Ce este sindromul de sevraj alcoolic?

Ce este sindromul de sevraj alcoolic?

0 Shares
0
0
0

Sindromul de sevraj alcoolic este numele simptomelor care apar atunci cand o persoana care consuma regulat (zilnic sau aproape zilnic) bauturi alcoolice, se opreste brusc sau reduce semnificativ aportul de alcool.

Daca va aflati in aceasta situatie, puteti experimenta o combinatie de simptome fizice si emotionale, de la anxietate usoara si oboseala pana la greata. Unele simptome ale sevrajului alcoolic sunt la fel de severe ca halucinatiile, iar din acest motiv, cel mai probabil veti ajunge la cabinetul de psihiatrie in Tg Mures. Atunci cand sevrajul este extrem, va poate pune viata in pericol.

Care sunt simptomele sevrajului alcoolic?

Semnele si simptomele sevrajului alcoolic pot aparea oricand incepand de la sase ore si pana la cateva zile dupa ce ati consumat ultima data bauturi alcoolice.  Acestea includ de obicei cel putin doua dintre urmatoarele simptome: tremor, anxietate, greata, varsaturi, durere de cap, iritabilitate, transpiratie, o frecventa cardiaca crescuta, iritabilitate, insomnie, cosmaruri, frica, tensiune arteriala crescuta.

Simptomele se pot agrava pe parcursul a doua-trei zile, iar unele simptome mai usoare pot persista saptamani la unele persoane. Ele pot fi mai vizibile atunci cand te trezesti cu mai putin alcool in sange. Cel mai sever tip de sindrom de sevraj este cunoscut sub numele de delirium tremens (delir).

Semnele si simptomele sale includ: confuzie extrema, agitatie extrema, febra, convulsii, halucinatii tactile (cum ar fi senzatia de mancarime, arsura sau amorteala care nu se intampla de fapt), halucinatii auditive sau auzul sunetelor care nu exista, halucinatii vizuale sau vizualizarea imaginilor care nu exista.

Daca aveti simptome severe sevrajul cauzat de consumul bauturilor alcoolice, este o urgenta medicala. O stare de febra ridicata, halucinatii si tulburari cardiace sunt toate motivele pentru a solicita ajutor imediat.

Ce cauzeaza sevrajul alcoolic?

Bautul excesiv excita si irita sistemul nervos. Daca beti zilnic, corpul dvs. depinde de alcool in timp. Cand se intampla acest lucru, sistemul dvs. nervos central nu se mai poate adapta usor la lipsa de alcool. Daca opriti brusc consumul sau reduceti semnificativ cantitatea de alcool pe care o beti, poate provoca sevrajul.

Cine are riscul de a se confrunta cu sevrajul aparut din cauza bauturilor alcoolice?

Persoanele care au dependenta de alcool sau care beau mult in mod regulat si nu pot reduce treptat sunt expuse unui risc crescut de sevraj. Sevrajul este mai frecvent la adulti, dar si copiii si adolescentii care beau excesiv pot prezenta de asemenea, simptomele pe care le-am enumerat in randurile anterioare. De asemenea, aveti un risc pentru sevraj daca ati avut anterior simptome de sevraj sau aveti nevoie de detoxifiere medicala pentru o problema de baut.

Cum este diagnosticat sevrajul?

Medicul dumneavoastra va va examina istoricul medical, va va intreba despre simptome si va efectua un examen fizic. Unele semne pe care medicul dumneavoastra le va cauta includ: tremuraturi ale mainilor, o frecventa cardiaca neregulata, deshidratarea si febra.

De asemenea, medicul dumneavoastra poate efectua un ecran de toxicologie. Acest lucru testeaza cat de mult alcool este in corpul dvs.

Ce tratamente exista in acest caz?

Tratamentul dvs. pentru sevrajul cauzat de consumul bauturilor alcoolice depinde de cat de grave sunt simptomele tale. Unele persoane pot fi tratate acasa, dar altele pot avea nevoie de ingrijire supravegheata intr-un spital pentru a evita complicatiile potential periculoase, cum ar fi convulsiile.

Primul obiectiv al tratamentului este sa va mentineti confortabil prin gestionarea simptomelor.

Ingrijirea la comiciliu

Simptomele usoare pot fi deseori tratate acasa. O ruda sau un prieten trebuie sa stea cu dvs. pentru a va monitoriza starea. Treaba lor este sa se asigure ca, daca dezvoltati o agravare a simptomelor, va duc la spital sau suna imediat la urgente.

Aceste persoane ar trebui sa va ajute de asemenea, sa va adresati programului de consiliere si sa vizitati regulat medicul pentru orice teste de sange de rutina care pot fi comandate. Este posibil sa aveti nevoie si de teste pentru probleme medicale legate de alcool.

Spitalizare

Daca simptomele va sunt mai severe, poate fi necesar sa ramaneti in spital. Acest lucru este astfel incat medicul dumneavoastra sa va poata monitoriza starea si sa gestioneze orice complicatii.

Medicamente

Simptomele sevrajului sunt deseori tratate cu sedative numite benzodiazepine. Benzodiazepinele prescrise frecvent includ: lorazepam, clonazepam, alprazolam si diazemam.

In plus, suplimente de vitamine pot fi administrate pentru a inlocui vitaminele esentiale care sunt epuizate de consumul de alcool. Dupa terminarea sevrajului, pot fi necesare medicamente si suplimente suplimentare pentru a rezolva complicatiile si deficientele nutritionale care apar ca urmare a consumului de alcool cronic.

Prespective

Majoritatea persoanelor care au parte de sevrajul cauzat de consumul bauturilor alcoolice, se recupereaza din plin. Daca incetati sa beti, primiti tratament si sunteti altfel sanatosi, perspectivele sunt de obicei bune. Cu toate acestea, tulburarile de somn, iritabilitatea si oboseala pot continua luni intregi.

Daca sevrajul a avansat pana la delir, acesta poate fi fatal, iar daca simtiti ca incepeti sa prezentati simptimele severe, atunci aveti nevoie de asistenta medicala.

0 Shares
You May Also Like