care aceste solutii de depozitare il au in fata celor din lemn, este ca sunt mai usor de manipulat. In plus, cutiile si boxpaletii pliabili au o durata de viata indelungata in comparatie cu lemnul. Ba chiar mai mult, la intrarea in contact cu apa, lemnul creste in greutate, in timp ce plasticul nu.

Cei care au lucrat sau care inca lucreaza in astfel de fabrici unde sunt folositi boxpaleti pliabili, cu siguranta au vazut cat de rezistenti sunt acestia, chiar si atunci cand cad si intra in contact cu podeaua dura.

In schimb, cutiile din lemn, atunci cand vor suferi mai multe impacturi, cu siguranta se vor deteriora. Facand o comparatie si din acest punct de vedere, plasticul este mai rezistent decat lemnul.

In plus, boxpaletii din HDPE (plastic) nu au cuie care sa poata deteriora produsele finite sau materia prima. In schimb, cutiile din plastic da, deci acesta este un alt mare plus al boxpaletilor din plastic in fata cutiilor din lemn.

Aceste solutii de depozitare din materiale plastice, pot fi personalizate, pot fi fabricate la comanda in functie de dimensiuni, pot fi folosite in foarte multe scopuri, si cu siguranta sunt rentabile. Din acest motiv, vom discuta in continuare despre materialul plastic din care sunt fabricate, pentru a afla mai multe detalii interesante despre ele:

 • HDPE este unul dintre cele mai populare materiale utilizate in fabricarea de astazi. Este folosit pentru a produce multe tipuri diferite de produse sub forma sa pura si este adesea reciclat pentru a realiza un material compozit pentru fabricare.
 • HDPE este un acronim pentru polietilena de inalta densitate.
 • Polietilena de inalta densitate este un termoplastic din polietilena fabricat din petrol. HDPE este reciclat in mod obisnuit si fabricat in lemn compozit sau cherestea din plastic.
 • HDPE este un plastic de tip 2 utilizat frecvent in fabricarea containerelor pentru lapte, ulei de motor, sampoane si balsamuri, sticle de sapun, detergenti si inalbitori.
 • HDPE este cunoscut pentru rezistenta mare la densitate (efortul maxim la care poate rezista un material).
 • Produsele din plastic reciclat HDPE de tip 2 sunt considerate ecologice, deoarece sunt fabricate in principal din produse post-consumatoare si sunt reciclabile la sfarsitul vietii lor utile.
 • HDPE nu contine BPA, ftalati, metale grele sau alergeni.
 • Plasticul HDPE este cel mai stabil din punct de vedere ecologic dintre toate materialele plastice – nu emite vapori nocivi in mediu.
 • Fabricarea materialelor plastice HDPE necesita doar o fractiune din energia necesara pentru producerea otelului din minereul de fier, contribuind in continuare la clasificarea sa ca fiind ecologica.
 • Plasticul reciclat HDPE este esential fara intretinere, cu o rezistenta exceptionala la pulverizarea cu sare, ulei, umiditate, decolorare, insecte, graffiti, stropire, deformare si alte pericole de expunere a mediului; comune produselor din lemn sau produse compozite din fibre de lemn.
 • Cladirea sanatoasa recomanda produsele pe baza de rasina HDPE ca fiind materialul de constructie cel mai ecologic.
 • HDPE este utilizat in mod obisnuit pentru fabricarea de jucarii, containere de depozitare a produselor alimentare, produse marine, conducte de scurgere, produse pentru prepararea alimentelor si semnalizare in aer liber.
 • Produsele HDPE sunt utilizate in multe setari ale pietelor, inclusiv hoteluri si statiuni, colegii si universitati, servicii alimentare, comert cu amanuntul, terenuri de golf, parcuri municipale si spatii publice.

Asadar, atunci cand vine vorba despre solutii de depozitare in fabrici sau chiar si in depozite, cu siguranta cutiile din plastic si boxpaletii pliabili, sunt mult mai eficiente/eficienti, in comparatie cu alternativele din lemn.

HDPE este un material rezistent, care nu necesita intretinere, este un material sigur pentru sanatate, spre care merita sa va indreptati atentia.

Cele mai bune cutii din plastic si cei mai buni boxpaleti pliabili, in mod evident ii veti putea alege de la Schoeller Allbier, care este un producator de top pe piata, cu o experienta despre 50 de ani in fabricarea acestor produse.

In functie de necesitati, la Schoeller Allbier veti gasi navete stivuibile, boxpaleti pliabili si chiar si cutii termoizolante, pe care le puteti alege acum, iar daca veti avea grija de produse, le veti putea folosi ani la rand pentru a depozita materie prima, produse finite, sau tot felul de alte obiecte si produse care necesita depozitare si transport.

0 Shares
You May Also Like