Ce boala a avut Vanessa Youness Amal?

Ce boala a avut Vanessa Youness Amal?

0 Shares
0
0
0

In momentul in care vine vorba despre Vanessa Youness Amal, cu siguranta oamenii trebuie sa afle ca a reusit ceva ce parea imposibil, si anume sa se vindece dupa ce a fost diagnosticata cu o boala incurabila.

Totul a inceput cand Vanessa Youness Amal avea doar 22 de ani, si se specializa in chirurgie reconstructiva posttraumatica, moment in care viata sa s-a schimbat in totalitate. A fost diagnosticata cu scleroza multipla, o boala despre care vom discuta pe scurt in continuarea articolului.

Scleroza multipla este o boala cronica care afecteaza sistemul nervos central, in special creierul, maduva spinarii si nervii optici. Acest lucru poate duce la o gama larga de simptome in intregul corp.

Deoarece SM afecteaza SNC, care controleaza toate actiunile din organism, simptomele pot afecta orice parte a corpului. Iata pe scurt care sunt acestea:

 • Slabiciune musculara: Musculatura bolnavilor de SM este slab dezvoltata, din cauza lipsei de utilizare sau a stimularii din cauza afectarii nervilor.
 • Amortala si furnicaturi: Senzatiile de intepaturi si furnicaturi este una dintre primele avertizari ale SM, care poate afecta fata, corpul sau bratele si picioarele.
 • Semnul lui Lhermitte: O persoana poate simti o senzatie ca un soc electrica atunci cand isi misca gatul.
 • Probleme ale vezicii urinare: O persoana poate avea dificultati in golirea vezicii urinare sau trebuie sa urineze frecvent sau brusc (impune incontinenta). Pierderea controlului vezicii urinare este un semn precoce al SM.
 • Probleme ale intestinului: Constipatia poate provoca afectarea fecala, ceea ce poate duce la incontinenta intestinala.
 • Oboseala: Aceasta poate submina capacitatea unei persoane de a functiona la locul de munca sau acasa. Oboseala este unul dintre cele mai frecvente simptome ale SM.
 • Ameteli: Acestea sunt probleme frecvente, alaturi de probleme de echilibru si coordonare.
 • Disfunctie sexuala: Atat barbatii, cat si femeile pot pierde interesul pentru sex.
 • Spasticitate si spasme musculare: Acesta este un semn precoce al SM. Fibrele nervoase deteriorate ale maduvei spinarii si creierului pot provoca spasme musculare dureroase, in special la nivelul picioarelor.
 • Tremur: Unele persoane cu SM pot prezenta miscari de tremurare involuntara.
 • Probleme de vedere: Unele persoane pot avea o vedere dubla sau incetosata, o pierdere partiala sau totala a vederii sau o distorsiune a culorii rosu-verde. Acest lucru afecteaza de obicei un ochi. Inflamarea nervului optic poate duce la durere atunci cand ochiul se misca. Problemele de vedere sunt un semn precoce al SM.
 • Mersul si schimbarile de mobilitate: SM poate schimba modul de mers al oamenilor, din cauza slabiciunii musculare si a problemelor cu echilibrul, ametelile si oboseala.
 • Modificari emotionale si depresie: Demielinizarea si deteriorarea fibrelor nervoase din creier pot declansa modificari emotionale.
 • Probleme de invatare si memorie: SM poate fi responsabila de ingreunarea concentrarii, planificarii, invatarii, prioritizarii.
 • Durere: Durerea este un simptom frecvent in SM. Durerea neuropatica se datoreaza direct SM. Alte tipuri de durere apar din cauza slabiciunii sau rigiditatii muschilor.

Cel mai grav lucru insa este acela ca nu se stie cu exactitate ce declanseaza boala, si nici nu exista un leac pentru aceasta. Cu toate acestea insa, ajutata fiind de catre doctorul Stefan Stangaciu, si urmand planul sau de tratament, Vanessa Youness Amal, s-a vindecat de aceasta boala incurabila, iar apoi si-a dedicat timpul salvarii altor oameni bolnavi.

A lansat Fondul de investitii Youness, Clinica Youness dar si Fundatia Youness prin care ajuta oamenii bolnavi sa se vindece, iar la 11 ani de cand a primit diagnosticul de SM, a lansat alaturi de medicul ei salvator, cartea „Tratamentul pas cu pas al Sclerozei Multiple prin ApiFitoTerapie”, unde povesteste despre cum s-a vindecat de aceasta boala incurabila.

0 Shares
You May Also Like