Cele mai frecvente probleme dentare si cum le poti rezolva

Cele mai frecvente probleme dentare si cum le poti rezolva

0 Shares
0
0
0

Daca sunteti ca majoritatea oamenilor, probabil ca sunteti ingrijorat de dintii dumneavoastra. Poate ca incercati sa gasiti un dentist care sa va ajute sa corectati orice problema cu dintii dumneavoastra. Poate ca sunteti doar curios sa aflati la ce probleme dentare ati putea fi predispus.

 

Oricare ar fi motivele tale, ai noroc. Pentru ca am intocmit o lista cu cele mai frecvente probleme dentare si cu dentistii care te pot ajuta sa le rezolvi.

Carii dentare

Daca te confrunti cu carii dentare, este important sa consulti un dentist cat mai curand posibil. Caria poate duce la pierderea dintilor si poate fi corectata prin mai multe metode, in functie de gravitatea situatiei.

 

Eroziunea dentara este o alta problema dentara frecventa. Eroziunea apare atunci cand smaltul (stratul exterior al dintelui) este uzat. Acest lucru poate fi cauzat de o varietate de factori, inclusiv fumatul, consumul de alcool si igiena precara.

Durere de dinti

Daca va confruntati cu dureri de dinti, este important sa vizitati cabinetul medicului stomatolog in cel mai scurt timp. Multe dintre durerile de dinti sunt cauzate de cariile dentare, care necesita un tratament profesional pentru a fi corectate.

 

Durerile de dinti pot fi cauzate si de alte probleme dentare, cum ar fi un dinte slabit. Daca va confruntati cu dureri de dinti si nu puteti determina cauza, cel mai bine este sa consultati un medic dentist.

Fracturi dentare

In cazul in care suferiti de fracturi dentarem este important sa consultati un dentist pentru a remedia situatia. Fracturile dentare pot aparea atunci cand dintele este supus unei forte excesive. Acest lucru poate fi cauzat de o muscatura aplicata asupra unui obiect sau, in unele cazuri, chiar de la simpla mestecare a mancarii, o cadere sau o actiune puternica de strangere a maxilarului.

 

Fracturile pot fi cauzate si de un abces dentar, o afectiune in care se acumuleaza puroi intr-un dinte. Daca va confruntati cu dureri de dinti si nu puteti determina cauza, cel mai bine este sa consultati un medic dentist.

 

Pierderea dintilor

Din pacate, multa lume amana vizita in cabinetul dentistului pana este prea tarziu. Pierderea dintilor poate fi cauzata de o varietate de factori, inclusiv cariile dentare, eroziunea dentara si fracturarea dintilor.

 

Daca va confruntati cu pierderea dintilor si nu puteti determina cauza, cel mai bine este sa consultati un medic dentist. Medicul specialist va analiza situatia si va oferi cele mai avantajoase solutii. Una dintre aceste solutii este reprezentata de implantul dentar. Este o procedura necesara pentru a reda zambetul frumos si pentru a putea continua viata de zi cu zi fara sa fii afectat de lipsa dintilor. Pentru mai multe detalii precum cauza pierderii dintiilor, pret implant dentar, si consultatii cabinet stomatologic apelati la New Dent.

 

Daca sunteti in cautarea unui dentist care va poate ajuta sa rezolvati orice problema dentara cu care va confruntati, nu uitati sa aruncati o privire la New Dent. O clinica moderna cu personal calificat, pregatiti sa iti redea zambetul. Aveti parte de tratamente personalizate in functie de buget si asteptarile dvs.

 

Cum se dezvolta dintii?

Unul dintre primele semne in formarea unui dinte care poate fi vazut la microscop este distinctia dintre lamina vestibulara si lamina dentara . Apare in a sasea pana la a saptea saptamana a vietii embrionare. Lamina dentara conecteaza mugurele dentar in curs de dezvoltare de stratul epitelial al gurii pentru o perioada semnificativa de timp.  Aceasta este considerata etapa de initiere.

Stadiul de mugure se caracterizeaza prin aparitia unui mugure dentar fara un aranjament clar al celulelor. Etapa incepe din punct de vedere tehnic odata ce celulele epiteliale prolifereaza in ectomezenchimul maxilarului.  De obicei, acest lucru se intampla cand fatul are aproximativ 8 saptamani. [22] Mugurele dentar in sine este grupul de celule de la periferia laminei dentare.

Odata cu formarea laminei dentare, la aspectul distal al laminei dentare a fiecarei arcade se dezvolta 10 structuri epiteliale rotunde, fiecare numita mugure. Acestia corespund celor 10 dinti primari ai fiecarei arcade dentare si semnifica stadiul de dezvoltare a dintelui.

Fiecare mugure este separat de ectomezenchim printr-o membrana bazala. Celulele ectomezenchimale se aduna adanc la mugure, formand un grup de celule, care este initierea condensarii ectomezenchimului. Celulele ectomezenchimale ramase sunt aranjate intr-un mod mai mult sau mai putin uniform uniform.

Primele semne ale unui aranjament de celule in mugurele dentar apar in stadiul de capac. Un grup mic de celule ectomezenchimale inceteaza sa produca substante extracelulare , ceea ce are ca rezultat o agregare a acestor celule numita papila dentara. In acest moment, mugurul dentar creste in jurul agregarii ectomezenchimale, luand aspectul unui capac si devine organul de smalt (sau dentar) care acopera papila dentara.

O condensare de celule ectomezenchimale numita sacul dentar sau folicul inconjoara organul de smalt si limiteaza papila dentara. In cele din urma, organul de smalt va produce smalt, papila dentara va produce dentina si pulpa, iar sacul dentar va produce toate structurile de sustinere ale unui dinte, parodontiul.

0 Shares
You May Also Like