Criterii pentru a alege cel mai bun halat pentru o interventie chirurgicala - ce halat folosesc cadrele medicale?

Criterii pentru a alege cel mai bun halat pentru o interventie chirurgicala – ce halat folosesc cadrele medicale?

0 Shares
0
0
0

Exista mai multe tipuri de halate pentru interventii chirurgicale. Care dintre ele sa fie ales? Acestea sunt criteriile pentru a le selecta pe cele mai bune in functie de nevoile institutiei dumneavoastra sanitare.

Persoanele responsabile de achizitiile pentru institutia sanitara au uneori dificultati in a decide ce halate chirurgicale sa achizitioneze. Acestea trebuie sa cantareasca mai multe aspecte. Obiceiul, costul, atributele, inovatiile, cerintele echipelor de epidemiologie…

Ce criterii, mai exact, ar putea folosi pentru a evalua ofertele si a lua cea mai buna decizie?

Halatele chirurgicale sau halatele pentru interventii chirurgicale sunt poate cel mai cunoscut element de protectie personala din lume. De multi ani, nu am conceput un chirurg fara halatul unui chirurg. Vazandu-l imbracat, intelegem ce sarcina va indeplini, la ce risc este expus si de ce are grija.

Pe masura ce stiinta a avansat in intelegerea infectiilor asociate ingrijirii spitalicesti, halatele chirurgicale au capatat o importanta mai mare. Acesta este motivul pentru care acestea sunt descrise in multe protocoale de biosecuritate.

  • Acestea protejeaza medicii si instrumentatorii de fluidele pacientilor.
  • Acestea protejeaza pacientii de microorganismele depuse in pielea sau imbracamintea medicilor.

In aceasta ordine de idei, cum sa proiectati achizitionarea celor mai potrivite halate chirurgicale pentru institutia sanitara? Vezi de asemenea halat din polar scurt Missena.

Sfaturi pentru alegerea unui halat de laborator- ce ai nevoie sa cunosti inainte de a cumpara unul astfel uncat sa fie bun?

Cum ar trebui sa arate un halat de laborator

In unele parti este optional sa se utilizeze (de exemplu, farmacii sau consultatii medicale), dar in laboratoare utilizarea sa este obligatorie pentru a nu fi afectat in caz de contaminare biologica sau chimica.

Este, de asemenea, un beneficiu pentru aceste substante, deoarece in diferite medii se efectueaza teste foarte delicate si contactul cu exteriorul trebuie evitat cat mai mult posibil, astfel incat purtarea imbracamintei protejate este mai buna.

Cateva observatii:

  • Maneca lunga sau maneca scurta?:exista halate cu maneca scurta si cu maneca lunga. In cazul laboratoarelor, se folosesc aproape 100% maneci lungi, deoarece acest lucru respecta reglementarile in vigoare si, de asemenea, ajuta la o mai buna protectie a bratelor. Ganditi-va intotdeauna ca intr-un laborator, toata protectia este mica.
  • Fixate: desi majoritatea halatelor au nasturi, in functie de specialitate, pot fi gasite si de alte tipuri, cum ar fi cele care sunt legate la spate sau cele care nu au inchideri si intra prin cap.
  • Acestea trebuie sa acopere bine corpul: intr-un laborator este important sa fie cat mai multe parti ale corpului bine acoperite. In cazul halatelor, nu este suficient ca acestea sa fie cu maneca lunga, ele au nevoie de asemenea sa fie cat mai lungi posibil. Din acest motiv, cele mai multe dintre ele ajung pana la genunchi.
  • Inchideri: prin “inchideri” nu ne referim la modul de fixare, ci mai degraba la partile gatului sau mansetelor. Desi uneori sunt deschise, in functie de activitate, pot varia putin.

 

0 Shares
You May Also Like