Ce este aparatul dentar?

Ce este aparatul dentar?

0 Shares
0
0
0

Aparatul dentar este acel dispozitiv pe care medicul ortodont il foloseste pentru a aplica o forta pe dinti, cu scopul de a-i deplasa si de a-i pozitiona corect. In acest fel, prin utilizarea aparatului dentar, se va corecta si se va schimba dinamica dar si relatia dintre dinti, ceea ce duce la obtinerea unui rezultat functional in primul rand, dar si estetic.

Aparatul dentar este utilizat de catre medicul ortodont dupa cum va spuneam, acesta fiind specializat intr-o ramura a stomatologiei, care presupune diagnosticarea, preventia si tratarea malpozitiilor dentare si faciale.

Ortodontia se ocupa si de studierea si de tratarea muscaturilor incorecte, care pot aparea din cauza pozitionarii incorecte a dintilor, sau din cauza inconcordantei arcadelor dentare. In acest sens se folosesc aparatele dentare care pot fi aparate dentare ortofontice sau ortopedice, si care contribuie la corectarea animaliilor, miscand dintii si oasele.

Ce face aparatul dentar?

Aparatul dentar aplicat copiilor, este deosebit de eficient dat fiind faptul ca ajuta la corectarea oaselor maxilare, la corectarea arcadelor dentare si rezolva neconcordantele intre marimea dintilor si arcadele dentare.

Aparatul dentar de-asemenea, este capabil sa ghideze eruptia dintilor permanenti, in asa fel incat pozitia acestora sa fie cat mai aproape de cea corecta, astfel incat atunci cand toti dintii au erupt, sa nu fie necesare decat corectii minime.

Aparatele dentare pot fi de-asemenea folosite si pentru a elimina obiceiurile vicioase ale copiilor in perioada de crestere. De-asemenea, se foloseste aparatul dentar si pentru a repara problemele osoase si dentare cauzate de suptul degetului, de muscarea puzei inferioare, de pozitia incorecta a limbii, etc.

Aparatele dentare pot fi purtate si de catre adulti, nu doar de catre copii. In cazul persoanelor adulte, aparatele dentare sunt eficiente in a corecta pozitia dintilor care nu este corecta. De-asemenea, aparatul dentar in cazul adultilor poate fi deosebit de eficient si in ceea ce priveste corectarea muscaturilor.

Trebuie facuta insa precizarea ca un aparat dentar in cazul adultilor, nu poate sa corecteze anomaliile osoase grave, iar in asemenea situatii, este necesar ca pacientul sa fie supus unei interventii ghirurgicale intr-un anumit moment al tratamentului ortodontic.

In mod evident, atunci cand oamenii vor merge la dentist dupa ce vor accesa inainte  https://www.mydental.clinic/aparat-dentar-safir-bucuresti/, vor afla mai multe detalii legate de acest aspect si nu numai. In timpul consultatiei, dentistul aduce la cunostinta asemenea detalii pacientilor, si le prezinta toate optiunile, astfel incat acestia sa poata lua cea mai buna decizie.

De ce este necesara purtarea unui aparat dentar?

O dantura care este corect aliniata, este o dantura frumoasa, dar si sanatoasa din diferite motive:

  • Un zambet frumos, in mod evident este un motiv pentru ca oamenii sa se simta mai increzatori in propriul farmec; studiile au dovedit faptul ca toti cei care au veneficiat de un tratament ortodontic, au avut parte de o imbunatatire a vietii sociale, iar oportunitatile pentru viitor au fost mai promitatoare.
  • Un alt motiv datorita caruia oamenii aleg sa poarte aparat dentar, este acela ca in cazul in care dantura lor nu arata bine, iar dintii sunt inghesuiti, acestia sunt foarte dificil de curatat, iar din acest motiv, pe viitor se pot forma carii in zonele in care periuta de dinti nu are acces. In plus, pot aparea diferite probleme gingivale.

Care este varsta potrivita pentru purtarea aparatului dentar?

Este important de facut precizarea ca dintii sanatosi, se pot misca la orice varsta, deci niciodata nu este prea devreme sau prea tarziu pentru un adult sa poata purta un aparat dentar.

Nu varsta stabileste daca o persoana poate purta un aparat dentar sau nu, ci starea acesteia de sanatate (starea generala de sanatate), dar si tipul problemei care se doreste rezolvata.

Beneficiile utilizarii aparatului dentar

Exista mai multe avantaje si beneficii pe care le ofera purtarea unui aparat dentar, iar ingiena corecta a danturii, este fara doar si poate, unul dintre cele mai importante avantaje. Dintii fiind corect asezati, sunt usor de curatat, iar astfel nu se mai poate aseza placa bacteriana.

Purtarea unui aparat dentar, reduce considerabil riscul de parodontoza, iar acesta este un alt beneficiu al purtarii aparatului. De-asemenea, atunci cand este aplicat un aparat dentar, dintii sunt fara uzura.

Oamenii pot pronunta cuvintele fara probleme si fara dificultati, iar acesta este un alt beneficiu semnificativ al purtarii unui aparat dentar. Un alt avantaj, este reprezentat de increderea in propria persoana, iar oamenii care au un zambet stralucitor si o dantura perfecta, nu se sfiesc sa zambeasca.

Este dureros tratamentul ortodontic?

Este important de facut precizarea ca se poate simti o usoara senzatie de disconfort in primele zile ale aplicarii aparatului dentar, insa dupa fiecare vizita la doctor, disconfortul va disparea in doua – trei zile.

Cat trebuie purtat aparatul dentar?

Timpul necesar purtarii aparatului dentar difera de la persoana la persoana, in functie de starea danturii, insa de regula aparatul trebuie purtat intre 6 luni si doi ani, sau doi ani si jumatate daca este necesara si corectarea muscaturii.

0 Shares
You May Also Like