Ce este PancakeSwap?

Ce este PancakeSwap?

0 Shares
0
0
0

Ce este PancakeSwap?

PancakeSwap este un schimb descentralizat care este construit pe Binance Smart Chain. Permite tranzactionarea cu jetoane BEP20. Spre deosebire de schimburile traditionale de criptomonede precum Coinbase si Binance, un schimb descentralizat precum PancakeSwap nu este detinut de o autoritate centrala sau de o entitate corporativa. In plus, un schimb descentralizat permite utilizatorilor sai sa-si schimbe jetoanele fara un intermediar. Este destul de similar cu Uniswap, care este un DEX construit pe reteaua Ethereum.

Pancake este construit pe Binance Smart Chain si, ca urmare, au un avantaj fata de concurentii lor. Majoritatea aplicatiilor DEX si DeFi sunt construite pe Ethereum. Drept urmare, acestia sufera si de problemele de congestie ale retelei, astfel incat taxele de tranzactionare ale DEX-urilor precum Uniswap devin astronomic de mari. Binance Smart Chain, pe de alta parte, este relativ nou in lumea blockchain-urilor de contracte inteligente. Prin urmare, congestia este scazuta si, ca urmare, taxele de tranzactionare la PancakeSwap sunt mult mai mici decat cele ale concurentei. Acest lucru a permis acestui nou proiect sa castige popularitate masiva intr-un interval scurt de timp.

Cine a creat PancakeSwap?

PancakeSwap a fost creat în septembrie 2020 de dezvoltatorii Anonimi. La momentul lansării, platforma Ethereum era afectata de probleme de performanță. Aproape toate aplicațiile DeFi la acea vreme erau construite pe rețeaua Ethereum. Ca urmare a aglomerației masive, viteza tranzacției era extrem de scăzută, iar taxele mari de tranzacționare au redus eficiența acelor aplicații DeFi.

bn1

PancakeSwap s-a lansat pe Binance Smart Chain și a oferit tranzacții mult mai rapide și mai ieftine. Avea un comision swap de 0,2%, în timp ce comisionul swap mediu în restul industriei era de 0,3%. Datorită modelului lor cu taxe reduse, PancakeSwap a înregistrat o creștere astronomică atât în ceea ce privește volumul de tranzacționare, cât și valoarea totală blocată (TVL). În februarie 2021, a devenit una dintre cele mai importante burse descentralizate din lume în ceea ce privește volumul de tranzacționare.

Cum functioneaza PancakeSwap?

La fel ca majoritatea schimburilor descentralizate din lume existente astazi, PancakeSwap functioneaza printr-un sistem cunoscut sub numele de Automated Market Maker (AMM). Acest sistem se bazeaza pe fonduri de lichiditate care sunt alimentate de utilizatorii sai pentru a permite tranzactionarea criptomonedelor. Acest sistem este destul de diferit de cel al schimburilor traditionale precum Binance si Coinbase. In schimburile traditionale, o tranzactie este executata numai daca cineva de la celalalt capat este dispus sa faca o tranzactie pentru o suma similara sau mai mult.

Fondurile de lichiditate sunt alimentate de utilizatori care isi mizeaza jetoanele si sunt recompensati pentru contributiile lor. Aceste recompense sunt sub forma de LP sau jetoane furnizoare de lichiditate. Aceste jetoane LP pot fi apoi rascumparate pentru a-si recupera contributia si, de asemenea, pentru a primi o parte din taxa de tranzactionare. Utilizatorii care doresc sa tranzactioneze pe platforma pot face acest lucru prin plasarea comenzii lor, care este apoi indeplinita de pool-urile de lichiditate.

bn2

PancakeSwap permite, de asemenea, utilizatorilor sa-si mizeze jetoanele in Syrup Pools. Aceste pool-uri permit utilizatorului sa castige venituri pasive prin depunerea de jetoane si castigand mai mult din acel token in schimb. Aceste Syrup Pools au o DAE (dobanda anuala efectiva) ridicata si prezinta un risc foarte scazut. Singurul risc aici este faptul ca, in orice moment, preturile monedei pe care o mizati pot fluctua si, astfel, randamentele dvs. pot fi afectate. Dar, in general, aceste pool-uri syrup ofera unul dintre cele mai mari DAE din industrie si sunt o optiune excelenta daca doriti sa obtineti venituri pasive cu jetoanele dvs. Exista chiar si pool-uri Auto-Stake care permit utilizatorului sa-si mizeze jetoanele automat cel putin o data pe ora. In pool-urile Auto-Stake, jetoanele dvs., impreuna cu recompensele pe care le obtineti, sunt re-mizate automat, castigand astfel o dobanda compusa decenta.

PancakeSwap ofera, de asemenea, cateva functii asemanatoare jocurilor. Aceasta include o loterie care le permite utilizatorilor sa cumpere un bilet, astfel incat sa aiba sansa de a castiga un cantitate mare de CAKE. Exista, de asemenea, caracteristica de a paria daca pretul BNB va creste sau va scadea intr-o perioada limitata de timp. Printre alte caracteristici e numara posibilitatea de a cumpara o colectie extinsa de NFT-uri cu tematica inspirata de iepurasi. Exista, de asemenea, caracteristica cunoscuta sub numele de vanzari Initial Farm Offering (IFO). Aceste vanzari permit utilizatorilor sa cumpere monede din proiecte interesante noi si emergente.

Ce este CAKE?

CAKE este criptomoneda nativa a schimbului PancakeSwap. Este un jeton BEP-20. Functia principala a CAKE este de a oferi un stimulent furnizorilor de lichiditati. Recompensele care sunt acordate persoanelor care isi mizeaza jetoanele sunt sub forma de jetoane CAKE. In mod similar, criptomoneda CAKE poate fi folosita si pentru a cumpara bilete pentru functia de loterie de pe PancakeSwap. Fiecare bilet costa 10 CAKE, iar fiecare sesiune de loterie dureaza 6 ore. Inca de la lansare, adica din septembrie 2021, CAKE a avut rezultate exceptionale. La momentul redactarii acestui articol, CAKE are o capitalizare de piata de peste 4,5 miliarde de dolari. Un alt lucru important de remarcat despre CAKE este ca nu are o oferta maxima, ceea ce inseamna ca monede noi vor continua sa apara la nesfarsit. Aceasta inseamna ca jetonul CAKE este unul deflationist si acesta este echilibrat de PancakeSwap prin arderea regulata pentru a reduce oferta.

bn3

Ingrijorari

Cea mai mare ingrijorare in ceea ce priveste PancakeSwap este numarul de concurenti pe care ii are. Pe langa schimburile traditionale precum Binance, Gemini si Coinbase, se confrunta si cu o concurenta dura din partea altor DEX-uri precum Uniswap si SushiSwap. Atat Uniswap, cat si SushiSwap sunt construite pe Ethereum, asa ca, intr-un fel, aceasta este, de asemenea, o lupta intre doua blockchain-uri rivale de contracte inteligente. Aceasta competitie intre retelele rivale poate avea un impact urias asupra DEX-urilor, deoarece exista posibilitatea ca oamenii sa paraseasca DEX-ul care are probleme.

O alta problema pe care unii utilizatori o subliniaza este ca PancakeSwap are o interfata aglomerata si stangace. Seamana cel putin cu un desen animat si nu este ceva care sa placa tuturor. O alta problema este ca, pentru a tranzactiona active din Ethereum, acestea trebuie sa fie conectate la PancakeSwap, deoarece in prezent permite doar tranzactionarea de tokenuri BEP-20.

De unde puteti cumpara CAKE

CAKE poate fi achizitionat pe schimburi precum KuCoin sau Binance, asa cum ati cumpara orice alta criptomoneda. Puteti plasa fie o cumparare de piata, fie o cumparare limita. Cu o cumparare limita, determinati pretul pe care sunteti dispus sa-l platiti, iar comanda dvs. este finalizata odata ce pretul jetonului atinge pretul limita stabilit. Daca doriti sa puneti mana pe token rapid, puteti plasa un ordin de piata, in care sunteti de acord sa platiti pretul actual al pietei si sa va finalizati comanda  aproape instantaneu. Daca sunteti interesat sa tranzactionati CAKE, puteti face acest lucru vizitand KuCoin.

 

 

 

0 Shares
You May Also Like
Elrond (EGLD) analizat

Elrond (EGLD) analizat

Elrond este o platforma de contract inteligent de a treia generatie, care poarta numele unui Elf binecunoscut din…
Mai mult