Cum alegi cel mai bun scaun de birou pentru propriul confort

0 Shares
0
0
0

Scaunul de birou trebuie sa fie de buna calitate din mai multe motive. Incomoditatea si postura incorecta petrecuta mult timp duc la probleme la nivelul spatelui, a gatului si a intregii coloane vertebrale. Pentru a evita ca aceste lucruri sa se intample, ai nevoie de un scaun de birou de buna calitate, comod si perfect pentru finalizarea tuturor proiectelor tale.

Fie ca vorbim despre biroul de acasa sau cel de la munca, scaunul trebuie sa ofere o postura corecta a intregului corp, astfel incat sa nu genereze dureri. In plus, cu ajutorul scaunului corespunzator vei avea si productivitate ridicata pe tot parcursul zilei. In acest fel, toate proiectele tale vor capata un alt contur si vei putea finaliza totul mult mai rapid.

Atunci cand alegi un scaun de birou te gandesti ca petreci foarte mult timp in el. Primul instinct atunci cand te asezi pe el este sa stai bine si sa fie comod, insa foarte multe par extrem de bune la inceput. Cele care au o calitate slaba isi vor dovedi ineficienta in timp, chiar si dupa cateva zile. Disconfortul nu trebuie sa aiba loc nici cand lucrezi, nici cand stai putin timp asezat.

In timp, un scaun comod, eficient si de buna calitate te va scuti de multe dureri, dar si de multi bani. Scaunele de birou calitative nu se vor deteriora dupa o anumita perioada, ci sunt proiectate sa reziste. Pe piata sunt extrem de multe modele calitative de scaune de birou si din acest motiv este greu sa alegi. Pentru a lua decizia corecta, este necesar sa analizezi toate functiile pe care le are, dar si sa iei in vedere bugetul tau.

Cand te-ai decis asupra unuia, ia in considerare suportul pentru lombar. Foarte multe scaune de birou ofera suport bun pentru lombar, oferindu-i o pozitie corecta. De cealalta parte, scaunele care nu beneficiaza de acest suport pot forta foarte mult spatele sa stea intr-o curba nefireasca. Acest lucru duce la dureri mari, reducerea fluxului sanguin catre tesutul spinal si punerea unei presiuni exagerate pe muschii spatelui.

Daca vrei ca toata munca ta de la birou sa fie eficienta si sa ai o productivitate ridicata in timp ce confortule ste mare, scaunul trebuie sa:

  • Aiba un mic spatiu intre partea spatelui genunchiului si partea din fata a marginii sacunului
  • Fi pozitionat pentru a permite genunchilor sa fie sub nivelul soldurilor si sa ai o pozitie corecta in permanenta
  • Aiba un spatar reglabil
  • Iti permita mentinerea picioarelor asezate
  • Iti permita sa schimbi pozitia usor.

Toate aceste caracteristici se gasesc la o multime de scaune de birou, dar pentru a face alegerea mai usor poti citii cateva recenzii. Recenziile sunt disponbile pe site-ul gotof.ro, produsele fiind detaliate impreuna cu avantajele si dezavantajele acestora.

Un scaun de birou eficient nu va genera niciodata dureri de spate, de umeri sau de coloana. Postura corpului va fi una corecta si fireasca. Oricat de mult timp ai petrece asezat pe scaun, durerile nu trebuie sa isi faca aparitia.

0 Shares
You May Also Like