Avantajele incalzirii cu o pompa de caldura – apeleaza la EcoDrill

0 Shares
0
0
0

In prezent se cauta solutii energetice eco friendly, deoarece tot mai mult resimtim efectele poluarii. Printre aceste solutii de incalzire se afla si pompele de caldura sau incalzirea in pardoseala. Astfel de sisteme asigura o eficienta mult mai ridicata fata de cele clasice. Desi au preturi mai ridicate, investitia se amortizeaza in timp datorita economiilor substantiale la facturile lunare.

Mai jos veti descoperi cateva avantaje ale pompelor de caldura. Iar cu implementarea acestora se ocupa cei de la EcoDrill, echipa cu o vasta experienta in acest domeniu.

Pompele de caldura – cum ne ajuta

Pompa de caldura are o durabilitate indelungata si este prietenoasa cu mediul inconjurator. Cu ajutorul acesteia puteti avea economii de pana la 75% fata de celelalte sisteme de incalzire pe gaz, peleti, lemn, etc. Pompele de caldura sunt capabile sa ofere confort termic sporit in locuinta, costurile de exploatare lunare sunt reduse, utilizand in mod inteligent energia din sol sau apele subterane, respectand in acelasi timp natura.

Caldura este extrasa din apa din panza freatica ce este obtinuta in urma unui foraj. Aceasta intra mai apoi in contact cu freonul din instalatie, freonul transformandu-se din stare lichida in cea gazoasa. Apoi intra intr-un compresor, ajungand la temperaturi ridicate.

Dupa ce are loc transferul termic, freonul in stare gazoasa trece prin instalatia de depresurizare devenind inapoi lichid, reluandu-se procesul. Singurele lucruri ce consuma energie sunt pompele de recirculare si compresorul.

Pe langa avantajele mentionate anterior mai enumeram:

Incalzire, dar si racire – sistemul de climatizare este complet cu o astfel de pompa, fiindca pompele sunt reversibile, deci ofera racirea necesara in casa pe timpul verii. Astfel scapati si de un aspect incarcat al locuintei, deoarece nu mai trebuie sa instalati un aparat de aer conditionat.

Apa calda menajera – pe langa functia de incalzire/racire, pompa de caldura asigura locuitorilor apa calda menajera, in urma instalarii unui boiler. Capacitatea acestuia se stabileste in functie de numarul de persoane ce locuiesc acolo. Cu o singura unitate va incalziti sau raciti intreaga casa si produceti si apa calda.

Valoarea locuintei creste – un astfel de sistem de incalzire de ultima generatie, ce functioneaza pe resurse regenerabile, va adauga o valoare substantiale unei case. Astfel ca daca va decideti sa o vindeti sau inchiriati, puteti cere mai multi bani. Este de asemenea mult mai atractiva pe piata imobiliara, tot mai multi tineri cautand astfel de locuinte “verzi” deci o veti vinde mai usor.

Nu este necesar cosul de fum – o astfel de pompa de caldura nu necesita un cos de fum, ca in cazul unui sistem cu cazan. Deci si zero emisii de gaze arse.

Pentru solutii moderne, bazati-va pe echipa EcoDrill

Aici regasiti servicii complete, profesionale, de la construirea unui put prin diverse tehnici de foraj, pana la implementarea solutiilor inteligente de climatizare. EcoDrill se ocupa inclusiv cu instalarea incalzirii in pardoseala si a panourilor solare, ambele fiind in tendintele actuale de sisteme ce contribuie la protejarea mediului inconjurator.

Descoperiti mai multe despre aceste servicii si despre experienta echipei EcoDrill de pe ecodrillforaje.ro.

0 Shares
You May Also Like