Ce este fosa septica?

Ce este fosa septica?

0 Shares
0
0
0

In cazul in care locuiti in mediul rural iar in localitatea dvs. nu exista o retea de canalizare, cu siguranta utilizati o fosa septica, si stiti cum functioneaza una.

Vom discuta in continuare despre fosele septice, pentru ca toti cei care nu stiu ce este o fosa septica si ce rol are aceasta, sa acumuleze cat mai multe informatii.

O fosa septica este o camera subterana care poate fi fabricata din beton, fibra de sticla sau plastic prin care curg apele uzate menajere (canalizare) pentru tratarea de baza.

Procesele de decantare si anaerobe dimineaza substantele solide si organice, insa este important de precizat ca eficienta tratamentului este moderata (denumita „tratament primar”). Sistemele de rezervoare septice sunt un tip de instalatie de canalizare simpla la fata locului (OSSF).

Pot fi utilizate in zone care nu sunt conectate la un sistem de canalizare, cum ar fi zonele rurale sau in zonele cabane. Cei care detin cabane la munte, cu siguranta au optat deja pentru fose septice.

Efluentul lichid tratat, de obicei este dispus intr-un camp de scurgere septica, care asigura un tratament suplimentar. Cu toate acestea,poate aparea poluarea apelor subterane si poate fi o problema.

Termenul „septic” se refera la mediul bacterian anaerob care se dezvolta in rezervor care descompune sau mineralizeaza deseurile evacuate in rezervor. Foselele septice pot fi cuplate cu alte unitati de tratare a apelor uzate la fata locului, cum ar fi biofiltrele sau sistemele aerobe care implica aerarea fortata artificial.

Rata de acumulare de namol,este mai rapid decat rata de descompunere, motiv pentru care de multe ori proprietarii de locuinte care utilizeaza fose septice acceseaza https://www.calypsomono.ro, pentru a lua legatura cu specialistii, care presteaza servicii de vidajnare, pentru a curata fosele septice.

Prin urmare, namolul fecal acumulat trebuie indepartat periodic, ceea ce se face in mod obisnuit cu un camion de vid, insa accesand https://www.calypsomono.ro, specialistii se vor ocupa de aceasta misiune.

Descrierea fosei septice

O fosa septica consta intr-unul sau mai multe rezervoare din beton sau din plastic cuprinse intre 4000 si 7500 litri (1.000 si 2.000 de galoane); un capat este conectat la o conducta de apa uzata, iar celalalt la un camp de scurgere septica. De obicei, aceste conexiuni ale conductelor sunt realizate cu o conducta T, permitand patrunderea si iesirea lichidului fara a deranja nici o crusta de pe suprafata.

In clipa de fata, proiectarea rezervorului incorporeaza de regula doua camere, fiecare camera fiind echipata cu un capac de gaura si separata de un perete divizabil cu deschideri situate cam la jumatatea distantei dintre podea si acoperisul rezervorului.

Apa uzata patrunde in prima camera a rezervorului, oferind posibilitatea sa se stabileasca solidele si sa se pluteasca. Solidele sunt digerate anaerob, diminuand volumul solidelor. Lichidul curge prin peretele divizor in a doua camera, acolo unde are loc o asezare suplimentara.

Excesul de lichid, acum intr-o stare relativ limpede, apoi se scurge din iesire in campul de scurgere septica, denumit si camp de scurgere, in functie de localitate. Un test de percolare este necesar inainte de instalare pentru a asigura porozitatea solului este adecvata pentru a servi drept camp de scurgere.

Impuritatile care raman, vor fi prinse si eliminate in sol, cu excesul de apa eliminat prin percolare in sol, prin evaporare si prin absorbtia prin sistemul radicular al plantelor si posibila transpiratie sau intrare in apele subterane sau in apele de suprafata.

O retea de conducte, adesea asezata intr-un sant plin de piatra (vezi tigla plansa), distribuie apele uzate pe intreg campul cu mai multe gauri de scurgere in retea.

Dimensiunea campului de scurgere este proportionala cu volumul de ape uzate, si este invers proportionala cu porozitatea campului de scurgere. Intregul sistem septic poate functiona doar gravitational sau, in cazul in care necesita consideratii topografice, cu includerea unei pompe de ridicare.

Unele proiecte ale foselor septice cuprind sifoane sau alte dispozitive pentru a creste volumul si viteza de iesire catre campul de drenaj. Acestea ajuta la umplerea uniforma a conductei de drenare si la extinderea duratei de viata a campului de drenaj, prevenind colmatarea prematura sau bioclasarea.

Un rezervor Imhoff este un sistem septic in doua etape, unde namolul este digerat intr-un rezervor separat, iar in acest fel se evita amestecarea namolului digerat cu apele uzate. De asemenea, unele proiecte ale foselor septice au o a doua etapa in care efluentul din prima etapa anaeroba este aerat inainte de a scurge in campul de scurgere.

Un sistem septic proiectat corespunzator si care functioneaza in mod normal nu are mirosuri. Pe langa inspectia si golirea periodica, o fosa septica ar trebui sa dureze zeci de ani cu o intretinere minima, cu beton, fibra de sticla sau rezervoare de plastic care dureaza aproximativ 50 de ani.

Acestea sunt in mare parte cateva dintre cele mai importante detalii pe care cu siguranta trebuie sa le cunoasteti despre fosele septice, mai ales daca aveti nevoie de una.

0 Shares
You May Also Like