Tot ce trebuie sa stii despre instalarea unui filtru de apa de calitate acasa

Tot ce trebuie sa stii despre instalarea unui filtru de apa de calitate acasa

0 Shares
0
0
0

De cativa ani incoace, interesul pentru apa pe care o consumam este in crestere. Acest lucru nu se datoreaza doar motivelor de sanatate si igiena, ci se datoreaza, de asemenea, unei constientizari tot mai mari cu privire la schimbarile climatice si la ravagii pe care fiintele umane le provoaca asupra ecosistemului nostru, si in special poluarii cu plastic din oceanele noastre, care astazi a fost deja recunoscuta ca o criza de caracter general.

Diverse investigatii efectuate pe 4 continente au ajuns sa descopere microplastice in 83% din toate probele de apa de la robinet prelevate din sute de case.

Aceasta situatie determina din ce in ce mai multe familii sa ia in considerare utilizarea unor filtre apa acasa ca alternativa la cumpararea apei imbuteliate. Aceste dispozitive ne permit sa prindem si sa eliminam particulele care pot fi daunatoare sanatatii noastre prin utilizarea diferitilor agenti de neutralizare, cum ar fi carbunele activ sau lumina ultravioleta.

De fapt, adevarul este ca datorita acestui interes crescut pentru filtrarea apei din casele noastre, exista in prezent sute de modele diferite pe piata, care la randul lor folosesc diferite metode de filtrare.

Prin urmare, daca te gandesti si la instalarea unui filtru de apa acasa, vei fi mai intai interesat sa stii care sunt principalele tipuri care exista.

Tipuri de filtre de apa

  • Filtre de apa cu osmoza inversa:

Este un tip de filtru care nu necesita o investitie mare si este unul dintre cele mai folosite datorita usurintei sale de instalare. De obicei se pune sub chiuveta, astfel incat apa care vine din tevi sa ajunga la robinetul din bucatarie deja purificat, locul in care apa pe care o bem este folosita cel mai mult.

  • Filtre de lumina UV:

Acest sistem de filtrare foloseste lumina ultravioleta pentru a elimina microbii si alte particule prezente in apa. Procesul de purificare se realizeaza prin trecerea apei prin lampi cu lumina ultravioleta, ale caror raze neutralizeaza bacteriile si fac apa potabila. Desi utilizarea sa este larg raspandita, nu este una dintre cele mai recomandate, deoarece nu indeparteaza particulele solide.

  • Filtre de carbon:

Este cel mai recomandat tip de filtru in locuinte, deoarece elimina bacteriile, particulele solide si alte substante care pot dauna sanatatii oamenilor. Carbonul, atunci cand este activat, incepe un proces de purificare foarte eficient care descompune particulele care provoaca murdarie din apa.

De ce ar trebui sa ai unul acasa?

Instalarea unui filtru de apa la domiciliu ne ajuta sa avem grija de ecosistemul nostru si sa ne asiguram ca apa pe care o consumam nu ne va dauna sanatatii. In plus, prin instalarea unui filtru de apa in bucataria noastra putem economisi si spatiul pe care ar trebui sa-l dedicam apei imbuteliate. Si asta ca sa nu mai vorbim de efortul pe care il vom economisi nefiind nevoiti sa transportam sticlele de apa acasa…

De parca nu ar fi de ajuns, filtrele de apa imbunatatesc calitatea (si, prin urmare, gustul) apei pe care o consumam. In ciuda faptului ca apa imbuteliata ne asigura o calitate superioara, adevarul este ca in multe cazuri nu stim exact ce tip de tratament a primit. Prin urmare, apa de la robinet, atata timp cat este filtrata corespunzator, este considerata o optiune mai buna.

0 Shares
You May Also Like