Ce este sacoul?

Ce este sacoul?

0 Shares
0
0
0

Sacoul ar trebui sa fie cea mai importanta piesa de vestimentatie din garderoba unui gentleman. Aceasta piesa vestimentara este elementul principal in crearea oricarui fel de tinuta, motiv datorita caruia foarte multi barbati opteaza pentru o comanda sacou barbati, de la cei mai renumiti creatori de moda. Este o piesa de vestimentatie atat de versatila, incat a rezistat probei timpului si nu se poate spune niciodata ca un sacou nu mai este la moda.

Un sacou poate fi acea piesa de vestimentatie eleganta dar in acelasi timp poate fi si un element vestimentar sport, aceasta fiind frumusetea lui. Se poate spune fara teama de a gresi, ca aceasta piesa vestimentara poate fi purtata de oricine, oricand si oriunde.

Ca o definitie generala, se poate spune ca sacoul este un articol de vestimentatie care acopera partea superioara a corpului, cu sau fara captuseala, si este purtat peste camasa, deschis in fata si are maneci lungi. De-asemenea, sacoul este o piesa de vestimentatie care se incheie cu nasturi sau capse si este deseori este parte a unui costum.

CUM A APARUT SACOUL?

In anul 1906 a fost introdus in vestimentatie costumul modern, iar atunci sacoul avea trei nasturi si era destinat pentru a fi purtat in tinutele de zi cu zi. Avea o taietura la vremea respectiva astfel incat persoana care imbraca sacoul se prezenta a fi un om de succes.

Odata cu trecerea timpului, sacourile au inceput sa inlocuiasca haina pentru calarie, insa pentru ca persoanele care calareau sa nu se simta incomodate, nasturii de jos ai sacoului nu erau incheiati. Mai tarziu, Eduard al VII-lea a decis ca nasturele de sus nu ar mai trebui folosit, trecand la nasturele din mijloc.

DE CE MEREU ULTIMUL NASTURE DESCHIS?

Raspunsul este unul cat se poate de simplu, si anume ca acesta este un standard care nu poate fi trecut cu vederea in cazul barbatilor. De obicei, femeilor li se permite sa foloseasca toti nasturii.

Pare un pic ciudat, si cu siguranta va intrebati de ce se mai cos si ceilalti nasturi, in conditiile in care acestia nu sunt folositi niciodata? Probabil doriti sa stiti si de unde a aparut aceasta traditie? Moda aceasta vine de la regele Eduard al VII-lea, despre care trebuie precizat in cazul in care nu stiati, ca era obez. Pe vremea cand activa, sacourile au inceput sa fie la moda, insa acesta nu putea sa inchida niciodata nasturele de jos, deoarece sacoul era prea strans pe el. In semn de respect fata de regele Eduard al VII-lea, ceilalti locuitori ai Angliei au renuntat sa mai incheie nasturii de jos.

TIPURI DE SACOURI

BATRANUL MODEL LA 3 NASTURI

Din punct de vedere vizual, sacoul cu trei nasturi reprezinta cea mai buna alegere pentru barbatii inalti. In acelasi timp, sacoul cu trei nasturi reprezinta o alegere clasica. Din pacate insa, facem precizarea ca aceste sacouri au reverele foarte scurte.

CLASICUL SI INEGALABILUL MODEL LA 2 NASTURI

Alegerea ideala pentru multi barbati este costumul cu doi nasturi, care atunci cand este croit bine, creeaza senzatia de inaltime si subtiaza talia. Ca regula, atunci porti un asemenea costum si cand te asezi, nasturele nu ramane niciodata inchis pentru ca atunci cand te asezi risti sa suprasoliciti cusaturile sacoului, provocand astfel deteriorarea lui.

Chiar si in cazul in care atunci cand stai in picioare, costumul cu doi nasturi arata perfect, in momentul in care te asezi, materialul va fi solicitat si incheierea nasturelui iti va restrictiona miscarile. Costumul cu doi nasturi se afla trendurile modei de mult timp si pare sa fie un clasic ce va supravietui in continuare. Un asemenea costum cu doi nasturi in care nasturele de sus este plasat cat mai sus, este de preferat pentru barbatii mici de statura, dat fiind faptul ca acest lucru contribuie la senzatia de inaltime.

RAR INTALNITUL MODEL LA UN SINGUR NASTURE

Este recomandat un astfel de costum pentru cei care vor sa aiba o aparitie stilistica, dat fiind faptul ca este putin neobisnuit sa vezi un sacou cu un nasture intre altele cu doi sau trei. Acesta este un sacou, de multi barbati considerat deosebit dat fiind faptul ca este mai elegant in comparatie cu cel cu doi sau trei nasturi.

SACOUL LA DOUA RANDURI DE NASTURI

In ciuda faptului ca foarte multi barbati sunt invatati sa poarte sacouri cu un rand de nasturi, se poarta foarte mult si sacourile la doua randuri de nastruri, iar cele mai multe modele au 6 nasturi, impartiti pe doua randuri. Aceste sacouri sunt cunoscute drept double breasted jacket sau double breasted blazer, si sunt astazi mai usor de purtat dat fiind faptul ca sunt realizate din tesaturi cat mai confortabile.

Acum ca am vazut de cate tipuri sunt sacourile, precizam faptul ca pentru ca acestea sa fie de cea mai buna calitate, este foarte important ca tesatura sa fie de o calitate exceptionala. Tocmai de aceea, sunt de evitat sacourile din fibre sintetice.

0 Shares
You May Also Like