Ce sa alegeti dintre o casa si un apartament?

Ce sa alegeti dintre o casa si un apartament?

0 Shares
0
0
0

Mai devreme sau mai tarziu, va sosi momentul in care va trebui sa parasiti casa parinteasca si sa va separati de parinti. Cu siguranta este mult mai avantajos sa platiti rata pentru propria locuinta, asa ca acum mai ramane sa stabiliti daca intentionati sa va mutati la casa sau la bloc. In urmatoarele randuri vom discuta despre acest aspect, si vom prezenta avantajele si dezavantajele atat ale caselor cat si ale apartamentelor.

  1. Apartamente

Un lucru este cat se poate de clar: apartamentele sunt mai ieftine decat casele, asa ca in cazul in care bugetul pe care il aveti la dispozitie pentru a va cumpara noua locuinta nu este unul foarte mare, cu siguranta trebuie sa optati pentru un apartament in 85eastside.

Apoi, in afara de faptul ca veti plati mult mai putini bani pentru a cumpara un apartament, cu siguranta si costurile de intretinere sunt mult mai mici in cazul unui apartament, decat in cazul unei case.

De-asemenea, este important de mentionat faptul ca la apartament nu aveti curte individuala la fel ca la casa, ceea ce inseamna ca atunci cand sositi acasa de la servici, nu mai aveti de efectuat lucrari si reparatii pe langa casa, la fel ca in cazul in care ati locui la casa. Locuind la bloc, cand ajungeti acasa, inchideti usa si nu mai trebuie sa iesiti din casa, asa ca puteti sta in pat si va puteti relaxa sau puteti chiar sa va puneti la somn.

Locuind la bloc, daca aveti o problema medicala, trebuie doar sa strigati dupa ajutor, iar vecinii vor auzi si vor sari in ajutorul dvs. Locuind perete in perete cu alta familie, oricand aveti nevoie de ceva, puteti cere ajutorul vecinilor, si ii puteti ajuta la randul dvs.

In ceea ce priveste dezavantajele, acesta poate fi si un dezavantaj, pentru ca locuind perete in perete cu vecinul, zgomotul si galagia de la el se va auzi la dvs. si invers. Un alt dezavantaj ar fi acela ca nu aveti curte si spatiu de relaxare.

Locurile de parcare pot de-asemenea sa reprezinte o problema daca doriti sa va mutati la bloc, iar vecinii dvs. au deja cu totii locuri de parcare platite. Daca alegeti un apartament in 85eastside, aveti insa locul de parcare inclus, asa ca nu va mai fi nevoie sa va faceti griji din acest punct de vedere.

In plus, un apartament intr-un complex rezidential precum 85eastside are aproape, magazine, centre de ingrijiri medicale, statii de transport in comun, si diferite alte facilitati.

  1. Casa

Casele costa mai multi bani decat apartamentele, atat la cumparare, cat si la intretinere. Un mare avantaj al casei insa este acela ca de regula are o suprafata mai mare decat un apartament, iar infunctie de forma casei, puteti opta si pentru mansardare daca doriti.

Locuind la casa nu va veti mai confrunta cu vecinii zgomotosi si galagiosi, veti avea parte de mai multa intimitate, insa trebuie sa stiti ca si costurile incalzirii vor fi mai mari. Nu veti mai primi caldura de la vecinul de la parter, si nici de la vecinul de alaturi. In plus, casa fiind mai spatioasa, veti consuma mai multe resurse pentru a o incalzi.

Atunci cand doriti sa cumparati o casa, daca aceasta nu are curtea amenajata, trebuie sa luati in calcul pavarea sau asfaltarea curtii, sau trebuie sa cumparati rulouri de gazon, iar apoi sa intretineti gazonul. Tot ceea ce tine insa de amenajarea locuintei, veti suporta din propriul buzunar, asa ca nu va fi tocmai placut acest lucru.

In ceea ce priveste locul de parcare, locuind la casa veti putea parca masina in curte, in garaj sau chiar in fata portii, deci nu va mai fi nevoie sa va faceti griji din acest punct de vedere.

Daca alegeti sa cumparati o casa intr-un cartier nou, cel mai probabil nu veti avea farmacii, spitale si alte facilitati aproape. Daca va mutati in schimb in ansamblul rezidential 85eastside, aveti toate aceste facilitati la indemana; iar zona in care se gasesc apartamentele este una sigura si linistita.

Asadar, dupa cum se poate vedea, atat o casa cat si un apartament pot reprezenta solutii ideale pentru dvs. atunci cand trebuie sa va alegeti noua locuinta. Daca aveti un buget mare la dispozitie, puteti alege o casa, dar trebuie sa suportati costuri mai mari pentru intretinere, pentru plata facturilor, pentru amenajarea curtii, plus diferite alte costuri.

Daca bugetul dvs. este mai mic, puteti alege un apartament in 85eastside. Chiar daca nu aveti propria curte precum la casa si propriul garaj, un apartament in acest ansamblu rezidential va ofera loc de parcare inclus. In plus aveti totul la indemana, incepand de la supermarketuri, centru comercial, sptitale, scoli, farmacii, gradinite, facultati, etc.

In plus, veti suporta costuri de intretinere mult mai mici la bloc decat la casa, ceea ce inseamna ca veti avea mai multi bani pentru un trai lipsit de griji.

0 Shares
You May Also Like