Tipuri populare de fotografie

Tipuri populare de fotografie

0 Shares
0
0
0

Fiecare dintre noi putem sa facem fotografii. Tot ceea ce ne trebuie, este un smartphone sau un aparat foto, iar apoi putem sa facem diferite fotografii (selfie-uri, fotografii a ceea ce vedem in jur, etc.).

Ei bine, persoanele care fac ocazional fotografii, se pot numi fotografi amatori. Exista insa si persoane care din acest lucru isi castiga existenta, insa aici nu mai discutam despre simple fotografii. Acestia fac o arta din fotografie, si folosesc cele mai performante aparate foto profesionale, folosesc de-asemenea programe de editare foto, iar rezultatele sunt peste masura asteptarilor.

Cand vine vorba despre fotografii profesionali, acestia isi indrepta atentia spre diferite tipuri de fotografie, iar in cele ce urmeaza v-am pregatit cateva exemple.

  1. Fotograf de evenimente

Cand aducem in discutie termenul de fotograf de evenimente, ne referim cu siguranta la acel fotograf care participa la nunti si la botezuri sau la alte astfel de evenimente importante.

Fotograful de nunta, trebuie sa aiba unele calitati, si trebuie sa aiba si unele cunostinte pentru a face cele mai interesante fotografii. Acesta trebuie sa cunoasca momentele cheie ale nuntii, trebuie sa stie sa aranjeze nuntasii la pozele de grup, trebuie de-asemenea sa stie sa isi aleaga unghiurile de fotografiere, etc.

Din aceasta categorie a fotografilor de evenimente, face parte si un fotograf botez, care este alaturi de familia fericita care isi boteaza bebele. Si un asemenea fotograf trebuie sa stie care sunt cele mai importante momente de la ceremonia de botez, trebuue sa stie ce sa fotografieze, trebuie sa aranjeze persoanele la pozele de grup, etc.

Exista fotografi de evenimente care participa si la fotografierea inmormantarilor, daca sunt solicitati. Cu siguranta nu discutam depre un eveniment tocmai placut, dar exista familii care isi doresc sa faca fotografii de la inmormantarea celui drag.

Exista familii care aleg chiar sa si filmeze evenimentul, pentru a pastra amintiri de la acest moment trist, sau pentru a le trimite celor aflati in strainatate.

  1. Fotografia portret

Portretul este probabil unul dintre cele mai populare stiluri de fotografie. Astazi, aproape oricine poate practica acest gen cu smartphone-urile sale. Avand in vedere ca specificatiile puternice devin mai accesibile si platformele de socializare promoveaza impartasirea celor mai importante momente ale vietii noastre, este firesc ca fotografii sa evidentieze si sa filmeze anumite momente.

Frumusetea fotografiei portret este ca va ofera posibilitatea sa surprindeti personalitatea unui subiect. Fotografii profesionisti din aceasta nisa fotografiaza, in mod normal, supermodele sau personalitati celebre pe covoare rosii sau la fotografii de reviste, dar in unele cazuri, fac si fotografii de absolvire, portrete de familie si fotografii profesionale pentru modelele si actorii aspiranti.

Pentru a obtine cele mai convingatoare astfel de fotografii, fotografii trebuie sa se asigure ca evidentiaza cele mai bune caracteristici ale subiectului, jucandu-se cu lumina, umbrele si distanta.

  1. Fotografia peisagistica

Cei care adora sa calatoreasca au facut cu siguranta multe fotografii de peisaj. Contrar credintei populare, acest gen nu se limiteaza la fotografiile orizontale. Fotografierea verticala va permite sa capturati in imagini copaci inalti, munti si orice altceva s-ar putea sa va simtiti constrans sa capturati in timp ce explorati marele aer liber.

  1. Fotografie alimentara

Daca am scrie acest articol in urma cu aproximativ un deceniu, nisa de fotografie a alimentelor ar fi mult mai dificila de patruns. Din fericire, generatia retelelor de socializare din zilele noastre ne-a influentat sa facem in continuare fotografii cu mancarea noastra, fie pentru distractie, fie pentru scop de marketing.

Cu specificatiile de telefon ale camerelor de azi, este posibil sa nu fie chiar necesar sa folositi o camera foto profesionala independenta. Un telefon cu camera decenta si iluminarea potrivita sunt suficiente pentru fotografii alimentare.

Trebuie doar sa va asigurati ca echilibrul de alb corect este setat pentru a obtine culori exacte. De asemenea, puteti creste saturatia imaginilor dvs. (in special rosii si galbenele) pentru a va face mancarea sa para si mai atragatoare.

  1. Fotografie sportiva

Fotografia sportiva este o nisa mai profesionala, care implica o multime de fotografii de mare viteza. Fotografii care fac poze la evenimentele sportive, sunt in mod normal inarmati cu lentile lungi si grele care sunt capabile sa mareasca unde se afla actiunea. Aceste lentile sunt de asemenea, special concepute cu scopul de a face fotografii la viteze rapide ale obturatorului, fara a obtine la imagini subexpuse.

Arenele sportive dupa cum puteti vedea daca urmariti competiile sportive, sunt in mod regulat pline de fotografi, astfel incat concurenta pentru un slot este inca destul de grea. In cazul in care vreti sa va incercati mana la fotografia sportiva, ridicati-va ISO-ul, astfel incat sa avetu posibilitatea de a utiliza viteze mai rapide de obturat; astfel incat sa experimentati cu unghiuri si lentile si fiti intotdeauna pregatiti sa vizati si apasati pe obturatorul respectiv.

Acestea sunt asadar, 5 stiluri populare de fotografie, insa exista alte zeci de stiluri, iar fiecare fotograf profesionist este bun intr-unul sau mai multe tipuri de fotografie.

0 Shares
You May Also Like