Ce nutrienti contine varza Kale?

Ce nutrienti contine varza Kale?

0 Shares
0
0
0

Kale este o leguma verde cu frunze, crucifera, bogata in nutrienti. Poate oferi o serie de beneficii pentru sanatatea intregului corp. Este un membru al familiei de mustar, sau Brassicaceae, asa cum sunt varza si varza de Bruxelles.

Beneficiile de care puteti avea parte in cazul in care consumati varza Kale includ: contributia acesteia la gestionarea tensiunii arteriale, stimularea sanatatii digestive si protejarea impotriva cancerului si a diabetului de tip 2.

Varza Kale contine fibre, antioxidanti, calciu, vitaminele C si K, fier si o gama larga de alti nutrienti care pot ajuta la prevenirea diferitelor probleme de sanatate. Antioxidantii ajuta organismul sa elimine toxinele nedorite care rezulta din procesele naturale si presiunile de mediu.

Aceste toxine, cunoscute sub numele de radicali liberi, sunt molecule instabile. Daca in corp se acumuleaza prea multe, acestea pot duce la deteriorarea celulelor. Acest lucru poate duce la probleme de sanatate, cum ar fi inflamatii si boli. Expertii cred ca radicalii liberi pot juca un rol in dezvoltarea cancerului, de exemplu.

Beneficii pentru sanatate

  1. Varza Kale este utila in prevenirea diabetului

American Diabetes Association recomanda alimente care consuma sunt bogate in vitamine, minerale, fibre si antioxidanti. Exista dovezi ca unele dintre acestea pot oferi protectie impotriva diabetului.

Fibra: Un studiu din 2018 a concluzionat ca persoanele care consuma cele mai mari cantitati de fibre dietetice par sa aiba un risc mai mic de a dezvolta diabet de tip 2. Consumul de fibre dietetice ar putea scadea si nivelul glicemiei, noteaza autorii.

Antioxidanti: Autorii unui articol din 2012 noteaza ca nivelul ridicat de zahar din sange poate declansa producerea de radicali liberi. Ei observa ca antioxidantii, cum ar fi vitamina C si acidul alfa-linolenic (ALA), pot ajuta la reducerea complicatiilor care pot aparea cu diabetul. Ambii antioxidanti sunt prezenti in kale.

  1. Poate preveni aparitia bolilor cardiovasculare

Diverse substante nutritive din kale pot sustine sanatatea inimii.

Potasiu: American Heart Association (AHA) recomanda cresterea aportului de potasiu in timp ce se reduce consumul de sare adaugata sau de sodiu.

Acest lucru, spune AHA, poate reduce riscul de hipertensiune arteriala si boli cardiovasculare. O ceasca de Kale fierte asigura 3,6% din nevoile zilnice ale adultilor de potasiu.

Fibre: O revizuire din 2016 a gasit o legatura intre consumul de fibre si o cantitate mai mica de lipide din sange (grasimi), si beneficii pentru nivelurile tensiunii arteriale. Persoanele care au consumat mai multa fibra au avut mai multe sanse sa aiba niveluri mai scazute de colesterol total si lipoproteina cu densitate mica (LDL) sau colesterol „rau”.

  1. Sanatate osoasa

Calciul si fosforul sunt cruciale pentru formarea osoasa sanatoasa. Unele cercetari au sugerat ca un aport mare de vitamina K poate ajuta la reducerea riscului de fracturi osoase.

O ceasca de varza kale gatita. asigura aproape de cinci ori nevoia zilnica a unui adult de vitamina K, aproximativ 15-18% din necesarul lor de calciu si aproximativ 7% din necesarul zilnic de fosfor.

  1. Digestie imbunatatita

Varza Kale este bogata in fibre si apa, ambele contribuind la prevenirea constipatiei si la promovarea regularitatii si a unui tract digestiv sanatos.

  1. Beneficii pentru sanatatea ochilor

Kale contine luteina si zeaxantina, o combinatie de antioxidanti care poate ajuta la reducerea riscului de degenerare maculara legata de varsta. Vitamina C, vitamina E, beta-carotenul si zincul joaca de asemenea un rol in sanatatea ochilor. Toate acestea sunt prezente in kale.

  1. Beneficii pentru piele si par

Kale este o buna sursa de beta-caroten, carotenoidul pe care organismul il transforma in vitamina A, dupa cum are nevoie. Beta-carotenul si vitamina A sunt necesare pentru cresterea si intretinerea tuturor tesuturilor corpului, inclusiv a pielii si parului.

Organismul foloseste vitamina C pentru a construi si a mentine colagenul, o proteina care ofera structura pielii, parului si oaselor. Vitamina C este prezenta si in kale. O ceasca varza kale fiarta asigura cel putin 20% din nevoia zilnica a unei persoane de vitamina A si peste 23% din necesarul zilnic de vitamina C.

0 Shares
You May Also Like